Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Lahden MM-kisojen valmistelut etenevät aikataulussa - Tami Kiurusta kilpailunjohtaja

Lahti 2017

Lahden MM-kisojen valmistelut etenevät aikataulussa - Tami Kiurusta kilpailunjohtaja

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2015 klo 15:20
Julkaisija: Lahti 2017

Vuoden 2017 pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisaprojekti on siirtymässä vahvasti suunnitteluvaiheesta toteutukseen. Taustaorganisaatioissa otettu tärkeitä askeleita, joilla varmistetaan saumaton yhteistyön tulevien vuosien kisajärjestelyissä.

- Olemme vahvasti menossa kohti yhtenäistä tiimiajattelua Lahden kaupungin, Lahden Hiihtoseuran, Lahti Regionin ja Suomen Hiihtoliiton kanssa. Eri tahojen vastuut ja velvoitteet ovat hahmottuneet ja kaikki tekevät töitä yhteisen päämäärän eteen, kertoo MM-kisojen pääsihteeri Janne Leskinen.

MM-kisaprojektin tilannetta käytiin läpi perjantaina Vierumäellä päättyneessä kokouksessa mm. Kansainvälisen Hiihtoliiton edustajien kanssa. Falunin tämänvuotisten MM-kisojen edustajat esittelivät tilaisuudessa loppuraporttinsa.

- Falunin kisat onnistuivat erinomaisesti, mikä luo hyvää painetta Lahdelle. On ollut ilo huomata, miten paljon Lahden MM-kisajärjestelyissä on tapahtunut sitten viime syksyn. Järjestelyissä mukana olevien tahojen yhteistyö on selvästi tiivistynyt ja parantunut, kiittelee FIS:n pääsihteeri Sarah Lewis.

Tami Kiurusta kilpailunjohtaja

MM-kisojen sekä ensi vuoden esikisatapahtuman kilpailunjohtajaksi (sports director) on nimitetty mäkihypyn moninkertainen arvokisamitalisti Tami Kiuru. Hän on ollut mukana Salpausselän kisojen järjestelyissä kolme viime kautta ja toiminut myös Kansainvälisen Hiihtoliiton FIS:n tehtävissä mediakoordinaattorina. Kiuru vastaa kilpailutapahtumien läpiviennistä yhteistyössä lajien kilpailunjohtajiena suorituspaikoista vastaavan venue managerin kanssa.

- Keskeistä on varmistaa että joukkueet voivat keskittyä Lahdessa oleelliseen, mikä tarkoittaa laadukkaita suorituspaikkoja ja oheistiloja sekä oheispalveluita. Pyrimme kehittämään kisatapahtumaa sujuvammaksi ja kiinnostavammaksi niin urheilijoiden kuin yleisön kannalta, toteaa Kiuru.

Kilpailunjärjestämisen rinnalla kulkevasta tapahtumatuotannosta ja asiakaspalvelusta vastaa MM-projektissa Salpausselän kisojen tapahtumapäällikkö Jesse Kiuru. Hänen tehtävänään on varmistaa, että tapahtuman aikainen asiakaskokemus lunastaa kisojen yleisen palvelulupauksen: “Lahdessa jokaisella on hyvä olla”.

- Tavoite on tarjota kisavieraille kokonaisvaltainen kisakokemus, joka ei rajoitu ainoastaan stadionille ja mäkimonttuun. Jokaisella toiminnolla ja kisatoimitsijalla on oltava sama yhteinen päämäärä - asiakkaan viihtyminen. Asiakaslähtöisen ajattelun ja toiminnan vieminen käytännön työhön on kunnianhimoinen tavoite, mihin hyvin harva urheilutapahtuma on aikaisemmin päässyt, toteaa Kiuru.

Vierumäki tarjoaa joukkueille keskittymisrauhan ja keskitetyt palvelut

Vierumäki toimii vuoden 2017 MM-kisojen aikana joukkueiden kisakylänä majoittaen noin 1 500 henkilöä. Vierumäellä urheilijoille pystytään toisaalta takaamaan rauhallinen ympäristö keskittyä kilpailuihin ja toisaalta keskittämään palveluja ja tarjoamaan kisakylätunnelmaa.

- Urheilijan näkökulmasta tärkeimpiä asioita ovat keskittymisrauha, ruoka, uni ja oheisharjoittelumahdollisuudet. Vierumäellä nämä kaikki on taattu. Pystymme myös tarjoamaan joukkueille erilaisia majoitusvaihtoehtoja hotellihuoneista isoihin mökkeihin, kertoo Vierumäen valmennuskeskuksen johtaja Ismo Hämäläinen.

- Vierumäen olosuhteet ovat täysin ainutlaatuiset jopa koko maailman mittakaavassa. Olen varma, että urheilijoilla on täällä oikein hyvä olla MM-kisojen aikana, toteaa Lewis.

 

Lisätiedot:
Pääsihteeri Janne Leskinen, 0400-330 930
Kilpailunjohtaja Tami Kiuru, 050-331 7279
Tapahtumajohtaja Jesse Kiuru, 050-585 7441

 

 

#Lahti2017
Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut 22.2.-5.3.2017

www.lahti2017.fi
Facebook: Lahti2017
Twitter: @Lahti2017
Instagram: @lahti2017

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs