Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Mestareita kukitettiin tänään monessa eri lajissa ja luokassa ympäri Suomen

Moottoriurheilu.tv

Mestareita kukitettiin tänään monessa eri lajissa ja luokassa ympäri Suomen

Tiedote.
Julkaistu: 07.08.2016 klo 21:35
Julkaisija: Moottoriurheilu.tv


Hyvä median edustaja,

tämä on AKK-Motorsport ry:n sekä Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen koonti viikonlopun moottoriurheilutapahtumista. Kaikki Moottoriurheilu.tv:n artikkelit ovat vapaasti käytettävissänne heti niiden julkistamisen jälkeen. Päivitämme sivua jatkuvasti emmekä näin ollen erikseen ilmoita uusista artikkeleista median edustajille.


*****************************************************************************************************

Niki Tuuli.

TUULI RATKAISI PELIN SUPERSTOCK-LUOKASSA

Road racingin SM-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajettiin Alastaron moottoriradalla. Superstock-luokkaa koko kauden hallinnut Niki Tuuli vei odotetusti sekä lauantain että sunnuntain lähtöjen voitot.

Tuuli kasvatti pistejohtonsa sarjataulukossa niin isoksi, että hän käytännössä varmisti tämän kauden Suomen mestaruuden. Juhlia ei vielä järjestetä, sillä sarjaa on yksi osakilpailu jäljellä ja tulokset ovat toistaiseksi epäviralliset. Kauden päättävä osakilpailu ajetaan 3.-4.9. Motoparkin radalla Virtasalmella.

Superstock-luokan tämän päivän kilpailussa Eemeli Lahti kiirehti kakkossijalle ja hänen takanaan tiukan taistelun jälkeen kolmospaikan valtasi Jasmin Sarjos. Heti erän jälkeen tulostaan kommentoinut Sarjos oli ansaitusti tyytyväinen päivään, sillä nainen on keikkunut tuloksissa pitkään kärkiryhmässä mutta palkintokorokepaikka on vielä antanut odottaa itseään.

Lue koko artikkeli tästä.PASI LEIVO CROSS OPEN SUOMEN CUPIN NOPEIN SODANKYLÄSSÄ

Lauantaisessa Sodankylän Watercrossissa Suomen Lapin kesä osoitti molemmat puolensa, kun räntäsade siivitti kiihdytysluokkien läpivientiä ukkosen tukemana. Pääosa päivästä kului kuitenkin auringon paistaessa ja Nilimellan rantaan saapui 1500 katsojaa nauttimaan moottoriurheilupäivästä.

Runsas väkijoukko pääsi todistamaan kilvanajoa eri luokissa ensikertalaisista Euroopan ja Suomen nopeimpiin kuljettajiin. Harrasteluokkien lähdöissä oli havaittavissa moottoriurheilun syvintä olemusta, kun tekemisen meininki ja yrittäminen olivat vähintäänkin pro-luokkien tasolla. Lähdöt olivat tasaisia ja erät säilyivät jännittävinä loppuun asti. Erikoismaininnan ansaitsee Kelkkalehden Haluatko Watercross-kuljettajaksi -kampanjan voittanut Tapani Peltoniemi. Peltoniemi ajoi ensimetrinsä vesikelkalla torstaina ja lauantaina Kitisen aalloilla mies ajoi harrasteluokan aika-ajoissa neljänneksi. Kohtaloksi koitui putoaminen B-finaalissa Miikka Lehmuslehdelle.

800-luokan kiihdytyksen vei nimiinsä hallitseva Cup-mestari Olli Magga. Viritysasteelta avoimessa Unlimited-luokassa nopein oli Marko Junttila. Cross-luokissa elektroninen, porokilpailuihin kehitetty ajanottojärjestelmä otti paikkansa, kun kuljettajia sijoittui sadasosasekuntien erolla toisistaan. Kaavioon sijoitetut kuljettajat ratkoivat paremmuutta mies miestä vastaan ja kuuluttaja Ylläsjärven myötä katsojat pääsivät eläytymään oikeaan Watercross-tunnelmaan.

Lue koko artikkeli tästä.Aki-Pekka Mustonen pääsi tuulettamaan PM-kultaa Vaasassa. Kuva Matias Hirsimäki.

MAARADAN PM-FINAALI MUSTOSTEN JUHLAA

Vaasan raviradalla ajettiin tänään maaradan Pohjoismaiden mestaruudesta. Mukaan taisteluun oli ilmoittautunut 14 kuljettajaa, joista yhdeksän oli Suomesta, neljä Ruotsista ja yksi Tanskasta. Ennakkoon suurimpina ennakkosuosikkeina kilpailuun lähtivät maaradan MM-sarjaa ajava Aki-Pekka Mustonen, ja MM-karsintojen finaalissa viidenneksi yltänyt Jesse Mustonen. Aarni Heikkilä, Kaj Laukkanen, Rene Lehtinen, sekä Ruotsin Anders Mellgren olivat kaksikon kovimpia haastajia. 

Alkuerissä kovinta vauhtia piti Mellgren, voittaen kaikki ajamansa kolme alkuerää. Jesse Mustonen menetti alkuerien ainoan pisteensä Laukkaselle. Aki-Pekka Mustonen tiputti ainoat pisteensä samassa erässä häviten Laukkaselle ja pikkuveli Jesselle. Myös Laukkanen ja Heikkilä keräsivät alkueristään 10 pistettä mieheen. Klaus-Peter Gerdemann keräsi kahdeksan pistettä, Robin Aspegren kuusi ja Simo Pulli, Rene Lehtinen ja Jarmo Raappana viisi pistettä mieheen. Nämä olivat myös kuljettajat, jotka jatkoivat semifinaaleihin.

Ensimmäisessä semifinaalissa voittoon ajoi Laukkanen ennen Heikkilää ja Mellgreniä. Samalla kolmikko varmisti paikkansa finaaliin. Lehtisen ja Raappanan kilpailu päättyi semifinaaliin. Toisessa semifinaalissa Jesse Mustonen vei voiton veljesten välien selvittelyssä jättäen Aki-Pekan toiseksi. Gerdemann vei viimeisen finaalipaikan ennen Aspegreniä ja Pullia. 

Finaalissa Jesse Mustonen nappasi parhaan starin, mutta isoveli Aki-Pekka tuli vauhdilla ensimmäisessä kurvissa ohitse jatkaen aina mestaruuteen asti. Jesse oli maalissa toisena täydentäen Mustosten kaksoisvoiton. Ruotsin Mellgren nappasi lopulta pronssia jättäen Heikkilän neljänneksi. Laukkanen joutui keskeyttämään finaalin jo alkumetreillä pyörään tulleen sähkövian vuoksi, ollen kilpailun viides. 

Lue koko artikkeli tästä.Henri Tuomaala.

HENRI TUOMAALA UUSI LEGENDS TROPHY -MESTARUUTENSA – GRAN TURISMO -LUOKALLE HISTORIAN ENSIMMÄISET MESTARIT

Vauhtiajot kaasuteltiin päätökseensä tältä vuodelta ja sunnuntaipäivältä jäi käteen muun muassa kolme uutta mestaria. Legends Trophy -luokan Henri Tuomaala uusi vuoden takaisen mestaruutensa, ja Gran Turismo -luokassa jaettiin historian ensimmäiset mestaruudet Kari Aarniolle sekä Miika Toivoselle. Osumiltakaan ei vältytty, kun etenkin päivän päättänyt Legends-luokan A-finaali jätti radan varteen kymmenen kuljettajaa.

Sunnuntaipäivän päättänyt Legendsien A-finaali muodostui varsinaiseksi trilleriksi. Kymmenen autoa jäi matkan varrelle useamman ulosajon seurauksena ja lippuvirheen aiheuttaman joukkokolarin vuoksi lähtö jouduttiin uusimaan. Uusintalähdön voiton vei kahden vuoden tauon jälkeen lappeenrantalainen Marko Kilpiä. ”Ensimmäinen voitto kahteen vuoteen, onhan se hieno juttu”, sanoi Kilpiä tyytyväisenä lähdön jälkeen. Henri Tuomaalalla oli kuitenkin hymy herkimmässä, sillä mies varmisti jo toisen peräkkäisen Legends Trophy -mestaruutensa. ”Ei tätä vielä oikein hahmota kun ei ole tänä vuonna tullut seurattua niin tarkasti tilannetta. Kuulin vasta ennen viimeistä lähtöä, että mestaruus voi varmistua. Mutta hienoa, eihän se paremmin olisi voinut taas mennä”, totesi mestaruudesta häkeltynyt Tuomaala ja suunnitteli tulevansa vielä Ahvenistollekin ajamaan kauden päätösosakilpailun: ”Ahvenisto on lempiratani, joten harmittaisihan se jättää välistä”.

Lue koko artikkeli tästä.Jooa Partanen ajoi itselleen alle 21-vuotiaiden SM-kultaa Varkaudessa. Kuva: Matias Hirsimäki

PARTASELLE U21 SM-KULTAA VARKAUDESSA

Speedwayn alle 21-vuotiaiden SM-mitaleista taisteltiin lauantaina Varkaudessa. Kilpailuun oli ilmoittautunut mukaan kahdeksan kuljettajaa, mutta määrä tippui seitsemään ennen kilpailun alkua, kun yksi ennakkosuosikeista Jesse Mustonen ei pystynyt kilpailuun osallistumaan.

Ennakkoon kovimpina niminä taistelussa mestaruudesta olivat hallitseva mestari Nike Lunna ja aiemmin tänä vuonna samalla radalla itsensä U21 EM-semifinaalista jatkoon ajanut Jooa Partanen.

Alkuerissä nopein oli Lunna, vieden kaikki ajamansa neljä erää nimiinsä. Toisen suoran finaalipaikan nappasi isäntäseuran Niklas Säyriö häviten alkuerissä ainoastaan Lunnalle. Partanen kärsi alkuerissä teknisistä ongelmista saaden kasaan kuusi pistettä. Se riitti semifinaaliin yhdessä kahdeksan pisteen Henri Ahlbomin, ja Vuolasten veljeksien Niilon ja Antin kanssa.

Semifinaalissa Partanen ajoi erävoittoon jatkaen finaaliin. Toiseksi semifinaalissa tullut Ahlbom vei viimeisen paikan finaalista. Niilo ja Antti Vuolaksen kilpailu päättyi sijoille viisi ja kuusi. Finaalissa nähtiin tiukka kamppailu Partasen ja Lunnan välillä. Partanen ajoi lopulta U21 SM-kultaa onnistuttuaan pitämään Lunnan takanaan koko neljä kierrosta. Lunnalle siis hopeaa ja Ahlbom pronssille. Säyriö jätettiin finaalissa neljänneksi.

Lue koko artikkeli tästä.


LUE MYÖS:
Maamme-laulua ja mutataistoja Sveitsin EM-kisassa
Salonen 11., Pentinmäki 15. EM-finaalissa
Päivärinta/Kainulaisen kauden toinen voitto pakeni 0.054 sekunnilla
Aiemmin pois satanut speedwayottelu ajetaan tiistaina
Kolari pilasi Lindholmin autokunnan viikonlopun Nürburgringillä
SM-motocross sarja jatkuu Alavuden hiekalla

www.moottoriurheilu.tv kokoaa suomalaisen moottoriurheilun yhdelle alustalle.
www.facebook.com/moottoriurheilutv
Twitter.com/mutvsuomi #moottoriurheilutv

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: Nita Korhonen +358 400 542 271, Anette Latva-Piikkilä +358 40 772 4124 tai media@moottoriurheilu.tv.

Moottoriurheilu Media Oy on AKK-Motorsport ry:n ja Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen yritys, jonka tiedotusportaalina toimii www.moottoriurheilu.tv. Taustatoimittajina toimivat Nita Korhonen ja Anette Latva-Piikkilä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs