Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Kolme suomalaista pisteille Eurooppa-cupin suurpujottelussa Levillä

Ski Sport Finland

Kolme suomalaista pisteille Eurooppa-cupin suurpujottelussa Levillä

Tiedote.
Julkaistu: 21.11.2014 klo 14:45
Julkaisija: Ski Sport Finland

Alppihiihdon Eurooppa-cupin kilpailut jatkuivat perjantaina Levillä toisella suurpujottelukilpailulla. Torstain tapaiseen ilotulitukseen ei suomalaissuorituksissa perjantaina ylletty, mutta kokonaisuutena joukkue laski lupauksia herättävästi.

Kilpailun ensimmäisenä laskijana rinteeseen lähtenyt Samu Torsti laski avauskierroksella kolmanneksi nopeimman ajan, jääden kierroksen nopeimmalle Sveitsin Justin Murisierille 0.25 sekuntia. Muista suomalaisista toisen kierroksen käännettyyn laskivat Eemeli Pirinen, joka oli 26. (+1.22) ja Victor Malmström, joka ehti kierroksen tuloksissa 29. (+1.33) sijalle. Toiselle kierrokselle selviytyi mukaan vielä Max Luukko, joka oli avauskierroksen 59. (+2.23).

Toisella kierroksella suomalaiset eivät onnistuneet pitämään sijoituksiaan. Virheet erityisesti jyrkällä osuudella pudottivat suomalaiset kärkitaistosta ja parhaaseen suomalaistulokseen ylsi Samu Torsti 11. sijan myötä. Kilpailun voittaneelle Kanadan Phil Brownille Torsti jäi 0.79 sekuntia. Toiseksi kilpailussa laski Sveitsin Elia Zurbriggen ja kolmanneksi Itävallan Roland Leitninger.

Torstin lisäksi Eurooppa-cupin pisteitä päivän kilpailusta saivat Victor Malmström, joka kohensi sijoituksekseen 22. (+1.19) ja Eemeli Pirinen, jonka sijoitus lopputuloksissa oli 28., kärkeen eroa kuopiolaisella kertyi 1.74 sekuntia. Max Luukko oli lopputuloksissa 52.

Ski Sport Finlandin alppihiihdon tekniikkalajien vastuuvalmentaja Janne Haarala oli tyytyväinen pisteitä keränneen kolmikon suorituksiin.

– Kokonaisuudessaan Torstin suorituksen saavat minulta kiitettävän arvosanan. Vielä toinen tuollainen kuuden FIS-pisteen onnistuminen, kuten torstaina, niin starttinumero alkaa olla maailmancupissa sillä tasolla, että tulosta voi alkaa tosissaan tekemään. Myös Malmströmin ja Pirisen paluu pitkien loukkaantumisten jälkeen tälle tasolle näytti, että miehissä on potentiaalia.

Jos joukkueen kärkilaskijat suorittivat Levin suurpujotteluissa omalla tasollaan ei vastuuvalmentaja ollut mitenkään tyytyväinen nuorempien ja Eurooppa-cupin ensikertalaisten suorituksiin.

– Odotin, että kotirinteessä olisivat nämä nuoremmat laskijat saaneet laskea kaksi kisalaskua. Taso on kova ja pitää harjoitella aika paljon lisää, että näihin karkeloihin riittää rahkeet. Pieni pettymys heidän osalta, kun vähimmäisodotuksena oli, että jokainen laskee 60 nopeimman joukkoon ja toiselle kierrokselle.

Viikonlopuksi Levillä vaihdetaan lajia ja ohjelmassa lauantaina sekä sunnuntaina on kaksi pujottelua. Kilpailut käynnistyvät päivittäin kello 10 ja toinen kierros lasketaan klo 13 alkaen.

Tulokset ja tulosseuranta: www.skisport.fi/live

Liitetiedostot

Lisätietoja ja mediayhteys: Tuottaja Jussi Väätäinen, +358 45 1209920, jussi.vaatainen@skisport.fi

Tiedotteen liitteenä olevat kuvat vapaassa käytössä Ski Sport Finlandia koskevassa uutisoinnissa. Kuvat: Jussi Väätäinen / Ski Sport Finland

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs