Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Rukalla ajatellaan pienistä suuria ja rakennetaan Lasten omaa Rukaa

Rukakeskus

Rukalla ajatellaan pienistä suuria ja rakennetaan Lasten omaa Rukaa

Tiedote.
Julkaistu: 19.02.2016 klo 13:45
Julkaisija: Rukakeskus

Rukalla ajatellaan pienistä ihmisistä suuria ja rakennetaan tunturista entistäkin houkuttelevampaa paikkaa viettää lumista lomaa lasten kanssa. Rukan tavoitteena on olla, ei vähempää eikä enempää kuin maailman paras hiihtokeskus perheille.

– Lasten Rukaa on kehitetty määrätietoisesti jo vuosien ajan. Lapsille ja perheille tunturin Alppeja pienempi koko on vain etu, eikä helpompaa ja turvallisempaa paikkaa aloittaa harrastus maailmalta juuri löydy, kertoo Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen.

Lapsiperheet ovat merkittävä kohderyhmä Rukalle ennen kaikkea siksi, että lapset ja nuoret ovat tulevaisuuden lumilajien harrastajia ja hiihtokeskusten vieraita.

– Tarvitaan pienille ihmisille mitoitettuja suorituspaikkoja ja hissipolku, jolla lapsi oppii turvallisesti mattohissistä tuolihissin käyttäjäksi, Parviainen sanoo.

Parviaisen mukaan lasten huomioiminen rinnerakentamisessa on enemmän asenne- kuin eurokysymys.

– Lapsi katsoo asioita aivan eri korkeudelta kuin aikuinen. Rukalla me aikuiset olemme onnistuneet luomaan suorituspaikkoja, jossa lapset viihtyvät, paikallisjohtaja iloitsee.

Tälle kaudelle Rukalle rakennettiin Rosa Park eli lasten oma, pienistä hyppyreistä ja reileistä koottu parkki, jossa on hauskaa ja turvallista perehtyä lajin. Rudolf Crossirata puolestaan on lapsille tehty crossirata Suomen suurimman lastenmaan yhteydessä. Rosa & Rudolf Lastenmaasta löytyvät rauhalliset lapsille ja aloittelijoille sopivat minirinteet ja kolme taikamatto-hissiä sekä sompahissi, jolla pääsee jo ylemmäksi rinteitä.

Saaruan Metsälaskualueella on helppo laskureitti ja jaossa Rukalla on myös lasten ihan oma rinnekartta. Karttaan on koottu lasten rinnetietojen lisäksi lapsille ja nuorille suunnattuja palveluja Rukalla ja Kuusamossa.

Laskemisen lisäksi Kuusamossa voi tehdä vaikka mitä. Porot, huskyt ja hevoset, kotieläinpiha, mönkijät ja lumikengät, läskipyörät ja joulupukin kesämökki sekä tietysti Tropiikin Angry Birds -aktiviteettipuisto tuovat vaihtelua lasten lumilomaan. Rukan kävelykylästä löytyy muun muassa luistelurata, napakelkka ja Happy Family -touhutalo. Tunturissa on myös useita pulkkamäkiä sekä tulistelupaikkoja.

Hiihtolomien ympärille sijoittuvien, jo perinteisten Naperoviikkojen kohderyhmänä ovat alle kouluikäisten lasten perheet. Ideana on tarjota juuri sopivaa tekemistä taaperoille ja touhuikäisille. Rukan Rosan ja Rudolfin kanssa voi lasketella ja lautailla eri puolilla tunturia. Naperoille on teemaviikoilla muun muassa oma parkkikoulu, pilkkikisat, keskiviikkoisin järjestettävä ilotulitus ja soihtulasku, karkkibingo, poronruokintaa sekä omia lasku- ja kelkkakisoja. 

RukaPyhä perhelipulla lapset ja nuoret saavat 30 prosentin lisäalennuksen hissilipuista. Alle 6-vuotiaat kypäräpäät laskettelevat ilmaiseksi.

 

Lasten Ruka: http://www.ruka.fi/lastenruka

Naperoviikot Rukalla viikoilla 7 ja 11: http://www.ruka.fi/naperoviikko11

Lisätietoja: Matti Parviainen, paikallisjohtaja, Rukakeskus Oy, puh. 0400-680282

Kuvia Rukakeskuksen kuvapankista: http://rukakeskus.digtator.fi:80/public/bea2d71199C1.aspx

 

Rukakeskus-konserni on vastannut Rukan rinnetoiminnoista vuodesta 1973 ja Pyhän rinnetoiminnoista vuodesta 1987 lähtien. Se on Suomen johtavia matkailuyrityksiä ja hiihtokeskustoimialan markkinajohtaja 20 % osuudella hissilippujen myynnistä. Yhtiöt toimivat Rukan ja Pyhän kansainvälistyvissä, ympärivuotisissa matkailukeskuksissa. Ydinosaamistamme on rinneliiketoiminta, mutta harjoitamme Rukalla ja Pyhällä myös majoitus-, rinneravintola-, vuokraamo- ja myymälätoimintaa. Liikevaihtomme on n. 24 miljoonaa euroa ja työllistämme n. 200 henkilöä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs