Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Minetit toiseksi joukkuevoimistelun maailmancupin kokonaiskilpailussa

Suomen Voimisteluliitto

Minetit toiseksi joukkuevoimistelun maailmancupin kokonaiskilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 08.05.2016 klo 16:00
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Joukkuevoimistelun maailmancupin kokonaiskilpailu on ratkennut. Kokonaiskilpailun voittoon voimisteli Venäjän Expressia-joukkue 42 pisteellä jättäen Suomen Minetit toiseksi 34 pisteellä. Kolmanneksi maailmancupin kokonaiskilpailussa sijoittui Venäjän Madonna 33 pisteellä.

Joukkuevoimistelussa maailmancupin kokonaiskilpailun lopputulokseen lasketaan mukaan kolme parasta tulosta neljästä osakilpailusta. Ratkaisevin osakilpailu on aina viimeinen, josta voittajalle jaetaan 1,5 kertaiset pisteet.

 

Sunnuntaina 8.5. Barcelonassa järjestetyssä maailmancupin viimeisessä osakilpailussa suomalaisista joukkueista kolmanneksi sijoittui Tampereen Voimistelijoiden Minetit pisteillä 37,65 ja neljänneksi Olarin Voimistelijoiden OVO Team pistein 37,20. Osakilpailun kirkkaimmat mitalit vei tällä kertaa Venäjä: Expressia-joukkue voimisteli ensimmäiseksi pisteillä 38,25 ja Madonna toiseksi pisteillä 37,80.

”Suorituksemme olivat molempina päivinä hieman epätarkat, mutta fiilis matolla oli todella hyvä. Tšekin MM-kilpailuihin on vielä aikaa ja nyt tehdään töitä entistäkin enemmän”, Minettien kapteeni Ella Ratilainen viestitti Barcelonasta.

Maailmancup-kilpailussa Suomea edustivat Minettien ja OVO Teamin lisäksi myös Olarin Voimistelijoiden Team Esport sekä Vantaan Voimisteluseuran Team Vantaa, jotka sijoittuivat alkukarsinnoissa myös kymmenen kärkeen, mutta karsiutuvat sunnuntain finaalista kahden joukkueen maakiintiön takia.

”Joukkuevoimistelussa tehdään laadukasta työtä ympäri Suomen ja se näkyy muun muassa vahvana edustuksena kansainvälisissä kilpailuissa. Tampere on osoittanut, että lajin huipulle voi nousta myös muista seuroista kuin aikaisemmin lajia vahvasti hallinneesta Olarin Voimistelijoista. Suomessa tehdään lukuisissa seuroissa vahvaa työtä ja satsausta huippu-urheiluun joukkuevoimistelun saralla. Lajin kannalta on vain hyvä, että meillä on kotimaassa näin kova kilpailu. Se vie koko lajia, seuroja ja urheilijoita eteenpäin. Luvassa on kovatasoinen SM-kilpailu ja tottakai myös meidän isännöimistä MM-kisoista lähdetään hakemaan mitaleita, ja erityisesti sitä kirkkainta,” joukkuevoimistelun päävalmentaja Veera Kainulainen kommentoi suomalaisten laajentunutta lajin kärkeä.

Joukkuevoimistelun kilpailukausi päättyy kesäkuun MM-kilpailuihin Brnossa, Tšekeissä 10.–12.6.2016. Paikan päällä Suomea edustamassa ovat hallitseva maailmanmestari Tampereen Voimistelijoiden Minetit. Lisäksi Suomi saa lähettää kolme joukkuetta MM-kilpailujen maapaikkojen mukaisesti.

Seuraavan kerran suomalaista huippuvoimistelua joukkuevoimistelun osalta voi seurata joukkuevoimistelun SM-kilpailuissa Vantaan Energia-areenalla 13.-15.5. SM-kilpailut ovat viimeinen karsinta suomalaisjoukkueiden MM-edustuspaikoista.

Joukkuevoimistelun MM-kilpailut järjestetään ensi vuonna Helsingissä 26.–28.5.2017.

 

Barcelonan maailmancupin osakilpailun tulokset

 

Lisätietoa: joukkuevoimistelun lajipäällikkö Susanna Porola, p. +358 40 570 3090

Median käyttöön kuva Mineteistä EM-kilpailuista 2016 (kuva: Voimisteluliitto/ Indrek Kask).

Liitetiedostot

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs