Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Lahden vuoden 2015 kulttuurialan tunnustuspalkinto ja urheiluteko palkitaan

Lahden kaupunki

Lahden vuoden 2015 kulttuurialan tunnustuspalkinto ja urheiluteko palkitaan

Tiedote.
Julkaistu: 27.01.2016 klo 13:48
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kutsu median edustajille: Tervetuloa palkitsemistilaisuuteen to 28.1. klo 16,
Kaupungintalo, kaupunginhallituksen salissa

Kirjailija Kalle Veirto tulee vastaanottaman Lahden kaupungin vuoden 2015 kulttuurialan tunnustuspalkinnon. Vuoden lahtelaisena 2015 urheilutekona palkitaan Namika Lahti Juniorit ry:n A-poikien Suomen mestaruus. Tämän tunnustuksen tulee vastaanottamaan joukkueen päävalmentaja Arttu Mannelin, kapteeni ja muutama pelaaja sekä Pekka Snåre, seuran puheenjohtaja.

Palkinnot luovuttaa Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Kari ja kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Jarkko Nissinen sekä liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Marjo Varjonen ja varapuheenjohtaja Ulla Koskinen-Laine.

Lahden kaupungin kulttuurialan tunnustuspalkinto on myönnetty vuodesta 1981 alkaen. Lahtelainen urheiluteko palkitaan nyt yhdeksättä kertaa.


Vuoden lahtelaisena 2015 urheilutekona palkitaan Namika Lahti Juniorit ry:n A-poikien Suomen mestaruus

Vuoden urheiluteon kriteerien mukaisesti Namika Lahti Juniorit ry:n A-poikien Suomen mestaruus tuo myönteisellä tavalla esiin lahtelaista urheilukulttuuria ja lahtelaisuutta yleisesti.

Namika Lahti Juniorit ry on vuonna 2012 perustettu juniori- ja harrastekoripalloseura. Seuran tärkeimpänä toiminta-ajatuksena on tarjota eri-ikäisille junioreille mahdollisuus harrastaa koripalloa jokaiselle itselleen sopivalla tasolla. Mukana on useita harrastustoimintaan ja kilpaurheiluun tähtääviä ryhmiä. Kilparyhmien pelaajilla on mahdollisuus tavoitella kansainvälistä huippu-urheilijan uraa.

Menestyksekkäästä ja laadukkaasta junioritoiminnasta kertoo myös se, että historiallisesti toinenkin Namikan A-poikien joukkue pääsi mukaan SM-sarjaan.


Vuoden 2015 kulttuurialan tunnustuspalkinto kirjailija Kalle Veirtolle

Lahden kaupungin kulttuurialan tunnustuspalkinto myönnetään ansioituneesta, uutta luovasta ja usein myös pitkäaikaisesta lahtelaisen kulttuurielämän hyväksi tehdystä työstä. Kalle Veirton laaja-alainen kirjallinen tuotanto on suunnattu lapsille, nuorille ja aikuisille. Hänen teostensa tapahtumapaikat ovat usein eri puolilla Lahtea ja hänen kirjoistaan välittyy rakastavan ymmärtäväinen suhtautuminen omaan kotikaupunkiinsa ja sen ilmiöihin. 

Nyt syksyllä julkaistiin Veirton Kisapuistoon sijoittuva dekkari Hämärän renki. Kirjailijan Henkka ja Kivimutka -nuorisoromaanisarjasta dramatisoitiin Etsivätoimisto Henkka ja Kivimutka –näytelmä. Ensi-ilta oli tammikuussa 2015 Talvikarnevaalin ohjelmistossa ja Lahden Nuorisoteatterin tulkitsemana. Vuonna 2015 Veirto sai Topelius-palkinnon teoksellaan Säbätalvi ja Valtion kirjallisuustoimikunta myönsi hänelle kolmevuotisen taiteilija-apurahan.

Kalle Veirto on syntynyt Lahden Launeella ja asuu siellä nykyäänkin. Hän kirjoitti ylioppilaaksi Salinkallion lukiosta vuonna 1980 ja valmistui humanististen tieteiden kandidaatiksi Tampereen yliopistosta vuonna 1989.

Lisätiedot
Lahden kaupungin sivistystoimiala
kulttuuriasiainpääällikkö Matti Karhos, puh. 050 387 8792
liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki, 050 559 4145

 

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs