Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Motocrossissa, kartingissa, speedwayssa ja jokamiesluokassa kruunattiin Suomen mestareita

Moottoriurheilu.tv

Motocrossissa, kartingissa, speedwayssa ja jokamiesluokassa kruunattiin Suomen mestareita

Tiedote.
Julkaistu: 14.08.2016 klo 21:12
Julkaisija: Moottoriurheilu.tv

Miro Sihvonen.

MM- JA EM-SARJAN KULJETTAJAT VÄRITTIVÄT SM-MOTOCROSSIA ALAVUDELLA

Motocrossin SM-sarjan viidenteen osakilpailuun saatiin lisämaustetta, kun MM-sarjassa koko kauden ajanut Valtteri Malin ja EM-sarjassa vastaavasti kilpaillut Miro Sihvonen asettuivat lähtöviivalle Alavudella sunnuntaina. Alle 15-vuotiaissa Emil Weckman puolestaan varmisti Suomen mestaruuden jo ennen viimeistä osakilpailua.

MM-sarjan kiireiltään Suomeen ehtinyt Hyvinkään Moottorikerhon (HyMK) Valtteri Malin aloitti MX1-luokan SM-osakilpailun aika-ajon nopeimmalla ajalla, jolla hän kukisti kakkosajan kellottaneen Tampereen Motocrossin Teemu Keljon yli kolmella sekunnilla.

Avauserä jäi kuitenkin Malinilta kesken kaatumisen takia. Ykköseksi ajoi Keljo, jolle kyseessä oli kauden ensimmäinen erävoitto.

Keljo oli ylivoimaisesti vahvin toisessa erässä, johon Malin ei startannut lainkaan. Keljo nousi SM-osakilpailuvoiton vauhdittamana takaisin SM-sarjan kärkeen pudottaen kolmanneksi yhteistuloksissa ajaneen HyMK:n Aki Mannisen sarjassa kakkospaikalle.

– Päivä kulki todella hyvin ja olen ajoon sekä tulokseen tosi tyytyväinen. Mitään ei ole kuitenkaan vielä jaettu, Hyvinkää on jäljellä ja siellä tämän vuoden mestaruus ratkaistaan.

Lue koko artikkeli ja tulokset tästä.
William Alatalo varmisti OKJ-luokan mestaruuden Lappeenrannassa.

WILLIAM ALATALO OKJ-LUOKAN SUOMEN MESTARIKSI – RAKET-LUOKASSA JOUTVUOLTA HUIMA NOUSU

Karting SM- ja SJM- sarja jatkuivat tänään toisilla finaaleilla Lappeenrannassa. Vettä tihkutti jälleen pitkin päivää, mutta se ei kisailua haitannut, aikaan saatiin hyvät karkelot. 

Raket-luokan Suomen mestaruus ratkesi jo eilen ajetussa finaalissa kun Elias Seppänen varmisti mestaruuden ajaessaan finaalin kolmanneksi. Tästä huolimatta Raket-luokassa käytiin tiukkaa kisaa. Joni Keljo lähti finaaliin paalulta, viereltään Matias Salonen ja kolmannesta ruudusta Suomen mestari Elias Seppänen. Finaalissa kakkoseksi tullut Kaapo Joutvuo ajoi upean ja vauhdikkaan ajon. Hän aloitti ruudusta 12 ja nousi heti lähdön jälkeen tappelemaan kolmannesta sijasta. Kun muilla alkoi kisan puolivälissä vauhti hieman hyytymään, niin Kaapon vauhti tuntui vain kasvavan. Ensin hän otti kiinni kakkosena ajaneen Seppäsen ja jos kierroksia olisi ollut enemmän voittaja Joni Keljonkin ykkössijoitus olisi ollut uhkan alla. Maaliintulo järjestys siis Keljo, Joutvuo, Seppänen.

– Kyllä mä vielä tänä vuonna ajan, mutta ensi vuonna mä lopetan kartingin ja aloitan koppiautolla ajamisen, kertoi Keljo ensi suunnitelmistaan.

Myös Elias Seppänen raotti hieman ensi kauttaan.

-OKJ-luokkaan olisi tarkoitus siirtyä.

Lue koko artikkeli ja tulokset tästä.Naisten finaali Ruotsalainen ja Mäkelä.

RUOTSALAINEN JA LAURILA KRUUNATTIIN SUOMEN MESTAREIKSI OULAISISSA

Lapinlahden Autourheilijoiden Jonna Ruotsalainen uusi jokamiesluokan naisten Suomen mestaruuden viikonloppuna Oulaisissa ajetuissa Kaskiminerals JM SM-kilpailuissa.

Ruotsalainen kiihdytti keulaan jo lähtösuoralla. Hän sai kantaansa Oriveden seudun urheiluautoilijoiden Heini Mäkelän, joka yritti ohitusta ensimmäisen mutkan jälkeen. Ruotsalainen ja Mäkelä kävivät kovan kisan voitosta.

– Se oli työvoitto. Sisärata pelotti lähtöpaikkana. Piti panna silmät kiinni ja ajaa ensimmäiseen mutkaan täysillä, tyytyväinen voittaja kommentoi kisan  jälkeen.

Lue koko artikkeli ja tulokset tästä.
 Timo Lahti ja Juha Hautamäki ottavat toisistaan mittaa kilpailun avauserässä. Kuva Tomi Nevanperä.

TIMO LAHTI UUSI MESTARUUDEN

Speedwayn Suomenmestaruus ratkaistiin tänään Hyvinkään Vauhtipuiston speedwayovaalilla raskaiden sadepilvien leijuessa kisa-areenan yllä. Kilpailuun ilmoittautui 22 kuljettajaa, joten ennen varsinaista kilpailua piti ajaa kolme karsintaerää, jotta kaikki finaalikilpailun osallistujat saatiin selville. Karsinnasta kilpailuun tiensä selvittivät Haapajärven veljekset Antti ja Niilo Vuolas, Henri Ahlbom sekä Tomi Reima.

Kilpailussa nähtiin hienoa speedwayta, mutta harmittavasti kisa sai märän säväyksen, kun juurin ennen erää 17 alkoi satamaan vettä. Noin tunnin tauon ja kovan työn myötä rata saatiin hyvään kuntoon ja kilpailua päästiin jatkamaan hyvissä oloissa.

Lue koko artikkeli ja tulokset tästä.

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan neljäs osakilpailu, Tengtools-Ralli, ajettiin tänään Kiteellä ja sen ympäristössä. Kuvassa Joonas Huovinen, kuva Aino Mertanen.

HIRVONEN JA HUOVINEN NAUTISKELIVAT KOTITEILLÄÄN

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan neljäs osakilpailu, Tengtools-Ralli, ajettiin tänään Kiteellä ja sen ympäristössä. Vaativa ja vauhdikas reitti vaati veronsa, kun kilpailussa nähtiin tiukkaa kilvanajoa ja paljon keskeyttämisiä.

Keski-Karjalan Urheiluautoilijoiden järjestämässä Tengtools-Rallissa ajettiin sekä junioreiden SM- että nuorten Cup-pisteistä. Nuorten Cup oli lähes täydellistä Joonas Huovisen hallintaa, nuorukainen ajoi kotiteillään peräti neljä pohja-aikaa. Kun sarjajohtaja Nico Valkonen joutui keskeyttämään neljännellä erikoiskokeella tapahtuneen kaadon vuoksi, oli Huovisen tehtävänä lopulta varmistaa hyvät sarjapisteet ja nousu pistejohtoon. Mestaruus jäi siis ratkaistavaksi kauden viimeisessä osakilpailussa Lapualla lokakuussa.

Lue koko artikkeli ja tulokset tästä.


****************************************************************************************************

Tämä on AKK-Motorsport ry:n sekä Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen koonti viikonlopun moottoriurheilutapahtumista. Kaikki Moottoriurheilu.tv:n artikkelit ovat vapaasti käytettävissänne heti niiden julkistamisen jälkeen. Päivitämme sivua jatkuvasti emmekä näin ollen erikseen ilmoita uusista artikkeleista median edustajille.

*****************************************************************************************************

www.moottoriurheilu.tv kokoaa suomalaisen moottoriurheilun yhdelle alustalle.
www.facebook.com/moottoriurheilutv
Twitter.com/mutvsuomi #moottoriurheilutv

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: Nita Korhonen +358 400 542 271, Anette Latva-Piikkilä +358 40 772 4124 tai media@moottoriurheilu.tv.

Moottoriurheilu Media Oy on AKK-Motorsport ry:n ja Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen yritys, jonka tiedotusportaalina toimii www.moottoriurheilu.tv. Taustatoimittajina toimivat Nita Korhonen ja Anette Latva-Piikkilä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs