Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Kokki- ja tarjoilijaopiskelijat huolehtivat urheilijoiden ruokailuista Salpausselän kisoissa

Koulutuskeskus Salpaus

Kokki- ja tarjoilijaopiskelijat huolehtivat urheilijoiden ruokailuista Salpausselän kisoissa

Tiedote.
Julkaistu: 13.02.2015 klo 08:00
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat valmistavat ja tarjoilevat ruoat urheilijoille ja huoltajille Salpausselän kisoissa 5.–8. maaliskuuta.

- Ruokailijoita on noin 750 per päivä. Raaka-ainemäärät ovat suurempia kuin opiskelijat yleensä käsittelevät, sillä esimerkiksi broilerinlihaa tarvitaan 200 kiloa, kertoo hotelli-, ravintola ja cateringalan lehtori Vesa Työppönen Koulutuskeskus Salpauksesta.

Ruoanvalmistuksessa huomioidaan urheilijoiden ruokavalioiden erityispiirteet.

- Tarjolla oleva ruoka on monipuolista ja valinnanvaraa on paljon. Näin jokainen urheilija voi valita niitä ruokia, jotka kuuluvat hänen ruokavalioonsa. Myös tarjottavien ruokien hygieniaan ja muuhun turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota.

Kokkiopiskelijat valmistavat ruoat Koulutuskeskus Salpauksen Kulinaaritalossa, joka sijaitsee Svinhufvudinkadulla, kisapaikan lähellä. Ruoat tarjotaan kahdessa pisteessä tapahtumapaikalla, jossa tarjoilijaopiskelijat huolehtivat asiakaspalvelusta. Kokonaisuudessaan ruokahuollossa on mukana noin 50 opiskelijaa.

- Lahti tunnetaan tapahtumien kaupunkina, ja tällaiset oppimismahdollisuudet ovat opiskelijoille arvokkaita. Haluamme olla vahvasti mukana myös vuoden 2017 MM-kisoissa. Tämä on hyvää harjoitusta niihin, sanoo Työppönen.

Kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden lisäksi Salpausselän kisojen järjestelyissä ovat mukana Salpauksen matkailualan opiskelijat, jotka osallistuvat tapahtumatuotantoon ja palvelevat asiakkaita lentokentällä, rautatieasemalla sekä pääportilla. Lisäksi nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen opiskelivat vastaavat kisaperjantain koululaisten tapahtumapäivästä.

Lisätietoja:
lehtori Vesa Työppönen, puh. 044 708 0670
Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpaus on Suomen suurimpia monialaisia ammatillisen peruskoulutuksen ja aikuiskoulutuksen järjestäjiä. Vuosittain Salpauksessa opiskelee yli 20 000 nuorta ja aikuista. Opettajia ja muuta henkilöstöä Salpauksessa on noin 850.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs