Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Opiskelijat huolehtivat urheilijoiden ruokailuista Salpausselän kisoissa

Koulutuskeskus Salpaus

Opiskelijat huolehtivat urheilijoiden ruokailuista Salpausselän kisoissa

Tiedote.
Julkaistu: 17.02.2016 klo 14:28
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat vastaavat Salpausselän kisoissa 19.–21.2. muun muassa mäkihyppääjien ja yhdistetyn kilpailijoiden sekä heidän huoltajiensa päivittäisistä ruokailuista. Ruokia valmistamassa ja tarjoilemassa on yhteensä noin 50 kokki-, tarjoilija- ja leipuriopiskelijaa. Ruokailijoita odotetaan päivittäin olevan noin 1 000.

Opiskelijat valmistavat urheilijoille ja heidän huoltajilleen päivittäin lounaan, joka koostuu laatikko- tai pastaruuasta, keitosta ja salaatista. Lounaan kanssa tarjoillaan leipuriopiskelijoiden valmistamaa tuoretta leipää. Kaikki ruuat valmistetaan kisapaikan lähellä Koulutuskeskus Salpauksen Kulinaaritalossa Svinhufvudinkadulla, josta ne kuljetetaan kisa-alueelle. Tapahtumapaikalla tarjoilijaopiskelijat huolehtivat ruokien esillepanosta ja ruokailijoiden palvelemisesta. Urheilijoille ja huoltajille tarjotaan lisäksi kahvia ja välipaloja, kuten itse tehtyjä myslipatukoita, jotka saivat viime vuonna paljon kiitosta.

- Lahti on profiloitunut tapahtumien kaupunkina, ja mielestäni on tärkeää että cateringalan opiskelijat saavat olla mukana näissä tilaisuuksissa, kertoo hotelli-, ravintola- ja cateringalan lehtori Vesa Työppönen Koulutuskeskus Salpauksesta.

-  Odotettavissa on taas neljä päivää vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta ennen kaikkea tekemisen iloa, reilua meininkiä ja oppimisen rohkeutta.

Salpaus pystyttää lisäksi kisa-alueen läheisyyteen Paasikivenkadulle Lumibaarin, josta kisavieraat ja muut alueella liikkuvat voivat ostaa esimerkiksi lämmintä kaakaota ja makkaraa. Lumibaari on avoinna perjantaina ja lauantaina kello 14–18.

Opiskelijoita myös asiakaspalvelussa ja esiintymässä

Kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden lisäksi Salpausselän kisojen järjestelyssä on mukana matkailualan opiskelijoita, joita voi viikonlopun aikana kohdata muun muassa lipunmyynnissä ja muissa asiakaspalvelu- ja neuvontatehtävissä. Matkailualan opiskelijat ovat olleet mukana myös perehdyttämässä kisojen vapaaehtoisia. Tapahtuma-alueella nähdään lisäksi Salpauksen sirkusartistiopiskelijoita, jotka viihdyttävät kävijöitä viikonlopun aikana.

Koulutuskeskus Salpaus tulee olemaan vahvasti mukana myös vuoden 2017 MM-kisojen järjestelyissä ja toteutuksessa

Lisätietoja
hotelli-, ravintola- ja catering-alan lehtori Vesa Työppönen, puh. 044 708 0670

Koulutuskeskus Salpaus on Suomen suurimpia monialaisia ammatillisen peruskoulutuksen ja aikuiskoulutuksen järjestäjiä. Vuosittain Salpauksessa opiskelee yli 20 000 nuorta ja aikuista. Opettajia ja muuta henkilöstöä Salpauksessa on noin 900. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs