Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Kuninkuusravit Porissa 2.-3.8.2014 TAPAHTUMAINFO

Porin Ravit Oy

Kuninkuusravit Porissa 2.-3.8.2014 TAPAHTUMAINFO

Tiedote.
Julkaistu: 14.05.2014 klo 13:29
Julkaisija: Porin Ravit Oy

 KUNINKUUSRAVIT PORISSA 2.-3.8.2014

 

Kuninkuusravit on yleisömäärällä mitattuna kohonnut yhdeksi maamme suurimmista kesätapahtumista. Vuoden hienointa ravitapahtumaa seurataan suorana lähetyksenä TotoTV:stä, internetistä sekä YLE:n ravilähetyksistä.

Kuninkuusravit juhlistavat 90-vuotisjuhlaansa ja ne järjestetään jo kuudennen kerran Porissa. Paikalle odotetaan  yli 50 000 kävijää.

 

KUNINKUUSRAVIEN PALKINTOIHIN ROIMA 25 %:N KOROTUS

Kuninkuusraveissa oriit ja tammat kilpailevat omissa sarjoissaan. Porin Kuninkuusraveissa 2.-3.8.2014 on luvassa roima palkintojen korotus. Saman hevosen voittaessa kaikki kolme osalähtöä, molempien kilpailujen kokonaispalkintopotti nousee 187.000 euroon eli käytännössä lähes aivan samaan (190 t) mikä oli lämminveristen vuoden suurimman kilpailun Finlandia-Ajon kokonaispalkintopotti. Korostusta palkinnoissa on edelliseen vuoteen nähden alan matalasuhdanteesta huolimatta 25 % eli 74.800 euroa. Palkintojen korotuksesta 40.000 euroa mahdollistuu Porin Ravien ja Fintoto Oy:n yhteisestä kampanjasta, missä ennakkoon vähintään 280.000 euron arvosta ostetuista lipuista palkintoja nostatetaan molempien osapuolten toimesta 20.000 eurolla. Ennakkomyynti on sujunut erinomaisesti, reilusti yli puolet kampanjatavoitteesta on kasassa, joten ennakkomyyntitavoite täyttyy tapahtumaan mennessä. Myös sponsorimyynti on sujunut hyvin, joten se mahdollistaa sijoittaa vielä ylimääräisen 34.800 euron panostuksen pääkilpailujen palkintoihin. ”Nyt Kuninkuusravien palkintotaso on oikealla tasolla suhteessa tapahtuman kokonaisarvoon”, linjaa Porin Ravien hallituksen puheenjohtaja / Kuninkuusravien Projektijohtaja Janne Ojanen. Tärkeää on myös se, että Kuninkuusravikilpailujen osalta koko palkintosumma jää elvyttämään suomalaista hevostaloutta.

 

SAAPUMINEN PORIIN

Kuninkuusravien paikoitus tapahtuu kokonaisuudessaan raviradan vieressä olevalla Porin lentokentällä. Lentokenttä on suljettu tapahtuman ajan ja kaikki tapahtuman autot paikoitetaan kiitoradalle. Saapuminen lentokentälle kaikista ilmansuunnista on helppoa kiinteiden lentokenttäopasteiden ansiosta. Kuninkuusravitapahtuman pääsylippu on mahdollista ostaa lentokentän terminaalista. Lentokentältä on minuutin välein nonstop-bussikuljetus raviradalle. Terminaalin edestä, radan portille päättyvää pyörätietä pitkin, matka taittuu myös kävellen noin 10 minuutissa. Matkaa kävellen on 1,2 km. Paikoitusmaksu lentokentällä on 12 euroa / päivä. Tapahtuman invapaikoitus sijaitsee lentokentällä.

 

RAVIBUSSIKULJETUKSET

PORIN SISÄISET NONSTOP-VUOROT

Paikoitusalueena toimivalta lentokentältä ajaa nonstop-bussi raviradan portille noin minuutin välein. Lentokentän nonstop-bussi on maksuton molempiin suuntiin. Kirjurinluodon leirintäalueelta lähtevä ja keskustan hotellikierroksen ajava nonstop-bussi kulkee 15 minuutin välein. Edestakaisen matkan hinta on 7 euroa.

 

BUSSILIIKENTEEN KAUKOVUOROT

Satakunnan Liikenne Oy:n normaalit reittivuorot pysähtyvät mennen tullen raviradan pääportilla.

Tampereen keskustasta pääsee kätevästi suoraan raviradan portille Satakunnan Liikenteen nonstop-vuoroilla. Suoraan tulevan matkan kesto Tampereelta on 1 tunti 30 minuuttia.

Ylimääräiset ravibussivuorot lähikaupungeista Poriin: http://www.satakunnanliikenne.fi/ajankohtaista/17375-porin-kuninkuusravit-2014

 

KUNINKUUSRAVIEN RYHMÄMATKAT

Ryhmämatkoja Kuninkuusraveihin järjestävät tahot voivat ottaa yhteyttä Kuninkuusravijärjestäjään lipunmyynnin järjestämiseksi kaikille matkalaisille. Kaikki järjestettävät ryhmämatkat esitellään Kuninkuusravit.fi-sivuilla.

 

MAJOITUS KUNINKUUSRAVEISSA

Porista tai lähiympäristöstä löytyy vielä runsaasti erilaista majoitustilaa. Eritysesti tarjolla on hyvätasoista kotimajoitusta Porin keskustan alueella. Hotelli- ja kotimajoitusasioita hoitaa Porin Seudun Matkailu Oy Maisa. Puh. 044 701 7911, Internet: http://www.maisa.fi/kuninkuusravit-2-382013-majoitusinfo

Lähiympäristön majoitusinfoa löydät http://kuninkuusravit.fi/fi-fi/majoitus/33

 

LEIRINTÄ KUNINKUUSRAVIEN AIKANA

Kuninkuusravien ajan karavaanareja ja muita leirintämajoitusta kaipaavia palvelee kansainvälisen FICC-tapahtuman jäljiltä tasokas viiden tähden vehreä ja viihtyisä tilapäinen leiriytymisalue keskellä kuvankaunista Kirjurinluotoa Porin ydinkeskustan tuntumassa.

Kirjurinluodon leirintäalueelta raviradalle on matkaa 3,7 km.

Leirintäalueen portit avautuvat perjantaina 1.8. klo 13.

 

RAVIRADAN PALVELUT

Porin Kuninkuusravitapahtumassa pyrimme parantamaan yleisöpalvelut uudelle tasolle. Alueen 11 000 A-oikeuksilla varustettua anniskelupaikkaa on hajautettu tasaisesti koko yleisöalueelle. Oletpa missä tahansa yleisöaluetta, kaikki palvelut ovat enintään 40 metrin säteellä sinusta. Lukuisien palvelupisteiden ansiosta yleisöä pyritään palvelemaan tehokkaasti ja nopeasti koko tapahtuman ajan. Alueen portit ja kaikki palvelupisteet avataan molempina päivinä klo 9.00.

 

KUNINKUUSRAVIEN MARKKINAPAIKKA, RAVITORI, PALVELEE KOKO VIIKONLOPUN AJAN

Porissa Ravitori sijaitsee erittäin keskeisellä paikalla. Ravitori raken­netaan raviradan parkkipaikalle, josta on erittäin lyhyt matka katso­moalueen joka osioon. Myös kulku pääportilta katsomoalueelle on suunniteltu siten, että kaikki kuninkuusravikävijät kulkevat Ravitorin lävitse päästäkseen radan viereen. Pyrimme myös luomaan Ravitorista miellyttävän oleskelupaikan, jossa on palvelut lähellä sekä elävää musiikkia luomassa tunnelmaa ja viihtyisyyttä. Ravitorilla tulee olemaan myös oma screeni, josta kävijät voivat seu­rata raveja ostostenteon lomassa.

 

Ravitori on avoinna:

                                             

Perjantaina 1.8. klo 12:00-24:00

Lauantaina 2.8. klo 09:00-01:00

Sunnuntaina 3.8. klo 09:00-19:00

 

 

VIP/LEHDISTÖ

VIP-alue sijaitsee todella hyvällä paikalla etusuoran alussa. Alueelta näkee koko kaviouran ja omat tv-näytöt sekä screenit mahdollistavat tulosten ja kertoimien helpon seuraamisen. Lukuisat myynti- ja palvelupisteet palvelevat eri puolilla aluetta ja iloiset VIP-emännät huolehtivat pikkupurtavan tarjoilusta.

Upeana uutuutena keskellä VIP-aluetta on hevosten esittely- ja haastattelupiste, joka mahdollistaa yleisön pääsyn aivan lähikosketukseen huippuhevosten ja -ohjastajien kanssa.

VIP-alueella toimivat erilliset lehdistötilat, jossa on toimivat työpisteet sähköpistokkeilla ja nopealla WLAN-yhteydellä sekä yhteiskäyttötulostimella. Alueella on myös oma studio, jossa lehdistö voi tehdä haastatteluja tai lähetyksiä.

 

ILTAJUHLAT RAVIRADALLA

Kuninkuusravien iltajuhlat pidetään ravirata-alueella. Iltajuhlissa ravikansaa viihdyttävät suomalaiset tähtiartistit kolmella eri esiintymislavalla. Kuninkuusravialueella on useita eri tanssiravintoloita samana iltana ja jokaisella lavalla on oma tähtiesiintyjänsä. Musiikkia ja esiintyjiä löytyy jokaiseen makuun. Ainutlaatuista kesäyön tunnelmaa pääsee kokemaan perinteisissä tansseissa ja nuorempaankin musiikkimakuun löytyy jammailupaikkoja. Karaoketansseissa pääsee todistamaan laulutaitonsa ja laittamaan jalalla koreaksi.

Kuninkuusravien markkinapaikka, Ravitori, on auki myös iltajuhlien ajan. Iltajuhlassa on myös viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita ympäri aluetta, missä pääsee kokemaan Suomen kesäillan tunnelmaa nauttien hyvästä seurasta, ruoasta ja musiikista.

Perjantain iltajuhlan esiintyjät ovat: Suvi Teräsniska, Mikael Konttinen, Remix! ja Tanssiorkesteri Ippe Mansikka. Lauantain esiintyjät ovat: Jari Sillanpää, Anne Mattila, Mikael Konttinen, Remix! ja Tanssiorkesteri Ippe Mansikka.

 

KUNINKUUSRAVIT UUTEEN AIKAAN PERINTEITÄ KUNNIOITTAEN

Porissa tehdään paljon uudistuksia. Kuitenkin kaikki hyvä mikä Kuninkuusraveissa on ollut, säilytetään. Uudistuksia ovat mm. verkkopalvelu Kuninkuusravit.fi. Pääsimme internet-kehitysyhtiön Wisenetwork Oy pilottiyritykseksi kehittämään tapahtumajärjestäjän palvelukokonaisuutta. Olemme saaneet olla kehittämässä palvelukokonaisuutta, jossa olemme luoneet tapahtuman arvoisen nettipalvelun. Palvelun, missä historia ja nykypäivä kohtaavat teknisesti modernilla tavalla. ”Kiitos siitä teamin nettivisionääri Hannu Myöhäselle”, kiittää Ojanen. Merkittävää on ollut, että Porin Ravit Oy on saanut olla mukana näin suuressa hankkeessa ilman taloudellista panostusta.  Esimerkiksi omassa lippukaupassa on strategisesti tärkeä asia otettu omaan haltuun. Viikoittain ilmestyvä sähköinen verkkolehti tavoittaa jo nyt yli 10.000 vastaanottajaa. Parasta tässä kuitenkin se, että ensi vuonna Kuninkuusravit järjestävän Joensuun ei tarvitse aloittaa nettimaailmaa alusta vaan palvelu siirtyy Porista Joensuulle kuninkuusraviperintönä toimintoineen ja sisältöineen.

Palvelu toimii erinomaisesti myös älypuhelimissa, näin tapahtumainfon jakaminen onnistuu tapahtumassa ketterästi myös älypuhelimen avulla.

 

KUNINKAALLINEN KÄSIOHJELMA

Haluamme tehdä myös tapahtuman arvoisen käsiohjelman – Kuninkaallisen käsiohjelman. Yhteistyökumppanin Punamusta Oy:n kanssa olemme kehittäneet Kuninkuusraviohjelmasta ikään kuin muistopokkarin. 

Pääosan esittäjät kunniaan

Kuninkaalliset kandidaatit esitelellään jokainen aukeaman kokonaisuudella. Hevosen lisäksi paikan aukeamalla saavat kasvattaja, omistaja, valmentaja, hoitaja ja kuninkaallisen kumppanina toimiva yritys.

 

Julkaisuun tulee peräti 250 sivua:

  • historia 1924-2014
  • kuninkaallisten kandidaattien esittely, jokainen omalla aukeamallaan
  • lauantain ja sunnuntain käsiohjelmatiedot
  • perjantain huutokauppaluettelo
  • tapahtumainfo
  • maakuntainfo

Julkaisu on liimasidottu ja suoraselkäinen.

 

TAPAHTUMAN JÄRJESTELYT HYVÄSSÄ MALLISSA

Aloitimme Kuninkuusravien järjestelyt hyvissä ajoin jo noin kolme vuotta ennen tapahtumaa. Nyt matkaa maaliin on reilut kaksi kuukautta kiireen lisääntyessä jatkuvasti. ”Hyvä, että aloitettiin ajoissa, nyt kaikki rakentaminen on mallillaan, viranomaiskäsittelyt suoritettu ja koko 850 henkilön rekrytointi on kunnossa”, raportoi Ojanen. Kiireestä huolimatta nyt on aikaa viimeistellä itse tapahtuman yksityiskohdat ikään kuin timanttia hiomalla kuntoon.

 

Lisätietoja:

Porin Ravit Oy

 

Toimitusjohtaja

Hannu Myöhänen

puh. 0440532592

hannu.myohanen@porinravit.fi

 

Kuninkuusravien projektijohtaja

Janne Ojanen

0456718850

janne.ojanen@porinravit.fi 

 


www.kuninkuusravit.fi

Kuninkuusravit Twitterissä

Kuninkuusravit Facebookissa

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs