Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Maastohiihdon maajoukkueet valittu

Maastohiihto

Maastohiihdon maajoukkueet valittu

Tiedote.
Julkaistu: 30.05.2014 klo 15:02
Julkaisija: Maastohiihto

Maastohiihdon valmennusryhmät kaudelle 2014 - 2015 on valittu.

”Oikeastaan naisten ryhmän osalta valinnat olivat selvät, koska niin monella on kansainvälisen tason näyttöjä. Riitta-Liisa Roponen on mukana maajoukkueessa, vaikka ei esimerkiksi kesällä harjoittele meidän mukana. Haluamme kuitenkin pitää Riitta-Liisan joukkueessa tulevien MM-kisojen takia, koska sinne on todennäköisesti vaikea nousta valmennusryhmien ulkopuolelta. Ainoa nainen, joka jää selvästi ryhmien väliin on Laura Mononen, joka on a-maajoukkuehaastajan statuksella, on B-maajoukkuetta paremmalla tasolla, mutta pari viime kautta mennyt heikommin ja silti hiihti maailmancupin pisteen. Mononen hyötyy leireistä ja sparraamisesta.”

”Miehissä vaihtelevuutta oli eniten sprinttiryhmässä, missä on neljä miestä puhtaasti a-maajoukkuestatuksella ja potentiaalisia hiihtämään MM-kisoissa, kuten Ketelän Toni.  B-maajoukkuehiihtäjistä Ristomatti Hakola ja Ari Luusua ovat myös osittain haastajastatuksella, koska voivat molemmat hiihtää sekä sprinttiä että pitkää matkaa, mutta selvästi parhaat sijoitukset ovat sprintissä. Distanssin viisikko oli selvä ja Perttu Hyvärinen nousi kuudenneksi, koska hän oli muihin haastajiin nähden selvästi paras pitkillä matkoilla ja haluamme nostaa nuoria hiihtäjiä joukkueeseen.

Uutena urheilijana maajoukkueeseen nimettiin Perttu Hyvärinen, joka viime kaudella edusti Suomea B-maajoukkueessa. ”Olen kyllä innokkain ja odottavaisin mielin, ehkä vähän ihmeissänikin, että mitä tämä maajoukkuepaikka tuo lisää B-maajoukkueeseen verrattuna. Käytännön työ ei muutu, lenkillä käydään samalla tavalla. Luulisin, että tukiverkoston vahvistuminen on suurin asia ja se, että pääsen harjoittelemaan ja leireilemään Suomen ja maailman parhaiden hiihtäjien kanssa. Näkee sitten oman tilanteen realistisesti suhteessa maailman kärkeen. Hirmu iloinenhan tästä täytyy olla. Maajoukkuepaikka on ollut yksi lapsuuden haave ja unelma. Tämä on luonnollinen edistysaskel minun hiihtäjän uralla. Hienoa, että se tapahtui jo nyt, mutta ei tähän pidä tuudittautua. Tämä antaa lisää virtaa tehdä työtä. Ihan rehellisesti sanottuna Falunin MM-kisat on tavoitteena ja erityisesti vapaan 15 kilometriä. Se on lähestulkoon mun paras matka ja syömähammas. Ilmoittaudun kamppailemaan siitä paikasta. Kuukausi ennen kisaa nähdään taso. Oma kunto on suurin haaste, muiden kuntoon ei voi vaikuttaa.”

 

Lisätietoja:
Päävalmentaja
Reijo Jylhä 0500 687 189

Maastohiihdon valmennusryhmät kaudelle 2014-2015

A-maajoukkue naiset:
Anne Kyllönen
Krista Lähteenmäki
Mona-Lisa Malvalehto
Kerttu Niskanen
Riitta-Liisa Roponen
Aino-Kaisa Saarinen
Riikka Sarasoja-Lilja

A-maajoukkue miehet  (distance):
Matti Heikkinen
Perttu Hyvärinen
Sami Jauhojärvi 
Lari Lehtonen
Iivo Niskanen
Ville Nousiainen (myös sprintti)

A-maajoukkue miehet (sprintti):
Jylhä Martti
Mikkonen Juho
Pentsinen Anssi
Strandvall Matias

A-maajoukkue haastajastatus
Hakola Risto-Matti (molemmat)
Ketelä Toni (sprintti)
Luusua Ari (molemmat)
Mononen Laura (distance)

B-maajoukkue naiset:
Marjaana Pitkänen
Susanna Saapunki
Katri Lylynperä
Elsa Airaksinen
Krista Niiranen

B-maajoukkue miehet:
Ristomatti Hakola kuuluu samalla A-mj haastajiin.
Ari Luusua kuuluu samalla A-mj haastajiin.
Antti Ojansivu
Joonas Sarkkinen
Sami Lähdemäki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs