Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Pienoisautoissa ja Formula Fordeissa kukitettiin Suomen mestarit, Watercross -kausi starttasi Enontekiöltä, Kartingissa huimaa vääntöä ja hauskoja kommentteja

Moottoriurheilu.tv

Pienoisautoissa ja Formula Fordeissa kukitettiin Suomen mestarit, Watercross -kausi starttasi Enontekiöltä, Kartingissa huimaa vääntöä ja hauskoja kommentteja

Tiedote.
Julkaistu: 24.07.2016 klo 20:30
Julkaisija: Moottoriurheilu.tv

 


Hyvä median edustaja,

 

Tämä on AKK-Motorsport ry:n sekä Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen koonti viikonlopun moottoriurheilutapahtumista. Kaikki Moottoriurheilu.tv:n artikkelit ovat vapaasti käytettävissänne heti niiden julkistamisen jälkeen. Päivitämme sivua jatkuvasti emmekä näin ollen erikseen ilmoita uusista artikkeleista median edustajille.

*****************************************************************************************************Aki Pesonen hallitsi Enontekiön kilpailua. Kuva: Pekka Raiski

AKI PESONEN VOITTOON WATERCROSSIN SUOMEN CUPIN KAUDEN AVAUKSESSA

Tänä viikonloppuna polkaistiin käyntiin Watercrossin Suomen Cup -kausi Enontekiön helteisissä olosuhteissa.

Kauden ensimmäinen Watercrossin Suomen Cup –osakilpailu tarjosi perjantaina ja lauantaina tasaista kisailua Enontekiöllä.

Suomen Cupin luokan vei nimiinsä jo aika-ajoissa kovan ajan ottanut Ylä-Lapin Moottorikerhon Aki Pesonen, joka kisasi Lynxilla. Podiumin alemmat korokkeet menivät Norjaan, toiseksi sijoittui Joachim Olsen Polariksellaan ja kolmanneksi Ski-Doolla kisannut Isac Adrian. Luokkaan osallistui yhteensä 26 kuljettajaa.

Pesonen saavutti voiton lopulta melko monen mutkan kautta. Aika-ajoista mies eteni suoraan semifinaaleihin ja siitä A-finaaliin, mutta tippui protestin kautta C-finaaliiin, josta matka eteni B-finaaliin ja sieltä kilpakumppanin ratarikon kautta hän ylsikin A:finaalin.

– Vähän yllättäen tuli se tieto pääsystä A-finaalin, kun vehkeet alkoi olla jo pakattuna autoon. Eli vähän kaikkea sekaannusta oli lähtöjen ja niiden järjestelyjen ja muutosten kanssa, mutta ihan hyvät rallit oli, Pesonen kertoi kisan jälkeen.

Lue koko artikkeli tästä: http://www.moottoriurheilu.tv/aki-pesonen-voittoon-watercrossin-suomen-cupin-kauden-avauksessa/Formula Ford -luokkaa hallinnut Elias Niskanen voitti kaikki kolme viikonlopun kilpailulähtöä.

ELIAS NISKANEN VARMISTELI FORMULA FORD -LUOKAN SUOMENMESTARUUDEN

Alastarolla saatiin sunnuntaina päätökseen Rata-ajon SM-sarjan neljäs osakilpailu. Päivä synnytti myös yhden suomenmestarin, kun koko kauden Formula Ford -luokkaa hallinnut Elias Niskanen voitti kaikki kolme viikonlopun kilpailulähtöä.

Elias Niskanen ylitti maaliviivan ensimmäisenä kaikissa kolmessa viikonlopun kilpailulähdössä, joista kaksi ajettiin sunnuntain puolella. Jo ennen Alastaron osakilpailua reilussa pistejohdossa ollut Niskanen sinetöi suomenmestaruuden nimiinsä triplavoitolla. ”Hyvin on mennyt tämä viikonloppu”, summasi Niskanen saavutuksiaan. ”Toisen kilpailulähdön lähtö onnistui taas superhyvin ja pääsin hyvään johtoon. Säästelin siinä sitten renkaita. Myös kolmannessa lähdössä lähtö onnistui ja pääsin siitä sitten karkuun”, kertaili Niskanen sunnuntain kilpailujen kulkua. Vaikkakin voitot tulivat ylivoimaiseen tyyliin, virheisiin ei voittajalla ole varaa: ”Aika virheettömästi pitää ajaa, ei saisi hirveästi virheitä tehdä”. Vain keskeytykset jokaisessa kauden viimeisen kilpailun lähdössä Ahvenistolla voisi vielä romuttaa mestaruushaaveet, mutta Niskasta voitaneen pitää jo paikkansa varmistaneena suomenmestarina. Mies suhtautuu kuitenkin vielä toistaiseksi vaatimattomasti mestaruuteen: ”Ajetaan vielä Ahvenisto ja yritetään saada hyviä tuloksia sieltäkin”.

Lue koko artikkeli tästä: http://www.moottoriurheilu.tv/elias-niskanen-varmisteli-formula-ford-luokan-suomenmestaruuden/
Joni Minkkinen voitti tänään Laukaassa, mutta TSM10-luokan Suomen mestariksi kukitettiin Karri Salmela.

SALMELA PIENOISAUTOILUN TSM-10-LUOKAN SUOMEN MESTARIKSI

Pienoisautojen sähkötouringluokkien mestaruussarja FinTrack Tourin kauden finaali järjestettiin tänä viikonloppuna Laukaassa.

Fullespeed RC:n Karri Salmela kukitettiin tänään Laukaassa järjestetyssä pienoisautojen sähkötouringluokkien mestaruussarja FinTrack Tourin kauden finaalissa TSM-10-luokan Suomen mestariksi pistein 460. Toiseksi sijoittui TamUA:n Miko Teponoja (423 pistettä) ja kolmanneksi itsensä 393 pisteellä nosti Laukaassa voiton ottanut ja Minkkisen toiseksi jättänyt LMM:n Joni Minkkinen. Viimeisen osakilpailun podiumin kolmannelle korokkeella kipusi KyPak:n Kalle Lehto, joka sijoittui lopputuloksissa neljänneksi.

Lue koko artikkeli tästä: http://www.moottoriurheilu.tv/salmela-pienoisautoilun-tsm-10-luokan-suomen-mestariksi/Raket-luokan podiumilla ruiskutettiin vichyä iloisin mielin.

SALONEN TEKI PELIMIESLIIKKEEN VIIMEISELLÄ KIERROKSELLA – JÄTSKIÄ VOITON KUNNIAKSI

Kotkan toinen kilpailupäivä tarjosi huimaa taistoa kolmessa eri luokassa. Viikonloppu oli SJM-sarjan toiseksi viimeinen ja SM-pisteitä jaettiin Raket-luokassa. Raket-junior ja Cadet-luokka toimivat lisäluokkina vauhtiviikonlopussa.

Raket-luokan aika-ajoissa Atte Sonntag piti nopeinta kyytiä ennen Matias Salosta ja Hugo Heinosta. Lauantain finaalivoittaja Jame Wallden oli vasta 11.

Alkuerien jälkeen Atte Sonntag pääsi starttaamaan finaaliin paalulta, viereltään starttasi Matias Salonen ja kolmannesta ruudusta Elias Seppänen.

Sonntag johti kisaa aina viimeisiin mutkiin saakka, kunnes Salonen hyökkäsi ja paineli ohi.

– Sonntagilla kulki suoralla niin lujaa. Lähin kokeilemaan, että ajetaan yhdessä eroa muihin ja sitten viimeisessä mutkassa menen ohi, kertasi Raket-luokan voittaja Matias Salonen.

Kysyttäessä Saloselta miten voittoa juhlitaan, vastaus oli suora.

– Iskä ottaa ehkä vähän kaljaa ja me saadaan jätskiä.

Sonntag tiesi, että Salonen tulee yrittämään viimeisellä kierroksella ohitusta.

– Yritin parhaani. Tiesin, että sieltä se tulee, sanoi Sonntagg, jonka seuraava kilpailu on kauden päätöskisa Lappeenrannassa elokuun puolivälissä.

Joona Koistinen nappasi lauantain tapaan kolmannen sijan

Lue koko artikkeli tästä: http://www.moottoriurheilu.tv/salonen-teki-pelimiesliikkeen-viimeisella-kierroksella-jatskia-voiton-kunniaksi/

 

Lue myös: 

http://www.moottoriurheilu.tv/matias-vesterinen-epaonninen-em-finaalissa/

http://www.moottoriurheilu.tv/lindholmin-autokunta-kelpo-vauhdissa-red-bull-ringilla/

www.moottoriurheilu.tv kokoaa suomalaisen moottoriurheilun yhdelle alustalle.
www.facebook.com/moottoriurheilutv
Twitter.com/mutvsuomi #moottoriurheilutv

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: Nita Korhonen +358 400 542 271, Anette Latva-Piikkilä +358 40 772 4124 tai media@moottoriurheilu.tv.

Moottoriurheilu Media Oy on AKK-Motorsport ry:n ja Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen yritys, jonka tiedotusportaalina toimii www.moottoriurheilu.tv. Taustatoimittajina toimivat Nita Korhonen ja Anette Latva-Piikkilä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs