Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Lauantain moottoriurheilukilpailut Suomessa: SM-rallitrilleriä, pihistysajoa Kuopiossa, MK-Enduron kauden avaus ja paljon muuta

Moottoriurheilu.tv

Lauantain moottoriurheilukilpailut Suomessa: SM-rallitrilleriä, pihistysajoa Kuopiossa, MK-Enduron kauden avaus ja paljon muuta

Tiedote.
Julkaistu: 27.02.2016 klo 22:09
Julkaisija: Moottoriurheilu.tv

Hyvä median edustaja,

Tämä on AKK-Motorsport ry:n sekä Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen tiedote medialle, johon on koostettu päivän moottoriurheilutapahtumat Suomessa. Tekstit ja kuvat vapaaseen editoriaaliseen käyttöön.

******************************************************************************************


JUHA SALO VOITTI MIKKELIN SM-RALLITRILLERIN

Rallin SM-sarjan toinen osakilpailu Mikkelissä päättyi Karkkilan UA:ta edustavan Juha Salon voittoon. Salo taisteli kiivaasti rallin voitosta saarijärveläisen Jarkko Nikaran kanssa, mutta taistelu loppui erikoiskokeella seitsemän Nikaran keskeytykseen.

Ei Salo Nikaran keskeytyksenkään jälkeen aivan ilmaiseksi voittoon ajanut, vaan norjalainen, 19-vuotias Ole Christian Veiby antoi painetta Salolle aina viimeisille metreille asti. Rallin junioreiden MM-sarjasta paremmin tuttu Veiby jäi lopulta vain 2,3 sekuntia hallitsevasta SM1-luokan suomenmestarista. Kolmanneksi SM1-luokassa ajoi kotiteillään kurvaillut Ari Vihavainen, jonka ero Saloon kasvoi lopulta yli 40 sekuntiin.

SM1-luokan sarjapisteissä ylivoimaisessa kärjessä Mikkelin jälkeen oleva Salo oli syystäkin hyvällä tuulella rallin jälkeen.

- On ollut kyllä tapahtumarikas päivä. Aika tiukille meni vielä viimeisellä erikoiskokeella, kun himmasin vauhtia lopussa Nikaran keskeytyksen jälkeen. Norjalainen Veiby vetikin sitten maksimia viimeiset pätkät ja pääsi vähän liiankin lähelle. Onneksi ero riitti, voittaja Salo kertoi huojentuneena rallin maalissa.

Rallin SM-sarja jatkuu kauden kolmannella osakilpailulla, Tahko-Rallilla, Kuopiossa 11.-12.3.2016.

Lue koko tiedote täältä.SAVON PIHISTYS KUOPION AUTOKAUPPA ECORUN SEULOI PARHAAT TALOUDELLISEN AJON TAITAJAT

Ecorun eli tuttavallisemmin Taloudellisuusajon kisakausi korkattiin tänään Kuopiossa kauniissa auringon paisteessa, pikku pakkasen purressa.  Mukana oli 12 autokuntaa, kilpailun kokonaispituus oli n. 255 km.

Yleiskilpailun voitto meni luokka B:n Keijo Leppävuori / Tommi Huttunen ja autokunnan kulutus oli 4,158 l/100km. Toiseksi, myös luokka B:stä, Jari Hannula Anjalankosken UA / Janne Saarikoski Kotkan UA ja kolmas oli luokka D:n (diesel) Markku Lehisto / Raimo Alm AL-Hki.

Reitti ajettiin vakioautoilla liikennesääntöjä noudattaen, mahdollisimman vähän polttoainetta käyttäen. 

Lue koko tiedote täältä.


HAAPAMÄKI VOITTOON MOOTTORIKELKKAENDURON SM-SARJAN AVAUKSESSA ILOMANTSISSA

Moottorikelkkaenduron SM-sarjan avauskilpailu kaasuteltiin tänään Ilomantsissa. Kilpailuun oli ilmoittautunut yli 150 kuljettajaa. Kilpailussa ajettiin kolme erikoiskoetta, matkaa kertyi yhteensä 110km.

SM-Pro-luokassa nopein kuljettaja oli Kauhajoen, TeamLoukko.Comia edustava Juha Haapamäki. Haapamäki ratkaisi voiton itselleen päivän viimeisellä ja pisimmällä erikoiskokeella ajaen lähes 30 sekuntia nopeammin kuin toiseksi yltänyt Tero Lokka Rovaniemeltä. Kisan kolmanneksi kaasutteli Jesse Hottinen Siilinjärveltä ennen Kouheron kelkkailijoiden Henri Marttista. Haapamäen yhteisaika oli 1h 17min 49s, josta Lokka jäi 22 sekuntia ja Hottinen 33 sekuntia, joten voittotaistelu oli todella tasaista.

Lue koko tiedote täältä.


AAKKO VEI JÄÄSPEEDWAYN SM-FINAALIN

Varkaus Racing Teamin Antti Aakko on voittanut Varkauden Speedway Stadionilla päättyneen jääspeedwayn SM-Finaalin. Toiseksi sijoittui Pohjois-Karjalan Moottorikerhon Mikko Jetsonen, kolmanneksi Seinäjoen Moottorikerhon Tomi Norola ja neljäs oli Vaasan Moottorikerhon Mats Järf.

Yhdeksännen Suomen mestaruutensa voittanut Aakko oli kilpailun jälkeen tyytyväinen mies. – Väsynyt, mutta onnellinen. Mestaruutta lähdettiin tavoittelemaan ja se saavutettiin, niin totta kai olen tyytyväinen. Järf on kova vastus ja hänen voittamisensa oli hienoa. Pääsin pistämään järjestyksen kohdalleen, mies naurahtaa. Pyörä toimi, mies toimi, oikein hieno päivä. Kun kaikki eränsä voittaa, niin tulos ei voi parempi olla, päättää tuore mestari.

Lue koko tiedote täältä.


HÄNNINEN HALLITSI JÄMSÄN ENDURO-SPRINTISSÄ

Kauden ensimmäinen Enduron nuorten luokan SM-osakilpailu, Keljon Konehuolto Sprint, ajettiin tänään Jämsässä. Antti Hänninen vei nimiinsä U20-sarjan ensimmäisen osakilpailun. Viime kauden SM-hopeamitalisti oli nopein kaikilla viidellä kierroksella. Nuorten luokan toiseksi sijoittui Antti Ahtila ja kolmanneksi Hugo Svärd.

Jämsässä ajettiin myös Sprint-Cupin toinen osakilpailu. A-luokassa parasta vauhtia piti yllä Eemil Pohjola, joka jätti taakseen Aleksi Jukolan, Antti Hännisen, Matias Savon ja Jari Mattilan. Naisten luokan voitti odotetusti Marita Nyqvist. Jennifer Siekkinen sijoittui toiseksi ja Annamaria Karikuusi oli kolmas.

Lue koko tiedote täältä.

 www.moottoriurheilu.tv kokoaa suomalaisen moottoriurheilun yhdelle alustalle.
www.facebook.com/moottoriurheilutv
Twitter.com/mutvsuomi #moottoriurheilutv

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: Nita Korhonen +358 400 542 271, Anette Latva-Piikkilä +358 40 772 4124 tai media@moottoriurheilu.tv.

Moottoriurheilu Media Oy on AKK-Motorsport ry:n ja Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen yritys, jonka tiedotusportaalina toimii www.moottoriurheilu.tv. Taustatoimittajina toimivat Nita Korhonen ja Anette Latva-Piikkilä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs