Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Rion olympialaisten jatkokarsintapaikka hyvin lähellä − Oskar Kirmes ja Heikki Niva onnistuivat ottelussa

Suomen Voimisteluliitto

Rion olympialaisten jatkokarsintapaikka hyvin lähellä − Oskar Kirmes ja Heikki Niva onnistuivat ottelussa

Tiedote.
Julkaistu: 26.10.2015 klo 22:59
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Suomen 6-ottelijat, Oskar Kirmes ja Heikki Niva, onnistuivat molemmat loistavasti telinevoimistelun MM-kilpailuissa Glasgowssa. Kaksikon hermot pitivät tiukassa paikassa ja molempien ottelut etenivät ilman suuria virheitä. Tomi Tuuha joutui vetäytymään kilpailusta sairastumisen vuoksi.

Suomen miehet aloittivat kilpailun hevoselta, joka on vaikea aloitusteline. Heikki Niva voimisteli sarjansa läpi (12,900), kuten myös Oskar Kirmes (13,666).

Renkailla Nivan sarja sujui hyvin ja hän päätti kokeilla uutta alastuloa, kaksoisvolttia kahdella kierteellä. Alastulo onnistui upeasti ja pisteet olivat hyvät 13,433. Kirmes voimisteli renkailla todella varmasti ja tyylikkäästi. Voimaosat pysyivät hyvin ja heilahdukset olivat dynaamisia. Sarja tuotti Kirmekselle ennätyspisteet 14,133.

Hypyssä molemmat tekivät Yurchenko hypyn. Niva hyppäsi yhdellä kierteellä ja tuli alastulon aivan paikalleen (13,633). Kirmeksen puoleentoista kierteeseen tuli alastuloon muutama korjausaskel (13,566).

Nojapuilla Niva teki elämänsä parhaan sarjan ja sai loistavat pisteet 14,333. Kirmeksen nojapuusarja meni myös erinomaisesti ja alastulo tuli paikalleen (13,933).

Rekillä suoritukset menivät molemmilla läpi. Niva sai pisteiksi 13,333 ja Kirmes 13,466.

Kilpailu päättyi permannolle, jossa Niva teki erinomaisen sarjan (13,566). Kirmekselle tuli avausvolttisarjaan yksi rajan ylitys, mutta muuten sarja sujui puhtaasti (14,233).

Kirmeksen yhteispisteet ovat korkeat 82,997, joilla Test Event paikka, eli paikka toiseen olympiakarsintaan, on erittäin lähellä. Viimeinen kilpailuryhmä on vielä jäljellä ja päättyy myöhään tiistain vastaisena yönä.

Nivan yhteispisteet ovat myös hyvät 81,198.

”Tottakai jännitti aloittaa hevoselta. Mutta olin harjoitellut sitä paljon, joten itseluottamus oli kova. Renkaat oli aivan nappi. Elämäni paras sarja! Kisassa oli hyvä flow päällä. Tosi tyytyväinen olen! Tein arvokilpailuiden ennätyspisteeni”, Kirmes kommentoi.

”Ennen hevosta oli pieni tärinä päällä. Fiilis on nyt helpottunut, kun sai sarjat läpi. Tuli silti liikaa pieniä virheitä. Nyt vaan kotiin parantelemaan selkä kuntoon”, totesi Niva.

Kolmas suomalaisedustaja Tomi Tuuha oli epäonninen. Tuuhaa jo ennen kilpailuihin lähtöä vaivannut flunssa paheni viikonloppuna. Tuuha kilpaili renkailla (13,933), mutta sen jälkeen hän tunsi olonsa todella huonoksi ja ei pystynyt hyppäämään, vaan poistui pettyneenä areenalta.

Jatkokarsintapaikka on maakohtainen. Jos paikka saadaan Suomelle, niin keväällä Kirmeksellä ja Nivalla on edessään karsinnat edustuksesta.

”Molempien on tehtävä kovaa töitä. Tähän kisaan voi olla tyytyväinen. Molemmat tulivat valmiina kilpailuun. Oli hyvin harjoiteltu ja he olivat itsevarmoja”, kommentoi sekä Kirmestä että Nivaa valmentava Mati Kirmes.

Suomalaispisteet (viimeisen karsintaryhmän kilpailu on vielä kesken ja päättyy n. klo 01 Suomen aikaa)

Oskar Kirmes 82,997 (permanto 14,233, hevonen 13,666, renkaat 14,133, hyppy 13,566, nojapuut 13,933, rekki 13,466)

Heikki Niva 81,198 (permanto 13,566, hevonen 12,900, renkaat 13,433, hyppy 13,633, nojapuut 14,333, rekki 13,333)

Tomi Tuuha renkaat 13,933

Kaikki tulokset

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs