Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Kirmes varmisti olympiapaikan Suomelle

Suomen Voimisteluliitto

Kirmes varmisti olympiapaikan Suomelle

Tiedote.
Julkaistu: 17.04.2016 klo 03:47
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Telinevoimistelija Oskar Kirmes on voimistellut sunnuntain 17.4. vastaisena yönä Suomelle edustuspaikan Rion olympialaisiin. Kirmes osallistui miesten telinevoimistelun kuusiottelun karsintaan ollen lopulta sijalla 23/64 yhteispistein 84,999. Kyseiset pisteet ovat Kirmeksen uudet ennätyspisteet kansainvälisissä miesten kilpailuissa.

"Lähdin podiumille hyvällä ja luottavaisella fiiliksellä. Tavoite oli tehdä itselleni normaalisuoritus ja siinä onnistuttiin," Oskar Kirmes kertoi Riosta käsin ja iloitsi, että kevään kova treeni on tuottanut tulosta.

"Valmistautumiset olympiakarsintaan ovat sujuneet koko kevään osalta hyvin. Salilla on tullut tehtyä kovaa duunia, joten itseluottamukseni oli hyvä. Tiesin olevani huippukunnossa. Ennätyspisteet tuntuvat mahtavalta," Kirmes iloitsee ja myöntää näin heti kilpailusuorituksen jälkeen takin olevan ihan tyhjä.   

Kirmes voimisteli varman ja tyylikkään ottelun olympiakarsinnoissa. Kirmes pääsi aloittamaan kahdella suosikkitelineellään voimistellen rekiltä pisteet 13,800 ja tyylikkäästä permantosarjasta 14,733. Hevosella Kirmes voimisteli 13,866, renkailta 14,025, nojapuilla 13,900 ja hypystä upeasti -tehden yurchenkon kahdella kierteellä- pisteet 14,675.

Alun perin Tokion 2020 olympialaisia päätähtäimenään pitäneelle nuorukaiselle Rio välietappina tarjoaa odotettua kokemusta ja itseluottamusta.

"Elokuun olympialaisia koskeviin odotuksiin voidaan palata sitten, kun paikka olympiajoukkueeseen on vahvistunut. Nyt nautitaan tästä hetkestä," Kirmes kommentoi.

Espoon Telinetaitureiden voimistelija Oskar Kirmes on 44 vuoden tauon jälkeen ensimmäinen suomalainen voimistelija, joka on saavuttanut olympiapaikan miesten telinevoimistelussa. Kirmestä valmentaa hänen isänsä Mati Kirmes, joka on aikaisemmin urallaan valmentanut jo kolme urheilijaa olympialaisiin.

Rion olympialaisten käynnissä olevat karsintakilpailut ovat toinen ja viimeinen mahdollisuus urheilijoille lunastaa itselleen olympiapaikka. Ensimmäiset edustuspaikat joukkueille ja mitalisijoille kivunneille telinespesialisteille jaettiin jo syksyn maailmanmestaruuskilpailuissa.

Olympiakarsinnan kuusiottelun tulokset

Kaikki voimistelun tulokset

Voimistelun osalta katseet kääntyvät seuraavaksi rytmisen voimistelun yksilöihin Ekaterina ”Katja” Volkovaan (Voimistelu- ja urheiluseura Elise) ja Jouki Tikkaseen (Rekolan Raikas), jotka voimistelevat olympiapaikastaan to 21.4. ja rytmisen voimistelun joukkueeseen, joka tavoittelee edustuspaikkaansa pe 22.4. Riossa Suomen joukkueessa voimistelevat Voimistelu- ja urheiluseura Elisen ja Elise-Järvenpään voimistelijat Riikka Kangas, Aino Purje, Kati Rantsi, Sonja Kokkonen ja Iina Linna.

Suomen olympiajoukkueen seuraavat mahdolliset valinnat tehdään huhtikuun lopussa ja kesäkuun alussa.

 

Lisätietoa ja mahdolliset puhelinhaastattelut:

Voimistelijoiden joukkueen johtaja, Voimisteluliiton voimistelutoiminnan päällikkö Liisa Ahlqvist-Lehkosuo p. +358 40 5925 109

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs