Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Merle Soppela uran parhaaseen tulokseen MM-pujottelussa

Ski Sport Finland

Merle Soppela uran parhaaseen tulokseen MM-pujottelussa

Tiedote.
Julkaistu: 15.02.2015 klo 04:31
Julkaisija: Ski Sport Finland

Viikonloppuna päättyvät alppihiihdon MM-kilpailut huipentuivat naisten osalta lauantaina laskettuun pujotteluun. Yhdysvaltalaisyleisön hurmostila palkittiin päivän päätteeksi kotikylän laskijan kultamitalilla ja myös suomalaisittain saatiin hyvä onnistuminen kisojen viimeisille päiville.

Kilpailun ensimmäisellä kierroksella Merle Soppela oli hyvässä vauhdissa, vaikka lasku ei ollut parhaimmasta päästä. Radan alkuosan virhe kasvatti aikaeroa heti ylhäällä reiluun sekuntiin ja toinen virhe loivan osuuden alkuun kasvatti eron kierroksen nopeimman ajan laskeneeseen USA:n Mikaela Shiffriniin 2.64 sekuntiin. Kierroksen tuloksissa Soppelan sijoitus oli 25:s, joka toi hyvän lähtöpaikan toiselle kierrokselle.

Isolla lähtönumerolla rinteeseen lähtenyt Kristiina Rove ei saanut suksea kulkemaan jo osittain kuluneella radalla toivotusti. Park Cityssä opiskeleva Rove ei päässyt sinuiksi lasku-uran kanssa ja aikaero kasvoi reiluun seitsemään sekuntiin, joka toi juuri ja juuri toisen kierroksen paikan 58. sijan myötä.

Toisella kierroksella Soppela pääsi hyökkäämään hyvältä lähtöpaikalta ja radan alkuosa sujuikin avauskierrosta paremmin. Soppela selvisi maaliin parin pienen virheen myötä ja loppuaika 1:43.80 vei rovaniemeläisen maalissa neljänneksi.

Kotiyleisön edessä laskenut Mikaela Shiffrin oli pitelemätön myös toisella kierroksella ja yhdysvaltalainen laski toistamiseen maailmanmestaruuteen ennen Ruotsin Frida Hansdotteria ja Tšekin Sarka Strachovaa. Soppela onnistui nousemaan kilpakumppaneiden ulosajojen ja tasaisen laskun myötä 21:ksi, joka on hänen uran paras sijoitus kansainvälisellä tasolla. Kristiina Roven kilpailu päättyi toisella kierroksella ulosajoon. 

– Ensimmäinen lasku oli säheltämistä ja siihen sattui myös pari isoa virhettä. Olin yllättynyt, ettei aikaero kasvanut tuota isommaksi. Toisella kierroksella oli tarkoitus puhtaalla baanalla laittaa paremmaksi, mutta pari virhettä huonoihin paikkoihin vei parhaan iskun laskusta, Soppela summasi kilpailun jälkeen.

Kokonaisuudessaan MM-kisat olivat Soppelalle hieno kokemus ja erityisesti joukkuekisa jäi mieleen hyvänä hengen kohotuksena.

– Tiimikisassa jouduttiin haastavaan paikkaan, kun vastassa oli heti ensimmäisellä kierroksella kisaisäntien supertähdet. Joukkueena suoriuduttiin kuitenkin hyvin ja ei lähdetty yhtään kumartelemaan vastassa olleita laskijoita. Siitä kisasta jäi sellainen fiilis, että mekin pystytään tähän ja voidaan tehdä mitä vaan, aikaerojen jäädessä pieniksi kisassa, Soppela kertasi tiistain joukkuekilpailua, joka tullaan näkemään todennäköisesti myös Pyeongchangin vuoden 2018 talviolympialaissa.

Tiimikisasta löytynyt rentous oli Soppelalla uhattuna heikommin menneen suurpujottelun jälkeen, mutta hyvä latautuminen löytyi jälleen pujotteluun.

– Suurpujottelu ei mennyt kuten olisin toivonut, vaikka olosuhteiden puolesta kaikki olisi ollut mahdollista. Pujottelussa olin ylhäällä fiiliksissä ja pystyin tekemään rennon suorituksen vaikka sähelsin matkalla, joten lopputulemana oli hyvät kilpailut, Soppela summasi.

Sunnuntain päätöskilpailuna Beaver Creekissä lasketaan miesten pujottelu. Suomalaisista kilpailussa on mukana Joonas Räsänen, joka lähtee kilpailun ensimmäiselle kierrokselle 46. laskijana.

Tulokset ja lähtölistat: http://data.fis-ski.com/dynamic/event-details.html?event_id=34977&cal_suchsector=AL

Tiedotteen kuvat käytettävissä toimitukselliseen käyttöön. (kuva: Jussi Väätäinen / Ski Sport Finland)

Liitetiedostot

Lisätietoja ja mediayhteyshenkilö: tuottaja Jussi Väätäinen, +358 45 1209920, jussi.vaatainen@skisport.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs