Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Ristijärven nuorten SM-hiihdot tarjoavat hiihdettäviä ja hyväkuntoisia latuja

Maastohiihto

Ristijärven nuorten SM-hiihdot tarjoavat hiihdettäviä ja hyväkuntoisia latuja

Tiedote.
Julkaistu: 03.03.2014 klo 17:57
Julkaisija: Maastohiihto

Ristijärvellä viikonloppuna järjestettävien nuorten SM-hiihtojen järjestelyt ovat edenneet aikataulussa. Viimeistä homologoinnin ”silausta” vailla olevat ladut ovat erittäin hiihdettävät ja tarjoavat äärimmäisen vähän palauttavia osioita. Lunta viiden kilometrin ladulla on kilpailujen läpiviemiseksi riittävästi. Yleisölle ja huoltajille on ajettu reittejä kilpailulatujen varrelle.

Kilpailukeskus sijaitsee Saukkovaaran päällä laskettelurinteiden yläosassa. Sen keskeiset toiminnot ovat suppealla alueella, mikä mahdollistaa hyvän kisatunnelman saavuttamisen viikonlopun aikana.

Ristijärven SM-hiihtoihin osallistuu noin 450 hiihtäjää/ kilpailupäivä. Järjestäjäseurojen Ristijärven Pyryn ja Puolangan Ryhdin hiihtäjillä ja ”kasvateilla” on vahva edustus kotikisoissa. Pyryn Petri Torvinen ja SakariJärvenpääodottavat kotiladuillaan kovaa kannustusta ja hyvää kisafiilistä. Kauden parhaita hiihtoja tavoitteleville urheilijoille Saukkovaaran ladut ovat tuttuja.

– Kisamaastot ovat hiihdettävät ja tarjoavat riittävän vaativuuden pitkillä nousuillaan ja teknisillä laskuillaan. Maasto vaatii rautaista kestävyyttä, Järvenpää kertoo.

Torvisen mukaan Saukkovaaran kilpailureitin haastavimmat kohdat ovat kahdella viimeisellä kilometrillä.

– Ensin on kilometrin suora, joka on loivaa nousua ja sitten vauhdikas lasku, jossa on parit mutkat. Lopuksi käydään hakemassa vauhtia laskettelurinteen puolestavälistä, josta noustaan maalialueelle. Maastot ovat hyvät ja hiihdettävät, ainakin nousua on riittävästi, Torvinen kuvailee.

Kisajärjestäjät toivottavat hiihtäjät, huoltajat sekä kisayleisön tervetulleiksi Saukkovaaralle!

Lisätietoja:
Kilpailunjohtaja Arto Tolonen, 044 515 7181
Kisojen nettisivut: http://www.puolanganryhti.com/sm-2014/
Lähtölistat: http://www.puolanganryhti.com/sm-2014/lahtolistat/

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs