Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Räätälöidyistä mittauksista uutta vauhtia kilpaladulle ja hyvinvointimatkailuun

Oulun yliopisto

Räätälöidyistä mittauksista uutta vauhtia kilpaladulle ja hyvinvointimatkailuun

Tiedote.
Julkaistu: 04.05.2015 klo 09:01
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto / Kajaanin yliopistokeskus
Mittaustekniikan yksikkö CEMIS-Oulu / Kajaani

Tiedote 4.5.2015

Räätälöidyistä mittauksista uutta vauhtia kilpaladulle ja hyvinvointimatkailuun

Kajaanin yliopistokeskuksen mittaustekniikan yksikkö CEMIS-Oulu järjestää ”Joustavaa laboratorioanalytiikkaa aktiiviliikkujista hyvän olon fiilistelijöihin – kokemuksia urheiluakatemian testiryhmäkokeesta” – seminaarin Vuokatin urheiluopistolla keskiviikkona 6. toukokuuta klo 14.30–18.30.

Seminaarissa esitellään hankkeen aikana suunniteltua uudenlaista palveluliiketoimintaa ja sen tarjoamia mahdollisuuksia Kainuun alueen matkailijoille, urheilijoille ja kaikille omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneille. Seminaarissa esitellään myös Sotkamon urheilulukion pienessä opiskelijaryhmässä toteutetun seurantakokeen tuloksia ja niiden hyödyntämistä testihenkilöiden valmennuksessa.

Seminaarin päättää vierailevina puhujina kaksi oman alansa kärkiasiantuntijaa: liikuntalääketieteen erikoislääkäri Lauri Alanko sekä ravitsemuskouluttaja Olli Ilander. Lauri Alanko on toiminut mm. FC Hongan, HIFK A-junioreiden ja naisten koripallomaajoukkueen lääkärinä. Olli Ilander on liikuntaravitsemuksen arvostetuimpia kouluttajia Suomessa ja toiminut ravitsemusvalmentajana useille SM- ja MM-tason huippu-urheilijoille.

Seminaari on osa CEMIS-Oulun Testikatti-hanketta, jossa on kehitetty laboratorioanalytiikasta liiketoimintamallia Kainuuseen, erityisesti Vuokatin alueelle. Palveluanalytiikan tarvetta on kartoitettu kyselytutkimuksen avulla ja käytännön toteutusta kokeiltu Sotkamon urheilulukion opiskelijoista kootussa testiryhmässä. Hankkeessa koostettiin laboratoriotestipaketteja, jotka tarjoavat Vuokatin alueella asukkaiden ja matkailijoiden tarpeisiin helppoa ja joustavaa terveyden seurantaa. Hyvinvointipalvelu sisältää kootusti näytteenoton, tutkimukset sekä tulosten toimituksen asiakkaalle.

Lisätietoja:
Tutkimuspäällikkö Pekka Kilpeläinen, pekka.t.kilpelainen@oulu.fi, puh. 0294 488 111
Projektipäällikkö Jouko Käsmä, jouko.kasma@oulu.fi, puh. 0294 484 755

Seminaarin tarkempi ohjelma:
http://www.oulu.fi/kajaaninyliopistokeskus/node/30042

Lisätietoa Testikatti-hankkeesta:
http://www.oulu.fi/kajaaninyliopistokeskus/node/23775

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs