Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Marianne Karjalainen ja bordercollie Tero maksikoirien yksilökisassa neljänsiksi European Open -agilitykilpailussa

Suomen Agilityliitto ry

Marianne Karjalainen ja bordercollie Tero maksikoirien yksilökisassa neljänsiksi European Open -agilitykilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 27.07.2015 klo 01:57
Julkaisija: Suomen Agilityliitto ry

Suomalaiset kolkuttelivat mitalikantaa koiraurheilulaji agilityn maksikoirien European Open -yksilöfinaalissa Saksan Riedenissä sunnuntaina. Lahtelaistaustainen, nykyisin Porvoossa asuva Marianne Karjalainen ja bordercollie Tero tekivät hienon puhtaan ratasuorituksen, jonka aika riitti neljänteen sijaan.

– Radan jälkeiset fiilikset ovat hyvät. Tero kulki hyvin ja tein itse radalla kaiken niin kuin suunnittelin, Marianne kertoi kisan jälkeen.

Mariannen ja Teron valmistautuminen EO-kisoihin ei ole ollut paras mahdollinen, kun Teroa puri kuusi viikkoa sitten kyykäärme. Pureman takia väliin jäivät sekä SM-kisat että Suomen maajoukkuekarsinnat.

Agilityn European Open on kesän kovatasoisin agilitykisa maailmassa. Viikonloppuna järjestettyyn kisaan osallistui noin 800 koirakkoa 35 eri maasta. Suomalaiskoirakoita oli mukana 32.

Muut suomalaissijoitukset:

Maksien finaaliradalla myös Pasi Kangas ja bordercollie Wiu tekivät hienon radan ja olivat lopulta kuudensia. Niina-Liina Linna ja bordercollie Rei saivat A-esteen alasmenolta viisi virhettä ja sijoittuivat sijalle 31.

Medeissä paras sijoitus oli Sanni Kariniemen ja shetlanninlammaskoira Goan 11. sija. Goa sai keinun alasmenolta virheen (5 virhepistettä), mutta parin aika oli upea, medikoirien toiseksi nopein ratasuoritus. Myös riihimäkeläinen Ari Kuparinen ja shetlanninlammaskoira Nonnih tekivät nohevan ja sujuvan radan, muurin palikat valitettavasti vain tippuivat (5 virhepistettä). Ari ja Nonnih olivat lopputuloksissa sijalla 16. Outi Harju ja kooikerhondje Olli saivat finaaliradalta 10 virhepistettä ja sijoittuivat sijalle 25.

Mineissä Petri ja Heinonen taisteli upeasti nollalla maaliin kaatumisesta huolimatta ja oli shetlanninlammaskoira Blitzin kanssa lopputuloksissa 13. Muut suomalaiset eivät selvinneet finaaliradalta virheittä. Jenna Caloander ja shetlanninlammaskoira Neon tekivät kiellon juuri ennen maalia (5 virhepistettä), sijoitus 22. Iina Asunta ja shetlanninlammaskoira Xenon sijoittuivat 15 virhepisteella sijalle 41.

European Open -kisoissa miteltiin myös joukkuemitaleista. Suomen paras joukkuesijoitus oli Team Finland 6 -maksikoirajoukkueen 6. sija. Joukkueessa kisasivat Pasi Kangas & bordercollie Wiu, Anna Orenius & bordercollie Gaia, Santtu Stenberg & bordercollie RaiRai sekä Janne Toivola & bordercollie Twixy.

 

European Open yksilömitalistit:

 

Minit (koirat alle 35 cm)

1. Sandi Okanovic & shetlanninlammaskoira Miya, Slovenia

2. Linda Enberg & shetlanninlammaskoira Bella, Ruotsi

3. Claudia Schwab & shetlanninlammaskoira Jet, Sveitsi

 

Medit (koirat 35 cm -alle 43 cm)

1. Martina Klimesova & mudi Kiki, Tsekki

2. Werner Goltz & kromfohrländer Esmeralda, Itävalta

3. Olga Kwiecien & pyreneittenpaimenkoira Brava, Puola

 

Maksit (koirat 43 cm ja yli)

1. Jessica Patterson & bordercollie Trix, Kanada

2. Susan Garrett & bordercollie Swagger, Kanada

3. Christina Kuko & bordercollie Lu, Saksa

 

Lisätietoja:

Tunnelmia kisoista Suomen Agilityliiton arvokisablogista https://agilityliitto.wordpress.com/

Kuvia kisoista, voittajista ja suomalaiskoirakoista: Koirakuvat/Jukka Pätynen jukka@koirakuvat .fi http://www.koirakuvat.fi/2015/07/european-open-2015.html

tiedottaja Heta Kylmämaa, 050 325 1575

Suomen Agilityliitto SAGI on suomalaisten agilityä harrastavien yhdistysten muodostama liitto. Liiton pääasiallisena tarkoituksena on edistää ja kehittää agilityurheilua, -liikuntaa ja -harrastetoimintaa tavoitteenaan ihmisten fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen kehittäminen. Liiton perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä tasa-arvon edistäminen. Toiminnan perustana on koirien fyysinen ja psyykkinen terveys, niiden yhteiskuntakelpoisuuden lisääminen ja hyvä kohtelu.

SAGI on Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben ry:n jäsen ja Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio Valo ry:n kumppanuusjäsen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs