Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Naisten MM-suurpujottelu Itävallan Fenningerin suveneeria hallintaa – suomalaisnaisten kisa päättyi pettymykseen

Ski Sport Finland

Naisten MM-suurpujottelu Itävallan Fenningerin suveneeria hallintaa – suomalaisnaisten kisa päättyi pettymykseen

Tiedote.
Julkaistu: 13.02.2015 klo 03:29
Julkaisija: Ski Sport Finland

Alppihiihdon MM-kisoissa saatiin tekniikkalajit tosissaan käyntiin torstaina lasketun naisten suurpujottelun myötä. Birds of Prey rinne oli jälleen loistokunnossa ja sään pysyessä aurinkoisena Beaver Creekissä päästiin mitaleista laskemaan tasapuolisissa olosuhteissa.

Kilpailun avauskierroksella nopeinta vauhtia piti vauhtilajeissa kaksi mitalia laskenut Itävallan Anna Fenninger, joka onnistui jättämään toiseksi kierroksella laskeneen joukkuekaveri Michaela Kirchgasserin 0.81 sekunnin päähän. Kolmanneksi ensimmäisellä laskulla suurpujotteli Ruotsin Jessica Lindell-Vikarby, joka kellotti kierrosajan 0.90 sekuntia Fenningeriä hitaampana.

Suomalaislaskijoiden Merle Soppelan ja Kristiina Roven vauhti ei riittänyt 30 nopeimman joukkoon. Soppelan aika jäi kierroksen nopeimmasta 3.81 sekuntia, joka toi tuloslistalla 33. sijan. Rove jäi kärjelle 6.70 sekuntia, joka riitti 51. sijaan.

– Hienoa päästä laskemaan noin hyvälle radalle ja mahtaviin olosuhteisiin, mutta avauskierroksella en saanut sitä rentoutta laskuun mitä halusin. Alkuosassa tuli iso virhe ja en saanut sen jälkeen sellaista laskua mitä halusin radan loppuosalle, Rove kertasi kilpailun jälkeen.

Toisella kierroksella Fenninger jatkoi siitä mihin avauskierroksella jäi ja itävaltalainen laski ylivoimaiseen voittoon 1.40 sekunnin erolla ennen toiseksi noussutta Saksan Viktoria Rebensburgia. Lindell-Vikarby onnistui säilyttämään kolmannen sijan ja ruotsalainen laski uran ensimmäisen MM-mitalin Beaver Creekissä.

Arvokilpailuissa toiselle kierrokselle selviytyvät ensimmäisen kierroksen 60 nopeinta, 30 parhaan laskiessa ensin käännetysssä järjestyksessä. Toisella kierroksella Merle Soppela onnistui nostamaan sijoitustaan 31:nneksi, mutta Roven matka katkesi radan puoliväliin.

– Toisella kierroksella oli rennompi lasku ja yläosa tuli ihan hyvin, mutta menin yhdessä kohtaa liian suoraa, kun koitin päästää ja siinä tuli ulosajo. Toivotaan, että olosuhteet säilyvät yhtä hyvänä pujotteluun. Siinä pitää löytää sopiva rentous tekemiseen ja luottaa omaan laskemiseen, tavoite on edelleen siellä 30 käännetyssä, Rove summasi.

Merle Soppelan valmistautuminen MM-kisoihin on ollut katkonainen ja ilman suurempia odotuksia kisaan lähtenyt rovaniemeläinen mietti, että toisen kierroksen paikka käännettyyn olisi ollut otettavissa.

– Ensimmäisellä kierroksella jos olisi laskenut samalla tavalla kuin toisella, niin paikka käännettyyn olisi ollut otettavissa. Laskussa on hyviä juttuja, mutta kun jokaisella käännöksellä jää vähän, se on maalissa paljon. Ajoituksesta homma on pääasiassa kiinni. Käännös pitäisi malttaa viedä pidemmälle ja hieman hätäilen sen kanssa ja lopetan liian aikaisin. Silloin uuden käännöksen aloitus on hieman tehoton, Soppela mietti.

– Muuten täällä kyllä homma toimii ja kyllä amerikkalaiset kilpailuja osaavat järjestää. Vaikka valmistautuminen on ollut katkonainen, niin siitä huolimatta halu saada parempia tuloksia on kova. Tästä jatketaan kohti pujottelua ja sieltä lahdetään hakemaan onnistumista ja toisen kierroksen paikkaa 30 parhaan käännetyssä.

Perjantaina Beaver Creekissa lasketaan miesten suurpujottelu, jossa mukana suomalaisista ovat Marcus Sandell, Samu Torsti ja Eemeli Pirinen. Lauantaina vuorossa on naisten pujottelu, jossa Rove ja Soppela tavoittelevat paikkaa toisen kierroksen käännettyyn. Sunnuntaina lasketaan miesten pujottelu, missä laskee suomalaisista Joonas Räsänen.

Tiedotteen liittenä olevat kuvat käytettävissä toimitukselliseen käyttöön (kuvat: Jussi Väätäinen / Matti Ollila / Ski Sport Finland).

Liitetiedostot

Lisätietoja ja mediayhteyshenkilö: tuottaja Jussi Väätäinen, +358 45 1209920, jussi.vaatainen@skisport.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs