Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Laura Vihervä kilpa-aerobicin Suomen mestariksi

Suomen Voimisteluliitto

Laura Vihervä kilpa-aerobicin Suomen mestariksi

Tiedote.
Julkaistu: 21.05.2016 klo 22:14
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Kilpa-aerobicin Suomen kärkisijoista on kisattu viikonloppuna Valkeakoskella, jossa jaettiin naisten SM-mitalit yksilöille ja joukkueille. Yksilöissä Suomen mestaruus meni nelinkertaiselle Suomen mestarille Laura Vihervälle (VaKP) pisteillä 19,900 ja joukkuevoiton vei Valkeakosken Koskenpoikien joukkue pisteillä 19,189.

Naisten kovatasoisessa SM-kilpailussa toiselle sijalle taisteli Suvi Åhlgren (VaKP) pisteillä 19,450. Kolmanneksi sijoittui Verena Kortelainen (VVS) pistein 19,200.

"Olen onnellinen että pisteet riittivät tänään Suomen mestaruuteen. Oli mahtava fiilis voimistella kotiyleisön tukemana. Nautin suunnattomasti! Teimme ohjelmaan muutoksia vielä viime viikolla, jotka nyt testasimme ensimmäistä kertaa kisatilanteessa. Vaikeuspisteet jäivät harmittavan alas ja kaiken on onnistuttava kolmen viikon päästä MM-kilpailuissa, joten rankat viikot on vielä tiedossa. Luottavaisin mielin kuitenkin!", kertoo Laura Vihervä SM-voitostaan.

Perjantain alkukilpailussa oli mukana 19 yksilövoimistelijaa, joista 8 parasta taisteli tänään SM-mestaruuksista.

 
Kilpa-aerobicin joukkuesarjassa oli mukana kahden seuran edustajat. Valkeakosken voittaessa kultamitalin, toiseksi sijoittui Turun Urheiluliiton joukkue pistein 17,161.

  

SM-kilpailut olivat huipentuma kansalliselle kilpailukaudelle ja viimeistelyä maajoukkueelle tulevia MM-kilpailuja varten, jotka järjestetään Incheonissa, Etelä-Koreassa 10.–16. (juniorit) ja 12.–20.6.(seniorit).

  

Lajina kilpa-aerobic on muuttunut huimasti 1990-luvulta lähtien. Viimeisten vuosien aikana kilpa-aerobic on kehittynyt myös enemmän voimistelupainotteiseksi, jota vauhdittamaan on otettu esimerkiksi erilaisia akrobatialiikkeitä. Lisäksi entistä vauhdikkaammat ja teknisesti hyvin haastavat ohjelmat vaativat voimistelijoilta täydellistä suorituspuhtautta, jota tuomaristo arvioi nykyään yhä kriittisemmin.

  

Yksilöiden tulokset, naiset

Joukkueiden tulokset, naiset

 

Lisätiedot: Kilpa-aerobicin lajipäällikkö Kia Hurri, p. 040 707 2995

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs