Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Kazanin maailmancupista tärkeää kokemusta

Suomen Voimisteluliitto

Kazanin maailmancupista tärkeää kokemusta

Tiedote.
Julkaistu: 08.07.2016 klo 21:48
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Venäjän Kazanissa kilpailtiin tänään rytmisen voimistelun maailmancup osakilpailussa yksilöiden neliottelussa sekä karsittiin välinefinaalien paikoista. Suomea olivat edustamassa olympialaisiin valmistautuva Ekaterina "Katja" Volkova sekä Rebecca Gergalo, molemmat voimistelijat edustavat Voimistelu- ja urheiluseura Eliseä.

Volkova voimisteli iltapäivän kilpailussa vahvan ja näyttävän nauhaohjelman, josta hän saavutti uudet ennätyspisteensä 17,750. Keilaohjelmassa Volkova onnistui myös hyvin ja pisteet 17,550. Aamupäivällä Volkovan suorituksissa näkyi korkean kanveesin aiheuttama jännitys, pallo-ohjelmassa pieniä virheitä ja vanneohjelmassa pari pudotusta, jotka tiputtavat pisteitä reilummin. Volkovan pisteet pallo-ohjelmasta 17,300 ja vanne-ohjelmasta 16,000. Neliottelun yhteispisteet Volkovalla 68,600.

 "Aamupäivän kisassa jännitin paljon, mutta iltapäivän nauha- ja keilaohjelmat sujuivat jo paljon paremmin ja ylsin omalle tasolleni. Korkealla kanveesilla pääsee kisaamaan harvoin, joten tämä oli hyvää harjoitusta olympialaisiin," kommentoi Volkova.

Vasta viime viikolla maailmancup debyyttinsä tehnyt Gergalo kilpaili tänään toisessa maailmancup kilpailussaan ja ensimmäistä kertaa korkealla kanveesilla. Parhaiten Gergalo onnistui pallo-ohjelmassa napaten pisteet 16,000. Nauhaohjelmassa Gergalo paransi huomattavasti viime viikonlopun kisasta. 

"Gergalon suorituksessa näkyi hermostuneisuus ja jännitys, mutta kokemus on hänelle todella arvokasta," kertoi molempia voimistelijoita valmentava Larisa Gryadunova.  

Volkova keräsi neliottelusta yhteispisteet 68,600. Kilpailun järjestäjät eivät ole vielä julkaisseet lopullisia tuloksia, mutta tulokset julkaistaan kilpailun järjestäjien sivuilla.

Kazanin maailmancup jatkuu huomenna joukkuekilpailuiden karsinnalla sekä yksiöiden välinefinaaleilla. 

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs