Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Niskanen ja Pärmäkoski perinteisen parhaat Suomen Cupissa Rovaniemellä

Hiihtoliitto

Niskanen ja Pärmäkoski perinteisen parhaat Suomen Cupissa Rovaniemellä

Tiedote.
Julkaistu: 23.11.2014 klo 15:34
Julkaisija: Hiihtoliitto

Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski ottivat kumpikin selvillä eroilla ykköstilansa maastohiihdon Suomen Cupissa perinteisen normaalimatkoilla Rovaniemellä.

Niskanen jätti perinteisen 15 kilometrillä Sami Jauhojärven toiseksi 19,3 sekunnin erolla. Ville Nousiainen oli kolmas. Niskasen kulku oli hyvää läpi kilpailun.
”Oli tarkoitus mennä nousut passaillen ja ulosmitata tasuria, jonka kanssa on tehty töitä. Toisella kierroksella vauhti lähti keulimaan, mutta ei se ihan kuollut loppuun. Matka alkoi kyllä painoa. Ylivauhtista hiihtoa haettiin tänäänkin, ja tasatyöntö näyttää hyvältä”, Niskanen tuumi.
Jauhojärvi koki hiihtonsa menevän parempaan suuntaan.
”Oloksella hyydyin kuuden kilometrin kohdalla, tänään 12 kilometrin kohdalla alkoi olla vaikeaa. Alkuvauhti ei ole minulle ihan normaalia, että noin hiljaa aloitan”, vitosen kohdalla viidentenä ollut rovaniemeläinen sanoi.
Rukalla hän aikoo hiihtää molemmat matkat, perinteisen sprintin ja 15 kilometriä.
”Siellä on tavoitteena kymmenen sakkiin”, Jauhojärvi muotoili.
Ville Nousiainen totesi sunnuntain kilpailun jälkeen, ettei hänen tarvitse olla tilanteestaan huolissaan.
”Aikamoista työstämistä hiihto oli tänään. Kiirus meinaa olla, että ehtii poikien matkaan”, Nousiainen sanoi.
Hän sanoi reisiensä tuntuneen väsyneiltä, mutta uskoi pääsevänsä Rukalle senkin puolesta parempaan iskuun.

Pärmäkoski pitkästä aikaa ykköseksi

Krista Pärmäkoski oli Suomen Cupissa naisten perinteisellä kympillä ylivoimainen, sillä Kerttu Niskanen jäi 21,4 sekunnin päähän. Laura Mononen oli kolmas 48,4 sekuntia Pärmäkoskelle hävinneenä. Ikaalilaiselle voittaminen Suomen huippujen seurassa ei ole jokapäiväistä herkkua, sillä hän muisteli edellisen kerran voittaneensa Keuruun SM-kisoissa 2012.
”Päätin eilen, että aloitan rauhassa. Ensimmäisen mäen päällä mietin, aloitinko liian kovaa. Sitten kuulostelin lihaksistoani ja maltoin rauhassa hiihtää isoa hiihtoa ja kiristää loppuun. Taktiikka toimi hyvin”, Pärmäkoski kertasi iloisena.
Pärmäkosken vahva meno nostatti toiveita myös ensi viikonloppua ja Rukan maailmancupia ajatellen. Rukalla hiihdetään perinteisellä sprintti ja kymppi, jotka molemmat ovat Pärmäkoskelle vahvoja matkoja.
”Toivottavasti tulee vauhtia lisää. Tänne tullessa alkoi kevennetty jakso. Sprintissä tavoitteena finaali, kympillä kymmenen sakkiin. Niihin olisin tyytyväinen”, Pärmäkoski sanoi.
Niskanen oli selvä kakkonen, vaikkei ollut hiihtoonsa kokonaisuutena kovin tyytyväisen oloinen.
”Loppua kohden meno hiipui. En saanut tatsia päälle, en voinut kiristää. Kroppa junttautui”, Niskanen tuumi.
Laura Mononen oli kilpailuunsa ja tilanteeseensa tyytyväinen.
”Tuo on sellainen rata, että aika kovaa täytyy hiihtää koko ajan. Ihan hyvässä suunnassa olen nyt verrattuna pariin viime kauteen”, Mononen tuumi.
Suomen Cupin johdossa kolmen henkilökohtaisen kilpailun jälkeen ovat miehissä Juho Mikkonen (190 pistettä) ja naisissa Kerttu Niskanen (260 pistettä).

Tulokset: www.oh.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs