Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Kiireinen moottoriurheiluviikonloppu takana

Moottoriurheilu.tv

Kiireinen moottoriurheiluviikonloppu takana

Tiedote.
Julkaistu: 03.07.2016 klo 21:46
Julkaisija: Moottoriurheilu.tv

Hyvä median edustaja,

Tämä on AKK-Motorsport ry:n sekä Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen koonti viikonlopun moottoriurheilutapahtumista. Kaikki Moottoriurheilu.tv:n artikkelit ovat vapaasti käytettävissänne heti niiden julkistamisen jälkeen. Päivitämme sivua jatkuvasti emmekä näin ollen erikseen ilmoita uusista artikkeleista median edustajille.

*****************************************************************************************************

Viikonloppuna  käytiin tiukkaa taistelua SM- ja MM-pisteistä niin auto- kuin moottoripyöräpuolellakin. Draamaa riitti aivan loppumetreille saakka.

 

Teemu Suninen WRC2 -luokan ykköseksi dramaattisten vaiheiden jälkeen

Kamppailu WRC2 -luokassa päättyi lopulta Teemu Sunisen voittoon. Nuori jokelalainen oli jo menettämässä voittomahdollisuutensa päivän avauserikoiskokeella sattuneeseen nuotitusvirheeseen.

Lyhyellä huoltotauolla mies kuitenki kokosi ajatuksensa uudelleen, ja lähti taistelemaan kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle.

EK20 muodostuikin dramaattiseksi luokan kärkikamppailussa. Sunisen ajo sujui nyt huomattavasti aamua paremmin, virheettömästi, kun taas haastajat takkusivat. Sekä Esapekka Lappi että Elfyn Evans kärsivät rengasrikot, ja tippuivat suomalaisen Skoda-kuljettajan taakse.

Lue lisää täältä.

 

Remekselle kauden ensimmäinen keskeytys kisan loppumetreillä

Enduron MM-sarjan kuudes osakilpailuviikonloppu saatiin tänään päätökseen Espanjassa. E1-luokkaa johtava ja alkukautta upeasti dominoinut Eero Remes joutui keskeyttämään ensimmäistä kertaa kauden aikana ja vieläpä viikonlopun viimeisellä maastokokeella.

Espanjan Euskadissa tänä viikonloppuna järjestetyt enduron MM-osakilpailut eivät menneet putkeen E1-luokan maailmanmestaruutta puolustavalta Eero Remekseltä. Lauantaina ajettu kauden yhdestoista osakilpailu oli Remekselle siihen saakka kauden heikoin suoritus. Tahmeahkosta ajosta huolimatta yhdeksän voittoa ja yhden kakkossijan aiemmin nimiinsä vienyt suomalainen nousi podiumille pidettyään yllä kilpailun kolmanneksi nopeinta vauhtia. Britannian Nathan Watson otti toisen peräkkäisen voittonsa. Toiseksi itsensä kiilasi maanmies Daniel McCanney.

Lue lisää täältä.

 

Niclas Grönholm ylsi semifinaaliin rallicrossin Ruotsin MM-osakilpailussa

Niclas Grönholm ajoi ensimmäistä kertaa 12 parhaan joukkoon rallicrossin MM-sarjassa Ruotsissa sunnuntaina. Olsberg MSE –tallin Ford Fiestaa käskevä Grönholm oli jopa kiinni finaalipaikassa, mutta renkaan tyhjeneminen vei mahdollisuudet suuremmalta yllätykseltä.

– Semifinaalissa lähtökiihdytys oli tiukka ja pääsin hyvin liikkeelle takarivin paikalta. Olin hyvin kärjen tuntumassa kiinni finaalipaikassa, mutta viimeistä edellisellä kierroksella hypyn alastulossa rengas tyhjeni. Sen jälkeen Janis Baumanis meni ohi eikä tyhjällä renkaalla ollut mahdollisuutta vastata. Veikkaisin, että muuten olisin ollut mukana finaalissa, mutta hyvä näinkin, Grönholm selvitti tyytyväisenä.

Lue lisää täältä.

 

Roosille uran ensimmäinen voitto SM-motocrossissa

Rauman Seudun Moottorikerhon Joni Roos voitti ensimmäistä kertaa urallaan motocrossin SM-osakilpailun, kun MX1-luokan SM-sarjan kolmas osakilpailu ajettiin sunnuntaina Orimattilassa. Hyvinkään Moottorikerhon Kim Savaste nousi puolestaan MX2-luokassa ensimmäistä kertaa SM-sarjan johtoon. Sipoon Moottorikerhon Emil Weckman juhli tuttuun tapaan alle 15-vuotiaiden SM-sarjassa.

Joni Roos epäonnistui MX1-luokan ensimmäisen erän startissaan ollen kymmenennen sijan heikommalla puolella. Hän nousi kuitenkin erän aikana hyvällä ajolla neljänneksi, mutta toisessa erässä viime kauden SM-pronssimitalisti vasta olikin elementissään. Roos otti startin nimiinsä ja johti koko ajan ruutulipulle saakka. Kyseessä oli Roosin ensimmäinen erä- ja osakilpailuvoitto SM-tasolla.

Lue lisää täältä.

 

Salmela jälleen podiumille

Hollannin minimotosarjassa ajava 8-vuotias Rico Salmela onnistui jälleen nousemaan palkintokorokkeelle, kun nuorukainen oli kolmas Assenissa.

-Olipas kisapäivä. Ensimmäinen aika-ajo meni kaikilta mönkään sadekuuron takia, joka tuli samantien kun porukka pääsi radalle. Jokaisella oli kuivan kelin renkaat. Toinen aika-ajo saatiin ajettua kuivalla ja sieltä irtosikin paalupaikka, Salmela kertoo.

Epäonnea Salmelalla kuitenkin oli, sillä hitaampia ohitettaessa sattui pieni kolari.

Lue lisää täältä.

 

Pihtiputaan Petri Laitinen jokamiesluokan mestariksi

Jokamiesluokka sai uuden Suomen mestarin. Joutsan Josemorassa ajetun yleisen luokan SM-kilpailun voittoon ajoi Pihtiputaan UA:n 37-vuotias Petri Laitinen. Hän otti kesäkuussa myös jokamiesluokan etuveto- ja kardaaniautojen mestaruuden. Nyt ajokkina oli tutumpi takamoottorinen Fiat.

-Kauan tätä on metsästetty Olen joitakin kertoja ollut SM-mitaleilla, mutta tämä kirkkain on vielä puuttunut. Nyt se tuli, vaikka ennen A-finaalia hiukan jännitti. Tauolla sade kasteli radan, enkä ollut testannut autoa märällä ollenkaan. Mutta niin vain se lähti hienosti paikaltaan ja pääsin ajamaan melko rauhassa finaalin loppuun asti. Hienolta tuntuu!, fiilisteli Laitinen.

Hopeaa otti moninkertainen SM-kultamitalisti, Pohjois-Hämeen UA:n Antti Harju.

Lue lisää täältä.

 

Wallden katkaisi Seppäsen voittoputken

Kartingin Suomen juniorimestaruussarjan toisen osakilpailuviikonlopun toinen kisapäivä oli varsin värikäs. Olosuhteiden vaihtelun lisäksi aikakirjoihin merkattiin myös uusi voittaja.

Sunnuntaina vedettiin warmupit märällä radalla. Aika-ajot kuivavalla radalla ja alkuerät kuivalla. Juuri finaalin lähdön aikaan alkoi satamaan rankasti ja finaali keskeytettiin punaisella lipulla lämmittelykierrokselle.

Kuskit otettiin uudestaan varikolle jossa valvotusti vaihdettiin sadekelin renkaat ja käännettiin sadesuojat. Lisäksi kuskit saivat vetää sadeasut päällensä.

Lue lisää täältä.

 

Tenho omalla sekuntiluvullaan Keuruulla

Future Cup -asvalttirallisprintsarjan kuudes osakilpailu, Keurustarvike Sprint 2, päästiin ajamaan sunnuntaina lopulta lähes kokonaan kuivalla pinnalla. Edellisen illan ja kilpailupäivän säätiedot näyttivät lohduttomilta, mutta pilvet kuitenkin väistyivät. Päivän nopeimman ajan kellotti AnkUA:n Jukka Tenho, jonka 1.49.68 oli päivän ainoa 1,50 alitus.

Monessa luokassa voitto ratkaistiin toisella vedolla, niin myös Tenhon.

– Minulla on ollut hyvä viikonvaihde, eilinen meni mukavasti. Nyt tuulilasinvaihdon sekoilujen jälkeen sisuunnuin ja päästin menemään. Välillä tuli pumppailtua, mutta vauhti riitti voittoon, kertasi Jukka Tenho päivän kulkua.

Lue lisää täältä.

 

1000 Lakes Regularity -kisan voitto Latviaan

1000 Lakes EcoRun 2016 kilpailu oli Eco Run Cupin kolmas ja samalla viimeinen osakilpailu. 1000 Lakes Regularity eli Tasanopeuskilpailu avasi puolestaan kolme osakilpailua kattavan Cup-sarjan. Jyväskylässä ajettiin samalla myös NEZ-sarjan pisteistä. Tasanopeussarja päättyy syyskuun alussa Sipooseen.

Reitti oli laadittu vanhoja Suurajojen perinteitä vaalien, kiertäen tuttuja Keski-Suomen rallitaipaleita.

Lue lisää täältä.

www.moottoriurheilu.tv kokoaa suomalaisen moottoriurheilun yhdelle alustalle.
www.facebook.com/moottoriurheilutv
Twitter.com/mutvsuomi #moottoriurheilutv

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: Nita Korhonen +358 400 542 271, Anette Latva-Piikkilä +358 40 772 4124 tai media@moottoriurheilu.tv.

Moottoriurheilu Media Oy on AKK-Motorsport ry:n ja Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen yritys, jonka tiedotusportaalina toimii www.moottoriurheilu.tv. Taustatoimittajina toimivat Nita Korhonen ja Anette Latva-Piikkilä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs