Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Lehdistötiedote ja kutsu kisakatsomoon - Nopeus, sisu ja kokemus Mikkosen olympia-aseet

Suomen Taekwondoliitto ry

Lehdistötiedote ja kutsu kisakatsomoon - Nopeus, sisu ja kokemus Mikkosen olympia-aseet

Tiedote.
Julkaistu: 16.08.2016 klo 17:15
Julkaisija: Suomen Taekwondoliitto ry

Lehdistötiedote, vapaa julkaistavaksi. Tiedotteen jälkeen toimittajille kutsu Suomen Taekwondoliiton viralliseen kisakatsomoon Turkuun.

---------------------

Nopeus, sisu ja kokemus Mikkosen olympia-aseet

 

Suvi Mikkosella on kaksi vastustajaa taekwondon olympiaturnauksen 57-kiloisten avaustaistossa: kokenut brasilialainen Julia Vasconcelos ja raivokkaasti suosikkiaan kannustava kotiyleisö.

 

Brassifanien korvia huumaava meteli ei tule Mikkoselle yllätyksenä. Hän oli katsomossa kannustamassa, kun nyrkkeilijä Mira Potkonen voitti omassa Rion turnauksen avauksessaan Brasilian Adriana Araujon.

 

- Kävin siellä katsomassa, miten brassi katuu, Mikkonen hymyilee.

 

Mikkosen kisapäivä on torstai, ja ensimmäinen ottelu avaa ottelut kello 15.00 Suomen aikaa.

 

Mikkonen odottelee turnauksen alkua luottavaisena. Matkustuksen ja aikaeron rasitukset on levätty pois Rion urheilijakylässä, ja ottelukunto on viritelty oman harjoitusvastuksen kanssa.

 

- Viikko täällä on oltu. Vähän kesti, että kroppa tottui näihin oloihin. Viimeiset kaksi päivää on mennyt treeneissä tosi hyvin, Mikkonen sanoo.

 

Mikkosen avauskierroksen vastus on Espanjassa asuvalle ja harjoittelevalle ottelijalle tuttu monista turnauksista, mutta ei omana vastustajana.

 

- Se on aiemmin otellut ylemmässä sarjassa, mutta on pudottanut itsensä 57-kiloisiin. Tunnen sen hyvin, Mikkonen sanoo.

 

Kokemus Mikkosen puolella

 

Mikkosen espanjalainen valmentaja Jesús Ramal on käynyt tarkkaan läpi 170-senttisen ja siten ulottuvamman Vasconcelosin ottelutyylin ja tekniikat. Kuusi senttiä lyhyempi Mikkonen uskoo olevansa vahvoilla brasilialaista vastaan.

 

- Se on aika pitkä, mutta on pudottanut paljon painoa tähän sarjaan. Veikkaan, että tässä sarjassa se on heikompi kuin ylemmässä sarjassa, Mikkonen arvioi.

 

Vasconcelos, 24, on taustaltaan sotilas. Hän aloitti taekwondon sitä harrastaneen isänsä innoittamana. Hän on menestynyt sotilaiden MM-turnauksissa ja Pan-Amerikan kisoissa. Brasilialainen on lisäksi kaksissa edellisissä MM-kisoissa selviytynyt puolivälieriin. 

 

Espanjassa viisitoista vuotta asunut Mikkonen, 28, puolestaan on Lontoon olympiakisojen viitonen ja toissa vuoden EM-kisojen pronssimitalisti. MM- ja EM-tasolta on kokemusta yhteensä seitsemän turnauksen verran.

 

Mitkä ovat arvokisakokemuksen ohella lääkkeet Vasconcelosia vastaan?

 

- Nopeus, sisu ja se, että yritän pitää pään kylmänä, vaikka brasilialaiset kannustavat sitä hurjana, Mikkonen sanoo.

 

Mielenkiintoinen jatkokaavio

 

Brasilialaisen kaatuessa toiselle kierrokselle vastaan tulee voittaja otteluparista Nikita Glasnovic SWE - Caroline Marton AUS.

 

Kaksi voittoa tietäisi välieräpaikkaa ja jo vähintään keräilyeriin pääsemistä. Olympiataekwondossa finalisteille hävinneet ottelijat pääsevät keräilyeriin, joista kaksi parasta selviää pronssiotteluihin välierien häviäjiä vastaan.

 

Jos Mikkonen etenee kahdella voitolla välieriin, todennäköinen vastustaja on Iso-Britannian Jade Jones. Jones on hallitseva olympiavoittaja ja Euroopan mestari.

 

Suvin otteluohjelma Riossa

15:00 1. kierros vs Julia Vasconcelos BRA

21:00 neljännesvälierä

23:00 välierä

04:00 finaali

* Jos Suvi häviää välierän, ottelee hän pronssiottelussa 03:30.

* Jos Suvi häviää ennen välierää finaaliin selviytyvälle ottelijalle, ottelee hän keräilyerissä 02:00 ja sen voitettuaan pronssiottelussa 03:00.

 

Kuva: Jussi Salminen

 

---------------------

Suomen Taekwondoliitto järjestää Suvi Mikkosen kisakatsomon Turussa torstaina 18.8. yhdessä Budokwai Taekwondon kanssa. Saippua Centerissä (Kirstinkatu 1, 20200 Turku) ohjelma alkaa 15.00 ja jatkuu viimeisiin finaaleihin asti. Nuorten olympiavalmentaja Jarkko Mäkinen selostaa ottelut paikan päällä.

 

Kisakatsomon ohjelmassa on myös kahdet taekwondoharjoitukset lähetysten taukojen aikana, joten medialla on loistava tilaisuus tulla tutustumaan lajiin. Paikalla ovat myös Suomen Taekwondoliiton pääsihteeri Tatu Iivanainen ja nuorisovastaava Tiiu Tuomi, jotka vastaavat mielellään kysymyksiin taekwondosta.

 

Suomen Taekwondoliitto toivottaa teidät lämpimästi tervetulleiksi seuraamaan Suvi Mikkosen otteluita!

 

Lisätietoja:

Tatu Iivanainen

Pääsihteeri

Suomen Taekwondoliitto ry

0400-519531

tatu.iivanainen@taekwondo.fi

www.suomentaekwondoliitto.fi

Liitetiedostot

Taekwondo on olympialaji, joka tarjoaa kansainvälisestä kilpaurheilusta kiinnostuneille lähes rajattomat kehitysmahdollisuudet. Taekwondo on samalla myös perinteinen kamppailulaji, itsepuolustuslaji ja kuntoliikuntamuoto. Laji tarjoaa erittäin monipuolisen ja haastavan harrastuksen, jota kaiken ikäiset voivat harjoitella omien tavoitteiden ja kiinnostuksen mukaisesti. Taekwondossa on neljä osa-aluetta: ottelu, liikesarjat, itsepuolustus ja murskaus.

www.taekwondo.fi
office@taekwondo.fi
p.0400 519 531 (pääsihteeri Tatu Iivanainen)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs