Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » PILKKIKAUSI ON PARHAIMMILLAAN POHJOISESSA

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

PILKKIKAUSI ON PARHAIMMILLAAN POHJOISESSA

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2015 klo 11:50
Julkaisija: Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Käsivarren Kilpisjärvellä on lähes metri jäätä. Samaan aikaan etelän vesillä kaivellaan kesän kalastusvälineitä varastosta. Turvallisten pilkkijäiden raja kulkee nyt pitkän Suomen puolivälissä.

Merellä kalastajaa kestävää jäätä on edelleen Perämeren pohjoisosassa, jossa jään vahvuus on paikoin vielä yli puoli metriä. Sisävesillä puolen metrin jään paksuuden raja kulkee noin Oulun korkeudella, jonka pohjoispuolella on pilkkikausi parhaimmillaan. Käsivarren tunturijärvillä turvallinen pilkkikausi jatkuu pitkästi toukokuun puolelle. Maan etelä- ja keskiosan järvissä jäiden paksuus jäi huomattavasti keskimääräistä ohuemmaksi, joka on johtanut useiden kalastuskilpailujen perumiseen viime päivinä. Talvikalastuskausi on paikoin kokonaan päättynyt maan eteläosissa.

Kevään viimeisillä jäillä liikkuvien tulee ottaa huomioon turvallisuus varusteiden ja kalastuspaikkojen valinnassa. Pinnalla pysymisen voi varmistaa malliltaan liikkumiseen soveltuvilla pelastusliiveillä ja –haalareilla. Kalastuspaikan valinnassa tulee välttää kaikkia virtaavia vesialueita. Jäät sulavat ensimmäisenä joista ja salmien virtapaikoista.

Lisätietoja:
kalatalouskonsulentti Petter Nissén, puh. 0500 440 923
tiedottaja Jaana Vetikko, puh. 050 525 7806

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 530 seurassa toimii yhteensä noin 43 000 kalastuksen harrastajaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs