Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Marjo Matikainen-Kallström palaa Kiilopään laduille marraskuussa

Suomen Latu

Marjo Matikainen-Kallström palaa Kiilopään laduille marraskuussa

Tiedote.
Julkaistu: 26.04.2016 klo 13:56
Julkaisija: Suomen Latu

Kiilopäähiihdon isäntä Mikko ”Peltsi” Peltola esitteli tänään hiihtotapahtuman kummit Suomen Latu Kiilopäällä.

Olympiavoittaja ja maailmanmestari, ja nyt myös Kiilopäähiihdon kummi, Marjo Matikainen-Kallström on viimeksi ollut lähtöviivalla pari vuotta sitten pohjoismaisten parlamenttien välisissä kisoissa.

”Hyvillä mielin lähdetään kisaan. Hiihto on kansallislaji, ja olen miellellään tukemassa (sitä) hiihtämällä ja innostamalla muita, jos se edes vähän auttaisi.”

Muistot kisaladuilta palaavat entisille kilpahiihtäjälle startissa varmasti mieleen, mutta Matikainen-Kallström saapuu marraskuussa Kiilopäälle nautiskelemaan.

”Oma vauhti ei enää ole sellaista, että lähtisin sillä kilvoittelemaan. Nautiskelen ja ihailen maisemia ja juttelen toisten kanssa”, hän kertoo.

Marjo ei ole ensimmäistä kertaa Kiilopäällä.

”Paikka on aivan upea, rauhoittavat tunturimaisemat ja lunta on paljon. Täällä on aina kiva olla.”

”Kiilopäältä on kilpauraltani hyviä muistoja. Täällä on loivapiirteiset maastot, ja varsinkin alkutalvesta ihanteelliset harjoitteluolosuhteet. Löytyy pitkää mäkeä, jossa saa pitää sykettä tasaisena ja hinata itseään tiukalle”, Matikainen-Kallström kuvaa.

Hiihdon toiselle kummille, muusikko Tommy Lindgrenille ei Kiilopään maastoista tule ensimmäiseksi mieleen sana loivapiirteinen.

”Tässä onkin tämä kilpahiihtäjän ja ei-kilpahiihtäjän ero”, Lindgren naureskelee.

”Mutta hienojahan nämä maastot ovat. Jos ei ole koskaan käynyt, niin se on jo ihan hyvä syy tulla Kiilopäähiihtoon. Ensikertalaisena olen aivan fiiliksissä siitä, miten upeaa täällä on ollut.”

Myös Lindgren on haastettu mukaan 50 kilometrin kilpasarjaan.

”Iso haaste, sillä en ole koskaan hiihtänyt noin pitkää matkaa.”

”Hyvillä fiiliksillä kuitenkin mennään. Parin päivän ajan päässyt ensimäistä kertaa tutustumaan paikkaan. Ja tämä Kiilopää on aivan järjettömän upea.”

Lindgren saa vetoapua hiihtovalmentaja Simo-Viljami Ojaselta, jonka kanssa hän valmistautuu kesän ja syksyn aikana 50 kilometrin selättämiseen. Harjoittelun etenemistä voi seurata Kiilopäähiihdon sivuilla.

”Jos kaltaiseni muusikon renttu pystyy tähän, niin kenen tahansa muunkin pitää pystyä”, Lindgren heittää haasteen ilmaan.

Katso myös video kummien haastattelusta!

Kiilopäähiihto on uusi Suomen Ladun järjestämä hiihtotapahtuma kaikille hiihtoa harrastaville. Tarjolla on 50 km kilpasarja ja 30 km retkisarja. Kiilopäähiihto hiihdettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa ja mukana oli toista sataa hiihtäjää. Tänä vuonna Kiilopäällä hiihdetään 26.11. Saariselän tunturialueella. Lisätietoja: www.kiilopaahiihto.fi

Liitetiedostot

Suomen Latu ry on liikuttamiseen ja ulkoilijoiden edunvalvontaan keskittynyt ulkoilujärjestö, johon kuuluu 80 000 jäsentä 199 yhdistyksessä. 

www.suomenlatu.fi
www.facebook.com/suomenlatu
www.twitter.com/suomenlatu

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs