Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Maailmanmestari Tonterin kesä menee halonhakkuussa

Lumilautaliitto

Maailmanmestari Tonterin kesä menee halonhakkuussa

Tiedote.
Julkaistu: 11.05.2015 klo 16:48
Julkaisija: Lumilautaliitto

Roope Tonterin kesäharjoitteluun uusia tuulia. Punttisali saa väistyä, kun halot saavat kyytiä.

Big airin maailmanmestari Roope Tonteri on laittanut lumilaudan kesäksi varastoon ja siirtynyt treenauksen pariin. Toisin kuin aikaisemmin, tämän kesän treeniohjelma näyttää varsin erilaiselta.

- Ajattelin, etten tänä kesänä menisi kertaakaan punttisalille. Maalla kun asutaan ja pienen ikäni olen tehnyt halkohommia, niin päätin, että nyt keskityn halonhakkuuseen. Tämä halkojen teko on vähän kuin lumilautailu: tätä tehdään, koska tämä on kivaa ja onpahan jotain tekemistä, Tonteri naurahtaa.

Idea halonhakkuuseen lähti viime vuonna, kun loukkaantumiset pitivät Tonterin erossa lumilautailusta ja lempipuuhastaan rullalautailusta. Hän kaipasi mielekästä tekemistä, joka pitäisi ajatukset poissa haavereista. Ratkaisu löytyi hyvinkin läheltä. Kiireisen kisakauden jälkeen mieli palasi takaisin tositoimiin.

- Tämä homma lähti liikkeelle, kun olin loukkaantuneena. En saanut lääkäriltä laskulupaa eikä oikein ollut tekemistä, joten aloin sitten pikkuhiljaa hakkaamaan halkoja. Huomasin, että sehän oli hyvää treeniä kädelle ja sain samalla iskän ja äidin pirtin lämpimäksi. Nyt kauden kiireiden jälkeen tämä on taas mukavaa hommaa ja käy hyvin treenistä: hiki tulee ja lihakset kasvaa. Kauhean kallista sitä paitsi se punttisalilla käyminen. Olen katsonut, kun fitness-ukot hakkaa traktorin renkaita, että tulisivat tänne hakkaamaan halkoja mun kanssa. Eräskin päivä oli iso pölli mikä piti kiilalla ja lekalla hoitaa, niin tuli ihan fitness-gurun fiilis.

Tonterilla on pilkottavaa riittänyt. Siitä ovat pitäneet huolen tontin raivaustyöt sekä isä-Tonterin halkoyritys. Halonhakkuu on alkanut sujua sen verran hyvin, että muitakin kesäsuunnitelmia on mieleen tarttunut.

- Tämä on kivaa hommaa. Voi tulla kotiin eikä tarvitse ajatella mitään: tekee vaan niin kauan kuin jaksaa. Kyllä se niin sanottu leipätyö eli lumilautailu maistuu paremmalta, kun tekee välillä näitä oikeita töitä eikä lähde vaan Balille lomailemaan. Sitä paitsi alan olla jo sen verran kunnossa, että mietin isän kanssa osallistumista halonhakkuun SM-kisoihin. Saa silti nähdä riittääkö henkinen kantti, kun on niin kovia kilpakumppaneita vastassa. Faijalle mä varmasti häviäisin. Tai riippuu varmaan siitä kuinka kovaa kesän treenaan.

KUVA ROOPESTA (vapaaseen toimitukselliseen käyttöön, Kuva: Kim Öhman)

Lisätietoja:

manageri Satu Järvelä, email: satu.jarvela@gmail.com / puh. 040 5855 550

Lumilautaliiton mediapankki:
http://www.epressi.com/mediapankki/kuvat.html?mediabank=44 

Suomen Lumilautaliitto
Radiokatu 20 / 00240 Helsinki
http://www.fsa.fi
https://www.facebook.com/suomenlumilautaliitto
https://twitter.com/lumilautaliitto
http://instagram.com/lumilautaliitto

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs