Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Mäkijoukkue haki karsintaan sykettä lentopallostae

Skijumping Team

Mäkijoukkue haki karsintaan sykettä lentopallostae

Tiedote.
Julkaistu: 27.11.2014 klo 15:02
Julkaisija: Skijumping Team

Mäkihyppääjille Ruka on jo maailmancupkauden toinen kisaviikonloppu. Kauden avaus Klingenthalissa sujui Suomen mäkihyppääjiltä lupaavasti. Tuloksena oli paras sijoitus joukkuemäestä vuosikausiin. Päävalmentaja Jani Klingan mukaan tulos kertoo siitä, että kehitystä on tullut laajalla rintamalla: ”Joukkueella kokonaisuudessaan on hyvä mieli, kun Klingenthal meni niin hyvin. Nyt on kiva päästä kotiyleisön eteen. Mulle henkilökohtaisesti on tärkeää, että pärjäämme joukkueena, ettei vaan pelkästään yksilöinä. Se on mun mielestä osoitus siitä, että ollaan isommalla rintamalla menossa eteenpäin eikä vaan sattumalaakeja. Kun tulee monta onnistumista, niin tulos voi olla tuollainen.  Mä toivon, että mahdollisimman moni urheilija tekee tänään karsinnassa hyvän suorituksen ja selvittää karsinnan, mutta en lähde veikkaamaan kuinka moni.”

Rukan mäkeä voi pitää alueella lapsuutensa asuneen Lauri Asikaisen kotimäkenä: ”Kotikisahan tämä on. Täällä olen lapsuuteni talvet lumiukkoja rakennellut. Toivottavasti kavereita eksyy paikalle kannustamaan.”  Ehkä juuri tuttuutensa vuoksi mäki kuuluukin Asikaisen suosikkeihin: ”Rukan mäki on vähän enemmän eteenpäin lentävä ja tykkään siitä sen lennokkuuden takia lempparimäki noista suurmäistä. Varmaan voi johtua siitäkin, että tuon mäen profiili on syöpynyt selkärankaan. Suorituspää edellä ja kun saa hyviä suorituksia kisatilanteeseen niin tuloksetkin ovat varmasti sen mukaisia.”

Jarkko Määttä pohtii hetkisen, kun häneltä kysyy viikonlopun tavoitteista. ”Lähdetään tekemään omia rentoja hyppyjä ja sieltä tulee mitä on tullakseen. Rentouteen pitää kiinnittää huomiota, etten purista kisatilanteessa liikaa, että saan samanlaisia rentoja kuin treeneissäkin. Ehkä Klingenthalissa henkilökohtaisessa kisassa meni vähän yliyrittämiseksi. Ehkä, jos joku tavoite pitää sanoa, niin se voisi olla se, että osaa ottaa rennosti”, Määttä summaa.

Sami Niemen tunnelmat kauden toiseen kisaviikonloppuun lähdettäessä vaihtelevat: ”Fiilikset on vähän kaksijakoiset. Hienosti sain pisteitä, mutta Klingenthalkin oli minulle vähän sellainen torjuntavoitto, ei ihan kaikki vielä hyppyrimäessä natsaa, mutta toisaalta sijoitukset ovat parhaita tähän mennessä. Vauhtimäen asennossa on tekemistä. Mulla oli siinä kesällä hyvä systeemi, jotain nyt muuttui, enkä ole varma, mikä siinä muuttui, mutta nyt se ei tunnu enää ihan omalta vaan on sellaista väkisin tekemistä. Asento on isoin asia, kun mietitään, mistä lähdetään hyppyä tekemään. Ja kun siinä ei ole kaikki kohdallaan niin kaikki on tekemällä tehtyä. Tarvitaan Anssin sanoin vasaraa ja sahaa, kun se on semmoista puurtamista.”

Klingenthalin henkilökohtaisesta kisasta viime viikonloppuna karsiutunut Anssi Koivuranta kertoo, että tuolloin karsintapäivän aamuna hän ei oikein ollut vireessä harjoituksissakaan: ”Jostain syystä ei silloin aamulla kulkenut lentopallokaan, hyppäämisestä puhumattakaan. Mutta joukkuemäki oli vähän normaalimpaa menoa. Toivottavasti tällä menee nyt vähän paremmin. Toivottavasti eilen (keskiviikkona) tuli treeneissä otettua löysät pois ja tänään ois pelkkää ruutia. Ainakin mulla oli voimakas tunne tänään, mutta en saanut tarpeeksi passeja, ois kyllä pallot tipahtaneet kenttään.”

Rukalla Suomella on neljän maajoukkuepaikan lisäksi edustusoikeus kuudelle kansallisen ryhmän hyppääjälle. Antti Aalto, Janne Ahonen, Sebastian Klinga, Ville Larinto, Olli Muotka ja Harri Olli.

Tiedoksi! Mäkihypyn karsinta alkaa kello 18.00. Karsinnan tuloksista pyritään lähettämään lyhyt kommentein varustettu tiedote klo 20.30 mennessä. 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs