Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Nuoret maajoukkueen viitoittamalla tiellä alppihiihdon fysiikkatestauksessa

Ski Sport Finland

Nuoret maajoukkueen viitoittamalla tiellä alppihiihdon fysiikkatestauksessa

Tiedote.
Julkaistu: 25.08.2016 klo 14:24
Julkaisija: Ski Sport Finland

 

Kauden 2016-2017 Audi Alpine Ski Tour alkaa IRONMAN-kilpailuilla Tampereella 27. ja 28.8. ja Rovaniemellä 4.9. yhteistyössä Varalan ja Lapin Urheiluopistojen kanssa.

IRONMAN-kilpailu on 14-16-vuotiaille tytöille ja pojille suunnattu kuntokisa, jonka testipatteristo pohjautuu vuonna 2002 luotuun Norjan Hiihtoliiton ja Olympiatoppenin käyttämään testistöön ja sen ohjeistukseen. IRONMAN-kilpailun tavoitteena on testata alppihiihdossa huipulle nousemisen kannalta tärkeitä perusominaisuuksia. Kilpailusuoritukseen kuuluu yhdeksän lajia, joilla mitataan mm. nopeutta, kestävyyttä, voimaa ja nopeustaitavuutta.

Kolmatta kertaa järjestettävällä IRONMAN-kilpailulla ohjataan nuoria alppihiihtäjiä harjoittelemaan maajoukkueurheilijoiden tavoin myös lajiharjoittelun ohella.

- Maajoukkueessa on panostettu viime vuosina paljon fysiikkatreenaamiseen ja sen seuraamiseen. On hienoa nähdä, että nuoretkin panostavat fysiikan harjoittamiseen tavoitteellisesti, sillä alppihiihto on paljon muutakin kuin laskemista. IRONMAN-testi on hyvä mittari nuoren urheilijan uralla kohti alppihiihdon huippua, maajoukkueen päävalmentaja Janne Haarala toteaa.

Vajaasta kahdesta sadasta Audi Alpine Ski Tour -urheilijasta yli 130 osallistuu IRONMAN-kilpailuun.

- Nuorella iällä tulisi kiinnittää erityistä huomiota räjähtävyyden, ketteryyden ja aerobisen kunnon kehittämiseen, ja tässä IRONMAN-testit ovat erinomainen väline. Lisäksi tavoitteena on kerätä tietoa nuorten fyysisistä ominaisuuksista sekä niiden kehityksestä, jotta heille rakentuu tasapainoinen lihaksisto, valottaa projektin vetäjä Mikael Kurki.

 

Aikataulut:

La 27.8.2016 IRONMAN-kilpailu (Etelä-Suomi), Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, Ilmailukatu 2, Tampere

Su 28.8.2016 IRONMAN-kilpailu (Keski-Suomi), Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, Ilmailukatu 2, Tampere

Su 4.9.2016 IRONMAN-kilpailu (Pohjois-Suomi), Santasport Lapin Urheiluopisto, Hiihtomajantie 2, Rovaniemi

 

Lisätiedot:

Mikael Kurki, +358 400 418 747, mikael.kurki@skisport.fi

Ski Sport Finland on vuonna 2008 perustettu itsenäinen lajiyhdistys, joka jäsenseurojensa kanssa vastaa Suomessa alppi- ja freestyhiihdon lajien kehittämisestä ja menestyksestä. Alppilajien maajoukkueissa toimii yli 20 valmennuksen ja huollon asiantuntijaa jotka vastaavat 60 urheilijan valmentautumisesta. Kauden kotimaiset päätapahtumat ovat vuosittaiset maailmancupin osakilpailut Levillä ja Rukalla. Ski Sport Finland uuden strategiansa mukaisesti on nostanut positiivisen voittaja-asenteen ”The Winning Attitude” toimintojensa keskiöön. Asenne, vahva osaaminen ja tiimityö kannustaa menestymään.

Ski Sport Finland Association is the rights holder for Alpine and Freestyle skiing in Finland since 2008. ”Alpine Ski Team Finland” and  ”Freestyle Ski Team Finland” are brands of Ski Sport Finland.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs