Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Lappeenrantalaiset nuoret saivat Avartti-tunnustuksia prinssi Edwardilta

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrantalaiset nuoret saivat Avartti-tunnustuksia prinssi Edwardilta

Tiedote.
Julkaistu: 03.02.2015 klo 15:13
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Neljä lappeenrantalaista nuorta palkittiin Valtioneuvoston juhlahuoneistossa pidetyssä tilaisuudessa

Avartti-ohjelman kansainvälisen neuvoston puheenjohtaja, Wessexin jaarli prinssi Edward ja kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen luovuttivat maanantaina 2.2. tunnustukset ohjelmassa kunnostautuneille 70 nuorelle. Kultaisia tunnustuksia jaettiin kolme, hopeisia 19 ja pronssisia 48 kappaletta. Valtioneuvoston juhlahuoneistossa pidetyssä juhlatilaisuudessa oli läsnä myös kansainvälisen Avartti-ohjelman lähettiläs Wessexin kreivitär Sophie.

Tilaisuudessa palkittiin neljä lappeenrantalaista nuorta. Kultaa sai Maisa Oksman ja hopeaa saivat Hannaleena Taskinen, Pinja Ruokolainen sekä Taru Verho.

Nuoriso-ohjaaja Tuija Pasasen mukaan lappeenrantalaisille nuorille on tähän mennessä jaettu tunnusmerkkejä yli 40 kappaletta: kultaa 5 kpl, hopeaa 8 kpl ja pronssia 30 kpl. Lappeenrannan nuorisotoimessa Avartti-ohjelmaa on toteutettu vuoden 2005 alusta lähtien. 

Avartti-ohjelma tarjoaa 14−25-vuotiaille nuorille uuden ja mielenkiintoisen tavan harrastaa eri asioita. Avartissa toteutetaan omaa yksilöllistä ohjelmaa pitkäjänteisesti sitoutuen kilpailematta muiden osallistujien kanssa. Ohjelmassa otetaan huomioon nuoren jo olemassa olevat henkilökohtaiset tiedot ja taidot.

Avartissa on kolme tasoa:pronssitaso 14 vuotta täyttäneille (kesto vähintään 6 kk), hopeataso 15 vuotta täyttäneille (kesto vähintään 6 kk) ja kultataso 16 vuotta täyttäneille (kesto vähintään 12 kk). Jokaisella tasolla nuori valitsee yhden harrastuksen kaikissa seuraavissa toiminnoissa: palvelu, taito, liikunta ja seikkailu.  Saavutettuaan itselleen asettamat tavoitteet nuorelle luovutetaan kansainvälisesti arvostettu ja tunnustettu todistus sekä tasosta riippuen pronssinen, hopeinen tai kultainen tunnusmerkki.

Prinssi Edward edusti tilaisuudessa isänsä, Edinburghin herttua prinssi Philipin ja saksalaisen elämyspedagogin Kurt Hahnin vuonna 1956 perustamaa The Duke of Edinburgh’s Award -ohjelmaa (Suomessa: Avartti − Nuoret sen tekevät). Suomessa Avartti aloitettiin vuonna 1999. Vuosittain ohjelmaan osallistuu yli miljoona nuorta 140 maassa. Avartti on opetus- ja kulttuuriministeriön tukema nuorisotyön valtakunnallinen palvelu- ja kehittämiskeskus. Avarttia toteutetaan itsenäisesti kuntien ja seurakuntien nuorisotyössä, järjestöissä ja oppilaitoksissa.

Kuvateksti: Kuvassa: Kreivitär Sophie, Prinssi Edward ja Maisa Oksman. Kuva: Juha Kinanen
Lisää kuvia on katsottavissa Facebook: Avartti-nuoret sen tekevät Finland -sivuilta.


Lisätietoja:

Nuoriso-ohjaaja Tuija Pasanen, puh. 0400 154 597
tuija.pasanen@lappeenranta.fi

 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs