Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Lillehammeriin nimetyt urheilijat

Maastohiihto

Lillehammeriin nimetyt urheilijat

Tiedote.
Julkaistu: 01.12.2014 klo 11:40
Julkaisija: Maastohiihto

Maastohiihdon maailmancup jatkuu Lillehammerissa. Rukalla viikonloppuna miesten 15 kilometrin perinteisellä menestystä niittäneet Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi suuntaavat presidentin juhlavastaanotolle, joten he kilpailevat maajoukkueen riveissä seuraavan kerran Davosissa.

”Valinnoissa olemme lähteneet siitä, että Lillehammerissa on vapaapainotteinen kisaviikonloppu. Minitourin alkuun on ensin kaksi vapaan kisaa ja sunnuntaina takaa-ajona perinteinen. Miehissä Matti ja Ville ovat tämän viikonlopun perusteella hyvissä valmiuksissa hiihtää pisteille. Juho ja Perttu olivat Rukalla aivan pisteiden tuntumassa,” päävalmentaja Reijo Jylhä kertoo.

Lillehammerissa hiihdetään perjantaina vapaan sprintti; lauantaina ohjelmassa on naisille vapaan 5km ja miehille vapaan 10km kisat. Sunnuntain perinteisen takaa-ajossa matkat ovat 10 ja 15 kilometriä.

Päävalmentaja haluaa myös tarkentaa julkisuudessa esiintyneitä tietoja Sami Jauhojärven suunnitelmista. ”Musti ja Iivo menevät lauantaina Linnanjuhliin ja tulevat sitten Davosiin kilpailemaan. Samilla on tarkoitus hiihtää lauantaina Davosissa kolmenkympin kisa ja sunnuntaina La Sgambeda. Samoin Aikku lähti nyt treenaamaan ja tulee poikien kanssa sitten Davosiin.”

Lillehammerissa maailmancup-kautensa avaa myös Riitta-Liisa Roponen. ”Ritu tulee Lillehammeriin mukaan maajoukkuevahvuuteen suoraan kilpailujen kautta. On panostanut täysillä hiihtoon ja olen koko ajan ollut tietoinen, mitä hän tekee ja seurannut hänen tekemistään. Riitta-Liisa on vahva vapaalla, joten vapaapainotteiseen viikonloppuun luonteva valinta. Naisissa selkeästi havaittavissa isompi tarve koville kisoille, jotta saadaan iskua lisää. Riikka ja Laura onnistuivat Rukalla ja nyt on hyvä jatkaa Lillehammeriin, jotta saadaan sille jatkoa”, Jylhä kertoo valinnoista.

Naiset
Anne Kyllönen
Mona-Liisa Malvalehto
Laura Mononen
Kerttu Niskanen
Krista Pärmäkoski
Riitta-Liisa Roponen
Riikka Sarasoja-Lilja

Miehet
Matti Heikkinen
Perttu Hyvärinen
Martti Jylhä
Lari Lehtonen
Juho Mikkonen
Ville Nousiainen
Matias Strandvall

Lisätietoja:
Päävalmentaja
Reijo Jylhä 040 1680 553

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs