Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Koiraurheilulaji agilityn SM-kisat Hakamettässä 14.-15.6.2014

Suomen Agilityliitto ry

Koiraurheilulaji agilityn SM-kisat Hakamettässä 14.-15.6.2014

Tiedote.
Julkaistu: 09.06.2014 klo 13:36
Julkaisija: Suomen Agilityliitto ry

Agilityn suomenmestaruuksista kilpailevat ihmiset ja koirat valloittavat mansekiekon mekan, Tampereen Hakametsän, ulkokentät 14.-15.6.2014 yleisölle avoimessa koiraurheilutapahtumassa. Kilpailujen suojelijana toimii Suomen tunnetuin koira, tamperelainen Ransu Karvakuono.

Tampereen Hakametsässä nähdään yhteensä yli 1500 koiramaisen vauhdikasta urheilusuoritusta, kun suomalaisen agilityn huiput tavoittelevat joukkue- ja yksilötason suomenmestaruuksia. Joukkuemestaruuksista kisataan lauantaina ja yksilömestaruuksista sunnuntaina. Joukkuekilpailussa on mukana 226 joukkuetta eri puolilta Suomea ja yksilömestaruuksista kolmessa eri säkäluokassa kilpailee 681 koirakkoa. Perjantaina kisatunnelmaa lämmitellään kolmosluokan agilitykilpailulla.

SM-kisoissa on mukana runsaasti paikallisväriä myös radoilla. Agilitymaajoukkueessa Suomea edustavan Ylöjärven Koirakerhon Ville Pirisjoen odotetaan olevan mukana kärkikahinoissa. Lisäksi Tampereen seudulta starttaavat mm. Outi Harju, Kaisa Ylä-Tuuhonen ja Anu Rantanen. Muualta Suomesta katseet kääntyvät mm seuraaviin ohjaajiin koirineen: Jenna Caloander Vantaalta, Niina-Liina Linna Kirkkonummelta, Tuulia Liuhto ja Elina Jänesniemi Turun seudulta, sekä Janne Toivola Järvenpäästä.

Aikataulu

Tapahtumat käynnistyvät lauantaina ja sunnuntaina klo 8:00. Tarkat aikataulut ja osallistujalistat julkaistaan Agility SM 2014 -tapahtuman kotisivuilla http://agism2014.fi/

Joukkueiden agilityn suomenmestaruudet - Lauantai 14.6.2014, finaalit alkavat klo 14:00
Yksilöiden agilityn suomenmestaruudet - Sunnuntai 15.6.2014, finaalit alkavat klo 13:30

SM-kilpailujen järjestelyistä vastaavat Tampereen Koiraurheilijat (Takut) ja Ylöjärven Koirakerho (YlöKK) yhteistyössä Suomen Agilityliiton (SAGI) kanssa. Tampereen Koiraurheilijat on vireä ja lämminhenkinen koiraharrastusseura, jonka päälaji on agility. Ylöjärven Koirakerho on aktiivinen, monipuolisten koiraharrastusten seura, joka on järjestänyt jo useita agilityn suurtapahtumia Tampereen seudulla.

Takut, YlöKK sekä Suomen Agilityliiton tuore toiminnanjohtaja, Ikaalisista kotoisin oleva Sirpa Sippola toivottavat kaikki tervetulleeksi seuraamaan vauhdikasta, iloista ja jännittävää koiraurheilutapahtumaa.

Liitteet

Valokuvia median käyttöön http://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/press/agilityliitto/

Lisätiedot

Toiminnanjohtaja Sirpa Sippola, Suomen Agilityliitto, puh. 045 122 6300

Marika Kelokari, viestintä, Suomen Agilityliitto, puh. 045 111 6268 (laji-info ja kilpailijoiden, tuomareiden sekä seurojen haastattelut)

Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva liikuntamuoto, joka sopii kaiken ikäisille ihmisille. Suomessa agilityn parissa liikkuu yli 10 000 ja maailmanlaajuisesti yli 100 000 harrastajaa. Suomen Agilityliitto SAGI on suomalaisten agilityä harrastavien yhdistysten muodostama liitto. Liiton pääasiallisena tarkoituksena on edistää ja kehittää agilityurheilua, -liikuntaa ja -harrastetoimintaa tavoitteenaan ihmisten fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen kehittäminen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs