Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Mäkihyppääjien ajatukset Falunin MM-kisoissa

Skijumping Team

Mäkihyppääjien ajatukset Falunin MM-kisoissa

Tiedote.
Julkaistu: 31.10.2014 klo 15:36
Julkaisija: Skijumping Team

Suomen mäkihypyn maajoukkueeseen nousi yksi mies lisää, kun hyvin kesä-GP:ssä esiintynyt haastajaryhmän mäkimies Sami Niemi nostettiin joukkueeseen.  SkiExpossa esiteltiin myös toinen maajoukkueen uusvanha tulokas.

Mäkihyppääjien maailmancup starttaa kolmen viikon päästä Klingenthalissa Saksassa. Suomella on maailmancupiin neljälle miehelle kisapaikat. Perjantaina nimettiin Lahden Hiihtoseuran Lauri Asikainen, Kainuun Hiihtoseuran Jarkko Määttä sekä haastajaryhmästä Ounasvaaran Hiihtoseuran Sami Niemi.
”Neljäs mies valitaan Rovaniemen ensilumenkisojen jälkeen”, päävalmentaja Jani Klinga kertoo.
Samalla aiemmin haastajaryhmään kuulunut Niemi nostetaan A-maajoukkueeseen.
”Kesä sujui hyvin ja esityksen kesän GP-kisoissa on vakiinnuttanut Niemen paikan kilpailevassa ryhmässä ja näyttöjen perusteella hän kuuluu luonnollisesti A-maajoukkueeseen. Saadaan hyvää vahvistusta joukkueeseen”, päävalmentaja kertoo.
Mies itse on luonnollisesti maajoukkuekomennuksesta iloinen ja tavoitteet kuluvaan kauteen hyvin kirkkaat: ”MM-kisojen normaalimäessä mitali”, Niemi maalailee.

Tulevaan kauteen maajoukkue lähtee harjoiteltuaan uuden komennon alla parin kuukauden ajan. Päävalmentajan tähtäin on luonnollisesti talven maailmanmestaruuskisoissa: ”Meillä on ollut hyvä kesä, on harjoiteltu hyvin ja koko ajan kehitytään. Faluniin MM-kisoissa on tähtäin ja sinne on vielä matkaa ja aikaa. Toki haemme tuloksia jo matkan varrella, mutta pyrimme koko ajan kehittymään kohti Falunia. Toki pyrimme kaikissa kisoissa pärjäämään, mutta tavoitteet eivät ole yksittäisissä kisaviikonlopuissa. Ne ovat välietappeja matkalla Faluniin.”

”Falunissa on myös sekajoukkuekisa, uskon että saamme hyvän joukkueen kasaan”, naisten päävalmentaja Kimmo Kykkänen kertoo ja jatkaa: ” On aloitettu tyttöprojekti, laji kasvanut. Suurin kynnys se että mäkihyppyä ei mielletä naisten lajiksi.”
Viisi vuotta sitten mäkihypyn aloittaneella Susanna Forsströmillä on katse helmikuussa: ”Tavoitteena tällä kaudella on päästä mm-kisoihin.”

Minimäkimies matkaa maailmalle

Vaikka MM-kisoihin on vielä matkaa, on yksi mäkimies varmistanut jo paikkansa. Päävalmentaja Klinga esittelee hymyssä suin joukkueen uusvanhan jäsenen – minimäkimiehen. ”Halusimme herättää minimäkimiehen ja vanhat kunnon mäkihyppykisat henkiin. Toiveissamme olisi, että saisimme lapset rakentamaan hyppyreitä ja kisailemaan minimäkimiehillä keskenään, ottamaan siitä kuvia ja jakamaan eteenpäin. Haluamme luoda kivoja tarinoita minimäkimiehen ympärille.”
Joukkueessa uusi tulokas on valmentajan mukaan otettu ristiriitaisin tuntein vastaan. ”Osa kokee sen ehkä vähän uhkanakin. Onhan minimäkimies kokenut kilpailija, mutta onhan se hyvä, että joukkueessa on jotain vanhaakin. Kyllähän se kova kilpakumppani on”, Klinga nauraa hersyvästi.

Voita matka Planican lentomäkikisaan

Minimäkimies seikkailee myös kotimaassa ja kaikki mäkihypyn osallistujat voivat osallistua mäkimies-kisaan omalla valokuvalla.  Mäkihyppymaajoukkueen yhteistyötyökumppani Iso-Syöte on vahvasti mukana kiertueella. Sarjoja kisassa on kolme: 1) Hienoin taltioitu hyppy, 2) Hienoin hyppyri sekä 3) Parhaiten tuunattu minimäkimies.  ”Minimäkimiesten kiertue huipentuu Iso-Syötteellä kauden päätöskisaan. Jokaisen sarjan parhaat kutsutaan minimäkimiesten lentomäenkisaan ja kokonaiskisan voittajalle on luvassa matka Planicaan katsomaan oikeaa lentomäen kisaa”,  Iso-Syotteen toimitusjohtaja Jorma Terentjeff kertoo.
Kiertueaikataulu julkaistaan lähiaikoina Hiihtoliiton nettisivuilla.

Kisaan voi osallistua Instagramissa #minimakimies ja #isosyote.

(Liiitteenä olevia kuvia voi käyttää veloituksetta minimäkimieskisasta tai maajoukkueesta kertovan artikkelin yhteydessä.)

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs