Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Maastohiihtoon luodaan uusi valmennusjärjestelmä, valmennusjohtoon kokenut kaksikko

Maastohiihto

Maastohiihtoon luodaan uusi valmennusjärjestelmä, valmennusjohtoon kokenut kaksikko

Tiedote.
Julkaistu: 14.05.2014 klo 13:15
Julkaisija: Maastohiihto

Suomalaisen maastohiihdon valmennusjärjestelmä muuttuu tulevien vuosien aikana. Uuteen toimintamalliin kuuluu laaja-alainen yhteistyö, jossa suunnataan resursseja uudella tavalla. Projektin vetovastuuseen on valittu kaksi henkilöä, päävalmentajaksi Reijo Jylhä ja valmennuspäälliköksi Eero Hietanen.

Seuraavan olympiadin ajaksi suomalaisen hiihdon vetovastuuseen on nimetty Reijo Jylhä ja Eero Hietanen. Kokeneella valmentajakaksikolla on selvät suuntaviivat, mutta toiminnan kehittämisessä halutaan hyödyntää laajasti eri tahojen erityisosaamista ja asiantuntijuutta.
”Urheilu ei ole yhden, kahden tai kolmen miehen show. Keskeisintä on luoda hyvä joukkue, hyvä tiimi. Meillä on paljon osaamista, mitä ei ole hyödynnetty.”, päävalmentaja Jylhä kertoo.
Vaikka urheilun näkyvin osa on maajoukkuetoiminnassa, tahtovat päävalmentaja Jylhä ja valmennuspäällikkö Hietanen olla luomassa järjestelmää, jossa viitoitetaan urheilijan polun kaikki vaiheet niin huippu- kuin nuorisourheilussa. Tämä on linjassa Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön strategian kanssa.
”Nyt on aika suunnitella yhdessä toimintamalli, jotta kaikki resurssit saadaan urheilun ja urheilijoiden käyttöön. Uudella toimintamallilla vastataan urheilijan polun haasteisiin uran alkuvaiheesta huipulle saakka.  Haluamme vahvistaa valmentajuutta ja valmentamista sekä toimijoiden välistä yhteistyötä, jotta saamme  valmentajaverkoston toimimaan paremmin.”, valmennuspäällikkö Hietanen kertoo.
Pääyhteistyötahot ovat Suomen Hiihtoliitto, Lapin Urheiluopisto, Vuokatin Urheiluopisto ja Ruka-Vuokatin  Urheiluakatemia sekä Olympiakomitea. Kehittämisvastuu on valmennuspäällikkö Hietasella ja päävalmentaja Jylhällä, joiden sijoituspaikka tulee olemaan Lapin Urheiluopistolla, Rovaniemellä.
Valmennuspäällikön tehtäviin kuuluu muun muassa koordinoida maastohiihdon osalta sekä valmennuskeskusten että akatemioiden toimintaa.
Päävalmentajan tehtäviin kuuluu A-maajoukkueen toimintojen lisäksi kehittää muidenkin maastohiihdon ryhmien valmennustoimintaa sekä päivittäisvalmennusta yhteistyössä urheilijoiden henkilökohtaisten valmentajien kanssa.
Päävalmentajalla on visio. Kolmen vuoden päästä edessä on MM-kotikisat Lahdessa. ”Haluan, että voisimme kaikki todeta silloin, että me teimme sen. Me. Yhdessä.”

Lisätietoja:
Päävalmentaja
Reijo Jylhä 0500 687 189

Valmennuspäällikkö
Eero Hietanen 040 502 0124

Reijo Jylhä
2014 ->  Suomen maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja
2010 - 2014 Lapin Urheiluakatemian huippu-urheilukoordinaattori
2008 - 2010 Suomen yhdistetyn maajoukkueen hiihtovalmentaja
2006 - 2008 Pohjoismaisten lajien kehityskeskuksen projektipäällikkö
2001 - 2006 Suomen maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja
1998 - 2001 SkiCatsien eli B-maajoukkue valmentaja
1994 - 1998 Suomen Hiihtoliiton nuorten maajoukkueen valmentaja
1987 - 1992 Sotkamon urheilulukion johtava valmentaja

Eero Hietanen
2014 – Suomen Hiihtoliiton maastohiihdon valmennuspäällikkö
2010 -2014 Lapin Urheiluopiston valmennuskeskuspäällikkö
2006 - 2010 Suomen hiihtomaajoukkueen valmentaja
1998 -2006 Lapin Urheiluopiston valmentaja
1995 - 1998 Suomen maastohiihdon B-maajoukkueen valmentaja
1992 - 1994 Suomen Hiihtoliiton nuorten maajoukkueen valmentaja

 

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs