Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Laulavat lenkkitossut – hyväntuulista urheilurunoutta koko perheelle

Lasten Keskus

Laulavat lenkkitossut – hyväntuulista urheilurunoutta koko perheelle

Tiedote.
Julkaistu: 10.08.2015 klo 10:15
Julkaisija: Lasten Keskus

Jukka Itkosen kirjoittama ja Matti Pikkujämsän kuvittama uusi teos Laulavat lenkkitossut – Urheilullisia liikuntarunoja (Lasten Keskus) kertoo urheilun moni-ilmeisestä maailmasta tämän päivän näkökulmasta, hyväntuulisesti ja hymykuopilla. Vaikka urheilu on niin suosittua, sitä kuvaavaa runoutta on Suomessa kirjoitettu varsin vähän.

Teos tarjoaa liikunnan iloa ja kilpailun jännitystä muun muassa Savolaisen keihäänheittäjän, Ossi Motocrossin jatenniksen suurmestarin Donna Vimpelin siivittämänä. Entä millainen on Paini-ilta palokunnantalossa ja kuka mahtaa olla Vuoden eräsmies?  

Laulavat lenkkitossut ilahduttaa liikunnan ja runouden ystäviä ikään ja sukupuoleen katsomatta. Mukaan vain kaikki, radalle tai katsomoon! Runon savolainen keihäänheittäjä sen tietää: "Jos tukijalaka pittää/ ja tuuloo sopivasti,/ keppi suattaa lentee,/ nuapurjkyllään asti."

Suomessa urheilun arvostus on säilynyt merkittävänä, ja kansaamme liitetty jopa urheiluhulluuden piirteitä. Liikuntaharrastukset ovat vuosikymmenten mittaan koonneet suomalaisia kentille, laduille ja katsomoihin: milloin on hypitty tamburiinin tahtiin, milloin skeitattu, suunnistettu ja lyöty kunnareita...

Ennen Laulavia lenkkitossuja urheilu ja runous ovat kohdanneet suomalaisessa kirjallisuudessa vain harvoin, mutta ainakin Yrjö Jylhän kokoelmassa Viimeinen kierros – Urheilurunoja (1931) ja Klaus U. Suomelan toimittamassa Suomalaista urheilurunoa -teoksessa (1958), jonka tavoitteena oli aktivoida runoharrastusta ”tuhansien urheiluharrastajien ja kolmisentuhannen urheiluseuran keskuudessa”. 

Kirjailija JUKKA ITKOSEN tuotanto on laaja ja monipuolinen. Hänen leikittelevät ja elämäniloiset tekstinsä ovat monenikäisten suosikkeja.

MATTI PIKKUJÄMSÄ on kuvittaja-graafikko, jonka persoonallinen kädenjälki ihastuttaa monissa kirjoissa, kansissa, lehdissä ja kankaissa.

Jukka Itkonen ja Matti Pikkujämsä (kuv), Laulavat lenkkitossut – Urheilullisia liikuntarunoja. Sid. 56 s. ISBN 978-952-288-252-3; Kl L 82; Ovh 23,00; Lasten Keskus 8/2015

Lisätietoja: Lasten Keskus / viestintäpäällikkö Marja-Liisa Saraste (09 6877 4568) marja-liisa.saraste@lastenkeskus.fi  tai Jukka Itkonenjuki.itkonen@gmail.com. Arvostelukappaleet ja kuvapyynnöt: Minna Vatja, minna.vatja@lastenkeskus.fi (Kansikuva: www.lastenkeskus.fi/kuvapankki.)

Liitetiedostot

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs