Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Rion olympiapaikka askelta lähempänä

Suomen Voimisteluliitto

Rion olympiapaikka askelta lähempänä

Tiedote.
Julkaistu: 27.02.2016 klo 19:38
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Paineet ja odotukset olivat kovat kun Suomen rytmisen voimistelun huiput Ekaterina ”Katja” Volkova ja Jouki Tikkanen jatkoivat tänään World Cup kisaansa Espoon Metro Areenalla. Espoon osakilpailu on merkittävä virstanpylväs matkalla kohti Rion olympialaisia ja siksi mielenkiinto tyttöjen suorituksia kohtaan tänään oli poikkeuksellisen suurta.

Tikkanen, joka on teknisesti taitava ja monipuolinen voimistelija, on viime aikoina keskittynyt niin fyysiseen kuin psyykkisen valmentautumiseen. Tällä on haettu juuri onnistumisia tiukoissa kilpailuissa. Koska erot maailman huippujen kilpailuissa ovat hyvin pienet, vaaditaan tasaista onnistumista kaikilla välineillä ja juuri tähän hän on valmentautumisellaan tähdännyt.

Volkovan vahvuudet ovat esittämisessä. Hän on karismaattinen voimistelija ja hänen esiintymistaitonsa ovat mahtavat. Erityisesti hän on piruettien mestari. Hänen vahvuutensa on tasaisuus, mutta pienellä riskin otolla ja liikkeiden vaativuuden kohottamisella Volkovalla on mahdollisuus nousta aivan rytmisen voimistelun huipulle.

Eilinen siis antoi odottaa tänään molemmilta parempaa ja omien vahvuuksien käyttöä.

Tänään Jouki Tikkasen perusvoimistelu oli hyvällä tasolla, mutta kokonaisuuteen sattui muutama harmillinen lipsahdus. Etenkin keiloilla pudotus arvokkaassa riskiheitossa vei 1,5 pistettä. Tämä harmitti Tikkasta erityisesti. Kokonaisuutena hän oli kuitenkin tyytyväinen.

Kisani oli kaksijakoinen. Nauha ja pallo menivät hyvin ja voimistelu oli muutenkin hyvää.  Nuo pari lipsahdusta kyllä harmittavat ”, Tikkanen kertoo.

Tätä kilpailua hän piti erittäin hyvänä valmistautumisena Rio Test Eventiin.

”Oli kyllä ihanaa esiintyä suurelle ja kannustavalle kotiyleisölle. Tästä on tosi mahtavaa jatkaa kohti Rioa”, hän lisää hymyilen.

Katja Volkovan päivä oli nousujohteinen. Onnistunut nauhaohjelma jatkoi hänen tasaisten suoritustensa sarjaa ja kertoo tämän hetken todella varmasta voimistelusta. Kruununa Volkovan päivälle tuli onnistuminen upeassa keilaohjelmassa.

”Tästä kilpailusta jäi todella hyvä fiilis. Onnistuin omasta mielestäni kokonaisuutena hyvin ja nyt voi rennommin hioa suorituksia kohti olympiakarsintoja”, hän toteaa.

Volkova pitää myös hyvin tärkeänä, että pääsi myös näyttämään osaamistaan World Cup tasolla kansainvälisille tuomareille.

”Tällainen kokonaisvaltainen onnistuminen tuntuu hyvältä ja erityiseksi sen tekee, kun saa kotiyleisöltä näin vahvan kannustuksen."

 

Katja Volkova sijoittui yksilöiden 4-ottelussa kokonaistilanteessa jaetulle 8. sijalle, Tikkanen oli puolestaan sijalle 19. Sunnuntain välinekohtaisissa finaaleissa nähdään Suomen maajoukkueen lisäksi keilaohjelmassa Volkova. 

Yksilöiden ottelun tulokset

1. Soldatova Aleksandra (73.75)

2. Son Yeon Jae (73.55)

3. Rizatdinova Ganna (73.25)

..

jaettu 8. Volkova Ekaterina (69.90)

19. Tikkanen Jouki (66.55)

 

Sunnuntain finaalien suoritusjärjestys välineittäin.

Tapahtumajärjestäjien tiedotteita kilpailuista ja valokuvia voimistelijoista mediapankista.  

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs