Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Presidentti Halonen: Suomalaiset tarvitsevat imagon parannusta

Gymnaestrada

Presidentti Halonen: Suomalaiset tarvitsevat imagon parannusta

Artikkeli.
Julkaistu: 13.07.2015 klo 19:09
Julkaisija: Gymnaestrada

Helsingissä järjestettävän Gymnaestrada-voimistelufestivaalin onnistuminen on presidentti Tarja Halosen mukaan nykytilanteessa tavallistakin tärkeämpää. Sujuvilla järjestelyillä tulee olemaan huomattava vaikutus maan imagoon.

”Kyllä me nyt tarvitsemme imagon parannusta myös täällä Euroopassa”, presidentti Tarja Halonen toteaa.

Pelkkien järjestelyiden onnistumisen lisäksi pelissä on muutakin.

”Meidän tarvitsee myös näyttää, että olemme kunnon eurooppalaisia ja rakastamme toinen toista. Minua ilahduttaa erityisesti se, että kreikkalaiset ovat täällä. On hyvä muistaa, että vaikka jotkut vaikeat asiat ovat ratkaistavana, kansa on kansa”, Halonen muistuttaa.

Presidentti Tarja Halonen liputtaa täysillä täysin vailla kilpailua olevan suurtapahtuman puolesta.

”Se on tämän tapahtuman juju, että voi pyrkiä mahdollisimman hyvään tulokseen menettämättä liikunnan iloa”, presidentti tiivistää.

”Kysymys ei ole siitä, että voittaa toisen vaan siitä että voi yhdessä saavuttaa jotain parempaa”, hän sanoo viitaten kestävään kehitykseen koko maailmassa.

Voimistelumaailmassa vuosikymmenet mukana ollut Halonen on toiminut enemmän äidin kuin urheilijan asemassa. Estradille nouseminen ei hänelle ole kuitenkaan vierasta. Perhesuhteet vaarantaneista kokemuksista huolimatta äiti-lapsi -parina tyttärensä kanssa esiintynyt Halonen kääntyi kerran TUL:n liittojuhlien kenttäohjelmassa väärään suuntaan satojen voimistelijoiden joukossa. Tästä mukana ollut tytär loukkaantui ikihyviksi ja kieltäytyi kuulumasta jatkossa samaan seuraan äitinsä kanssa. Sittemmin presidentiksi valittu Tarja Halonen vaihtoi urheiluseuraa, mutta molempien vapaa-aika pyöri edelleen voimistelun ympärillä.

”Me olemme molemmat tästä selvinneet”, Halonen nauraa.

Kenttäohjelmakokemuksesta huolimatta presidentti toimii esitanssijana keskiviikkona noin kello 15.15 Paavo Nurmen aukiolla. Hän esittää ryhmän kanssa Gymnaestradan tapahtumatanssin.

”Voimistelu kuuluu kaikille”, hän muistuttaa.

Presidentti Halonen toimii Gymnaestrada-tapahtuman kunniatoimikunnan puheenjohtajana. Gymnaestrada on neljän vuoden välein järjestettävä, kansainvälisen voimisteluliiton (FIG) auktorisoima voimistelufestivaali, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa 12.–18.7.2015. Tapahtuma kokoaa Helsinkiin 21 000 osallistujaa yli 50 eri maasta, ollen kansainväliseltä osallistujamäärältään suurin Suomessa koskaan järjestetty tapahtuma. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio toimivat Gymnaestrada 2015 Helsinki -tapahtuman suojelijoina. Tapahtumaa järjestävät läheisessä yhteistyössä Suomen Voimisteluliitto, Helsingin kaupunki ja opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs