Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » RR:n SM-kausi käyntiin – Taisto SM-pisteistä jatkuu useissa auto- ja moottoripyörälajeissa

Moottoriurheilu.tv

RR:n SM-kausi käyntiin – Taisto SM-pisteistä jatkuu useissa auto- ja moottoripyörälajeissa

Tiedote.
Julkaistu: 26.05.2016 klo 19:23
Julkaisija: Moottoriurheilu.tvHyvä median edustaja,

Tämä on AKK-Motorsport ry:n sekä Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen tiedote medialle. Tekstit ja kuvat vapaaseen editoriaaliseen käyttöön.

****************************************************************************


Tulevana viikonloppuna käynnistetään ratamoottoripyöräilyn SM-kausi Botniaringiltä. Crosskartien ja Rallicrossin SM-sarjat jatkuvat Kouvolan Tykkimäellä. Trialin SM-pisteistä kisataan Jyväskylässä ja Speedwayn paremmuudesta Hyvinkäällä.

RATAMOOTTORIPYÖRÄILYN SM-AVAUKSESSA KOVIA KANSAINVÄLISEN TASON KUSKEJA

Tulevana viikonloppuna nähdään Jurvassa, Botniaringin moottoriradalla maamme nopeimpien moottoripyöräkuljettajien kamppailuja Suomen mestaruuspisteistä.

SM-sarjan avauskisaviikonloppuna ajetaan useita lähtöjä molempina päivinä.
Kilpaluokkia on monta ja ne jakautuvat sekä moottoripyörien koon että kuljettajien ajokokemuksen mukaan. Kilpalähdöt alkavat lauantaina kello 13.30 ja sunnuntaina kello 12.40.

Kansainvälisestä huippuvauhdista saadaan maistiaisia, kun MM-sarjaan tähtäävä Niki Tuuli osallistuu 600-kuutioisten Supersport-pyörien lähtöihin. Sivuvaunupyörien erissä nähdään puolestaan lajin moninkertainen maailmanmestari Pekka Päivärinta parinsa Kirsi Kainulaisen kanssa.

Lue lisää: http://www.moottoriurheilu.tv/ratamoottoripyorailyn-sm-sarja-kaynnistyy-jurvan-botniaringilta/

28.-29.05. Road Racing SM, Suomen Cup, Kansallinen Botniaring
Botniaring, Jurva, Kauhajoentie 988, Jurva
Lauantai 
Aika-ajot luokittain klo 09.00-12.20
Kilpaerät luokittain klo 13.30-16.40
Sunnuntai 
Lämmittely luokittain klo 10.00 – 11.40
Kilpaerät luokittain 12.40 – 16.30KUKA ON KOUVOLAN RALLICROSS-KUNINGAS?

Toukokuun alussa lyötiin tahdit Rallicrossin SM-sarjan kaudelle 2016 ja sarja jatkuu toisella osakilpailulla Kouvolan Tykkimäen radalla lauantaina 28.5. Jo Hyvinkään osakilpailu osoitti, että lajin suosio ei ole tuulesta temmattu, sillä vauhtia, dramatiikka ja upeita onnistumisen hetkiä nähtiin roppakaupalla.

Asetelmat Kouvolaan ovat vähintäänkin kutkuttavat. SuperCareissa Aki Karttunen johtaa SM-pisteissä ennen Jere Kalliokoskea ja Toni Lukanderia. Hyvinkäällä karvaat pettymykset joutuivat kokemaan ennakkosuosikeista sekä Ari Perkiömäki että Atro Määttä, joten nälkä ja revanssikiima ovat varmasti korkealla. Karttunen ei kuitenkaan hevillä luovu kärkipaikastaan.

SRC-luokassa ja ylipäätänsä koko Kouvolan osakilpailussa suurin mielenkiinto kohdistuu lajin legendaan, viisinkertaiseen rallicrossin Euroopan mestariin Matti Alamäkeen, joka tekee paluun radoille juhlakilpailussaan. Tällaista herkkua on suomalaiselle autourheilukansalle todella harvoin tarjolla.

SRC-luokassa Hyvinkäällä voittoon ajoi Joni-Pekka Rajala, mutta hän ei ole ilmoittautunut sarjaan juuri tässä luokassa, joten korkeimmat pisteet menivät Peter Heleniukselle. Heleniuksen kannassa ovat toisena Sami Kiskola ja Jussi Klemola. Helenius odottaa tyynenä Kouvolan kilpailua, joskin hänen ohjastamansa Volkswagen Scirocco kaipaa hieman laittoa.

Autokrossissa Vesa Puuskamäki näytti muille, kuinka Toyota MR2 kulkee parhaimmillaan ja vei täyden pistepotin. Kouvolaan lähdettäessä lähimmät haastajat ovat neljän pisteen päässä oleva Manu Juhola ja seitsemän pisteen päässä oleva Joni-Pekka Rajala.

Nuorten kuljettajien ponnahduslautana tunnettu Crosskart SM –sarja jatkuu niin ikään Kouvolassa. Roni Kalliokoski on pistejohdossa ja häntä säestää Leevi Lassila toisena sekä Valtteri Koski kolmantena.

Sarjan kuljettajista 9-vuotias Maiju Niemi hurmasi yleisön vaaleanpunaisella autollaan jo Hyvinkäällä. Maiju Niemi nauttii crosskarteilla ajamisesta.

Lue: http://www.moottoriurheilu.tv/matti-alamaki-tekee-kaikkien-aikojen-comebackin-kouvolassa/

28.05. Rallicrossin SM, Kouvola Circuit Tykkimäki, Kouvola
Klo 11.00-
Järjestäjä: Valkealan UA
Osoite: Tehontie 49-51, 45200 Kouvola (Google Maps -linkki)
Facebook: Osakilpailun FB-tapahtuma

 

PIENOISAUTOILUN SM-SARJA JATKUU LAUANTAINA

Pienoisautoilun SM-sarjassa vuorossa on Jyväskylän osakilpailu, joka ajetaan lauantaina.

Ajettavat luokat:
M8 SM, 1/8 polttiscrossi
M8e kansallinen, 1/8 sähköcrossi
Molemmat kilpailut ajetaan lauantaina.

Osallistujia on tähän mennessä ilmoittautunut M8-SM-luokkaan 23 ja M8e kansalliseen 12. Ennakkosuosikkeja M8-SM-luokassa ovat Ari Heinonen (Full Speed RC) sekä Joona Haatanen (Rc club Jkl).

Kilpailupäivän aikataulu:
Harjoitukset 8:00–10:00
Alkuerät (aika-ajot) 10:00–14:00
Nousufinaalit 15:00–
Finaali 17:00–18:00

Kilpailupaikka: Murskaamontien pienoisautorata (62.290156, 25.793912)
Murskaamontie, 40320 Jyväskylä, radalle on opastus Kuormaajantieltä.

La 28.05. FinTrack Tour V + TP-10 SM I Pienoisautoilu
Kuusankosken Urheilupuisto, KouvolaJYVÄSKYLÄ ISÄNNÖI VIIKONLOPPUNA KAHTA TRIALIN SM-OSAKILPAILUA

Tulevana viikonloppuna järjestetään Jyväskylän Laajavuoressa moottoripyörien tiralin SM-osakilpailu Laajavuoren hiihtokeskuksen maastoissa. Molempina päivinä on erillinen SM-kisa. Kisamaastoa on saatu lisää, joten puolet reitistä on aivan uusissa paikoissa, mikä tekee tapahtumasta mielenkiintoisen.

Eliittiluokassa on viivalla kaikki Suomen parhaat ajajat, pitkästä aikaa jopa 10 kuljettajaa. Tervakoskella vajaat kaksi viikkoa sitten ajetun ensimmäisen SM-osakilpailun eliittiluokan voitti konkari Jussi Haapanen, joka antoi nuorisolle paineita. Hallitseva Suomen mestari Timo Myöhänen oli SM-avauksen toinen ja Jere Karjalainen kolmas. Kaiken kaikkiaan Jyväskylän osakilpailuun eri luokkiin on ilmoittautunut peräti 38 kuskia.

Kilpailut alkavat molempina päivinä klo 10.00 ja kuskien odotetaan saapuvan maaliin klo 15 maissa. Lauantaina lisäksi ajetaan Eliittiluokan finaalikierros klo 15.00 alkaen. Tässä kuskit ajavat yhdessä 3-4 jaksoa, jolloin yleisöllä on hyvä tilaisuus verrata kuskien taitoja. Kisa käydään aina jakso kerrallaan ryhmässä. Pisteet lisätään varsinaiseen kahden kierroksen kisaan. Tarkkailujaksoja kierroksella on 12 ajoaika on neljä tuntia 30 minuuttia.

Lue: http://www.moottoriurheilu.tv/jyvaskyla-isannoi-viikonloppuna-kahta-trialin-sm-osakilpailua/

28.-29.05. Trial SM 3/7, Jyväskylä, Laavuori
Lauantai klo 10.00-16.00
Sunnuntai klo 10.00-15.00SPEEDWAYN SM-LIIGA JATKUU LAUANTAINA HYVINKÄÄLLÄ

Viime viikolla alkanut speedwayn SM-liiga jatkuu lauantaina Hyvinkään Vauhtipuistossa. Samalla hallitseva Suomenmestari Hyvinkään Sand Blowers aloittaa kautensa huilattuaan viime viikon avauskierroksella. Alkava kausi on Hyvinkään Moottorikerholle myös juhlakausi, sillä kerho on mukana nyt 20. kauttaan speedwayn kotimaisessa pääsarjassa. Mukaan mahtuu kausia eri joukkueen nimillä ja myös sarjan nimi on vaihdellut, mutta speedwayn kerhojoukkueiden SM-mitalista Hyvinkää taistelee nyt siis 20. kertaa.

Timo Lahden ollessa Kroatiassa ajamassa paikasta ensi vuoden henkilökohtaiseen MM-sarjaan käyttää Sand Blowers hänen erissään sijaisajajaa. Loukkaantuneen Aarni Heikkilän puolestaan korvaa Ruotsin Daniel Henderson. Ruotsalainen ei juuri talvella ehtinyt lomailla, sillä hän kiersi jääspeeedwayn henkilökohtaisen MM-sarjan sijoittuen sijalle 11. Vuoden 2014 Suomenmestari Jari Mäkinen ja viime vuoden pronssimitalisti Teemu Lahti täydentävät kotijoukkueen.

Lahden Haukat saapuu Hyvinkäälle samalla joukkueella, jolla se taipui Porin Nopea Racingille vain pisteen erolla kauden avauksessa. Myös Seinäjoen Kotkat jatkaa samalla kokoonpanolla. Varkauden Ankkurit saapuu Hyvinkäälle Jesse Mustosen johdolla. Tero Aarnio on Ankkureista edelleen sivussa loukkaantuneena.

Lue: http://www.moottoriurheilu.tv/speedwayn-sm-liiga-jatkuu-lauantaina-hyvinkaalla/

28.05. Speedway SM, Suomen Cup Ottelu 2

Sand Blowers – Kotkat – Haukat – Ankkurit, Minispeedway 85cc, HyvinkääENDURANCEN CUP-SARJA STARTTAA AHVENISTOLTA

Tulevana viikonloppuna ajetaan kauden avaus Endurance cup -sarjassa sekä kansallisessa ratasarjassa Alastaron moottoriurheilukeskuksessa.

Endurancen cup-sarjaan ilmoittautui määräaikaan mennessä 38 tiimiä. Endurancen eli kestävyysajon periaate on, että tiimit ajavat kuusi tuntia rataa kilpaa ja voittaja on se tiimi joka on ajanut eniten kierroksia kilpailun aikana. Tiimiin voi kuulua 3-8 kuljettajaa. Tankkausvälejä seurataan tarkasti ja taktikointi kuuluu myös osaltaan kilpailun kulkuun. Tänä vuonna myös aika-ajoista kuittaa pisteitä plakkariin, joten viikonlopun ”sarjapistejackpottiin” tiimi pääsee vaikuttamaan jo lähtöjärjestystä ratkottaessa.

Lue: http://www.moottoriurheilu.tv/endurance-cup-avaa-kautensa-alastarolta/

29.05. Endurance Cup Alastaro Alastaron moottorirata, Cup
Aika-ajo klo 10.00 alkaen
Kilpailulähtö klo 12:00 alkaenEMOTORSPORTS SM-SARJA JATKUU 30.5.2016 – LIVE FOR SPEED

eMotorsports SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 30.5.2016 BLACKWOOD -radalla. Peli on LIVE FOR SPEED. Rata on perinteinen moottorirata joka ajetaan vastapäivään.

Autona 2 litrainen pikkuformula, jossa rapiat alle 200 hevosvoimaa. Autojen säädot on kuljettajilla vapaat ja varikko käynti kilpailun aikana on pakollinen. Tämä antaa kuljettajien kilpailustrategialle paineita.

Kilpailun startti on klo 19.00 ja rata kierretään 20 kertaa.

Kilpailu on seurattavissa livenä Circuit eMotorsports sivujen (www.circuit.fi) kautta LIVE-streeminä sekä Circuit eMotorsports TV, YOUTUBE – kanavan kautta.

Kausi 2016 on lähtenyt liikkeelle erittäin mielenkiintoisesti ja taso on oletetun kova. Kuljettajia on mukana perinteisistä ratalajeista kuin virtuaalipuoleltakin. Ajoittain jopa tulistakin säpinää kuljettajien kesken on nähty ja on tuomaristokin saanut osansa iltapuhteisiin saakka.

Sarjassa ajetaan 7 osakilpailua sekä finaalisarja, joten paljon kerkeää virtuaalivettä virrata ennen kuin Suomen ensimmäinen eMotorsportsin mestari mallia 2016 kruunataan.

30.-31.05. Verkko-kilpailu, Iema SM2016 3.osakilpailu SM
www.circuit.fi
#circuitfi #circuitemotorsport
circuitemotorsportTV48 KULJETTAJAA MUKANA AHVENISTOLLA PORSCHE- JA FTCC-KAUSIEN AVAUKSESSA

Porsche GT3 Cup Challengen moottoriurheiluelämykset kauden 2016 osalta alkavat tulevana lauantaina Hämeenlinnan Ahveniston radalta, jossa ajetaan kauden ensimmäinen osakilpailu. Porschejen lisäksi viihdyttävässä lauantaipäivässä mukana on myös täysin uusi FTCC (Finnish Touring Cars Cup) -sarja, joka sisältää luokat V1600 Sports Cup, PRCF Sports Cup ja PRCF Time Trial. Ahvenistolla kisaa yhteensä 48 autoa. Porscheja radalla nähdään yhteensä 32 kappaletta ja V1600 Sports Cup -autoja 16.

Lue: http://www.moottoriurheilu.tv/porsche-gt3-cup-on-ainutlaatuinen-sekoitus-kokemusta-ja-nuorta-nalkaa/

28.05. Porsche GT3 Cup Challenge Finland
Kilpailu alkaa klo 12:40
Ahveniston moottorirata, Poltinahontie 47, 13100, Hämeenlinna
Pääsyliput ja tarkempi aikataulu: https://liveto.fi/tapahtumat/porsche-gt3-cup-challenge-finland-ahvenisto/?q=ahvenistoMM-KILPAILUT:

FORMULA1-SARJASSA VUOROSSA LEGENDAARINEN MONACON KATUKISA

Formula1-sirkus siirtyy tulevana viikonloppuna Monacon legendaarisille kapeille kaduille, kun vuorossa on kauden kuudes MM-osakilpailu.

MM-pisteiden kärkisijaa pitää hallussaan 100 pisteellä Mercedeksen Nico Rosberg, Ferrarin Kimi Räikkönen on toisena 61 pisteellä ja Rosbergin tallikaveri Lewis Hamilton kolmantena 57 pisteellä. Williamsin Valtteri Bottas on sijalla kahdeksan.

28.-29.5. Formula 1 MM, Monaco
La Aika-ajot klo 14.55 MTV Max
Su Kilpailu klo 14.55 MTV Max
Lisätietoa ja pisteet: www.f1.comHEIKKISELLÄ JA GRÖNHOLMILLA EDESSÄ RALLYCROSSIN MM-KAUDEN NELJÄS OSAKILPAILU

Tulevana viikonloppuna Iso Britannian Lydden Hillissä ajetaan kauden neljäs rallicrossin MM-osakilpailu. Viime kilpailussa teknisistä ongelmista kärsinyt Topi Heikkinen on tippunut sijalle viisi MM-pisteissä ja lähtee viikonloppuun taistelutahtoa puhkuen.

Niclas Grönholm sijoittui Belgiassa 15:nneksi. Kolmen osakilpailun jälkeen 19-vuotiaalla inkoolaisella on pisteitä kasassa viisi. Ero 12 parhaan kuljettajan semifinaaleihin on kaventunut ensimmäisten kisojen aikana.

Lue lisää: http://www.moottoriurheilu.tv/heikkinen-belgian-pettymyksen-jalkeen-taysilla-iso-britannian-osakilpailuun/

27.5. Rallycross MM, Lydden Hill, Iso-Britannia
Kilpailun Live stream sunnuntaina klo 16.00-18.00 Suomen aikaa täältäICE1RACINGILLA VUOROSSA ESPANJAN OSAKILPAILU

Motocrossin MM-sarjassa on vuorossa tulevana viikonloppuna kauden yhdeksäs osakilpailu, joka ajetaan Espanjan Talavera de la Reinassa. Kimi Räikkösen omistaman ja Antti Pyrhösen pyörittämän Ice1Racing-tiimin saksalaisässä Max Nagl on MXGP-luokan sijalla neljä pisteillä 273. Kolmatta sijaa pitävällä Antonio Cairolilla kasassa on 310 pistettä ja johdossa olevalla Tim Gajserilla 335 pistettä. Tiimin ranskalaiskuljettaja Christophe Charlier on sijalla 12.

29.05. Motocross  MM/EM – MXGP, MX2, EMX300, EMX250, EMX125 Espanja, Talavera de la Reina
Lisätietoa ja pisteet: www.mxgp.com


Kansalliset kilpailut
 

28.05. Cross Country, Silverskin CC Rodeo, Espoon MK, Kansallinen
28.05. Motocross, Kotka, Classic MX Finland       Kansallinen
29.05. Motocross, MX125  Imatran MK, Kansallinen
28.05. Rallisprint Kerimaa Sprint, Savonlinna, K, Aluemestaruus
28.05. Pienoisautoilu, M8 Crossi SM#1,2016 Jyväskylä
28.05. National Touring Cars Series Alastaro, K
28.05. PRCF Club Racing Day Ahveniston moottorirata, Hämeenlinna K, NEAFP
28.05. Jokamiesluokka, urakointiheikkila.fi JM, Oulainen Irvan Moottorirata K, Aluemestaruus
28.05. UUSIKAUPUNKI RALLI, Uusikaupunki, F-Rallisarja
28.-29.05. Historic Race Kemora, Kemora, Veteli, K
28.-29.05. Karting, Vihdin FK-rata, K
28.-29.05. Karting, X30 Challenge Finland 2016 Lahden Moottoriurheilukeskus, Lahti, K, NEAFP
29.05. Jokamiesluokka, FINNCARRY 4. Asfaltti-JM, Ala-Talkkari Areena Kivimäki, K
29.05. Jokamiesluokka, Jyrängön Kuohut Heinola, K, Aluemestaruus
29.05. Jokamiesluokka, Äetsä JM, Kuninkaisten moottorirata, Huittinen, K
29.05. Jokamiesluokka JM-Turkkimäki, Tuusniemi, K, Aluemestaruus

 

 

www.moottoriurheilu.tv kokoaa suomalaisen moottoriurheilun yhdelle alustalle.
www.facebook.com/moottoriurheilutv
Twitter.com/mutvsuomi #moottoriurheilutv

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: Nita Korhonen +358 400 542 271, Anette Latva-Piikkilä +358 40 772 4124 tai media@moottoriurheilu.tv.

Moottoriurheilu Media Oy on AKK-Motorsport ry:n ja Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen yritys, jonka tiedotusportaalina toimii www.moottoriurheilu.tv. Taustatoimittajina toimivat Nita Korhonen ja Anette Latva-Piikkilä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs