Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Karate nuorten EM – ottelijoille toinen kierros kohtalokas

Suomen Karateliitto Ry

Karate nuorten EM – ottelijoille toinen kierros kohtalokas

Tiedote.
Julkaistu: 07.02.2015 klo 18:51
Julkaisija: Suomen Karateliitto Ry

Nuorten EM-kisojen toisena päivänä Suomen ottelijoista vuorossa olivat Säde Tiger, juniori naiset U18 -53 kg ja Jimi Helin juniori miesten U18 -76 kg sarjassa.

Molemmat ottelijat aloittivat urakkaansa vahvasti.

Säde Tiger kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Slovenian Barbara Haberlin, ja vei vastustajaltaan heti luulot pois ottamalla ensimmäisen pisteen. Tiger käytti nopeutensa tehokkaasti ja pystyi vakuuttavaan 4-0 otteluvoittoon.

Toisessa ottelussaan Säde Tiger jatkoi vahvasti ottamalla ensimmäisen pisteen vastustajaltaan Belgian Cassandra Fevrieriltä.

Toinen yritys lipsahti valitettavasti hieman pitkäksi, ja pisteen sijaan seurasi varoitus.

Tämä käänsi ottelun. Belgialainen, joka edellisessä ottelussaan oli kaatanut edellisvuoden EM-kakkosen Azerbaidzhanin Aliyevan, pystyi tasoittamaan, ja ottamaan ottelun hallinnan itselle.

Säde Tiger yritti vielä rohkeasti hakea pisteitä, mutta ottelu meni Fevrierille luvuin 1-4.

Belgialainen käveli seuraavassa ottelussa Bosnia & Herzegovinan Ajla Mahmotovicin kolmen pisteen tuottaneeseen potkuun päähän, eikä sen jälkeen pystynyt tasoittamaan ottelua.

Näin voitto Mahmotovicille 3-0, mikä tarkoitti sitä, että Säde Tigerin kisa hyvästä alusta huolimatta päättyi jo toiselle kierrokselle.

Myös Jimi Helin sai vahvan alun, kun hän ensimmäisessä ottelussaan kohtasi Tanskan Johan Guldbaek.Helin otti nopeasti kaksi pistettä ja varmisti vielä otteluvoiton hallitulla kolmen pisteen arvoisella potkulla päähän.

Taso tässä ikäluokassa on jo varsin kova, ja Jimi Helinin seuraava vastustaja Espanjan Alejandro Molina Arencon oli jo edellisessä ottelussaan väläyttänyt hyvää potkutekniikkaa.

Espanjalainen pääsi yllättämään Helinin potkulla päähän, ja meni johtoon 3-0. Jimi Helin yritti raivokkaasti tasoitusta, ja onnistui ottelun viime hetkillä kaventamaan tilanteeseen 3-2 hyvällä potkulla vartaloon. Ottelua ei tässä vaiheessa ollut kuin sekunnin jäljellä, ja aika ei riittänyt uusiin yrityksiin. Näin otteluvoitto Arenconille 3-2.

Myös Jimi Helin joutui pettymään keräilyjen suhteen. Lopulta pronssille sijoittunut espanjalainen eteni vielä ottelemaan loppu-ottelupaikasta, mutta hävisin sen selkein numeroin Italian De Stephanolle.

 

Katajoukkueelta lupaava ensiesiintyminen

Suomella oli nyt ensimmäistä kertaa mukana tyttöjen U18 katajoukkue, jossa kilpailivat Bess Mänty, Heta Virkkunen ja Pihla-Maaria Holmlund.

Joukkueella oli ensimmäisellä kierroksella vastassa yksi sarjan ennakkosuosikeista Ranskan (Bui, Mortreux, Spennato) joukkue.

Suomalaiset onnistuivat omassa katassaan mainiosti ja saivat tuomariäänestyksessä yhden lipun puoleensa. Ottelu päättyi Ranskalle luvuin 4-1, mutta suomalaisten hyvä panos lupaa hyvää tulevaisuudelle. Kaikki tytöt ovat vielä alle 16-vuotiaita, joten heillä on vielä kolme vuotta aikaa kilpailla tällä tasolla.

Ranska eteni aina ottelemaan finaalipaikasta mutta hävisi sen niukasti Espanjalle 3-2, joten Suomen joukkueen taival päättyi tähän. Ranska sijoittui lopulta EM-pronssille.

Viimeiset ottelijat peliin sunnuntaina

Sunnuntaina, nuorten EM-kisojen viimeisenä päivänä ovat suomalaisista vuorossa Joni Kolari, miehet U21 -60 kg, Aaro Tuominen miehet U21 -67 kg ja Pyry Heiskanen, miehet U21 -84 kg.

Aaro Tuomisen ottelut alkavat 9.55 (paikallista aikaa) ja ensimmäinen vastustaja on Dino Povrzenic Kroatiasta.

Kolari aloittaa urakkaansa n. 10.40 ja kohtaa ensimmäisessä ottelussaan Ara Ghazaryan, Armeniasta.

Suomen viimeisenä tatamille astelee Pyry Heiskanen jolla on luvassa tosi kova ottelu.  Hänen ensimmäinen vastustajansa Ugur Aktas Turkista on nuorten Euroopan mestari vuosilta 2012, 2013 a 2014. Turkkilainen on vasta tänä vuonna noussut tähän painoluokkaan. Heiskasen ottelut alkavat n. 13.40.

Viimeisen kisapäivän loppuottelut alkavat klo 14.30.

 

Lisätietoa tuloksista ja aikatauluista:

https://www.sportdata.org/wkf/set-online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=33#a_eventhead

Lisätietoa Suomen joukkueesta:

Anssi Kaltevo, urheilutoimenjohtaja

Puh. 0104208501
gsm 050-3141201
anssi.kaltevo@karateliitto.fi

Suomen karateliitto edustaa suomalaisia karateseuroja yli tyylisuuntarajojen. Liitossa on tällä hetkellä yli sata jäsenseuraa.

Karateliiton tarkoitus on "edistää ja kehittää karatea ja muita samantapaisia kamppailulajeja Suomessa ja toimia näiden kamppailulajien yhdistysten valtakunnallisena keskusjärjestönä kilpa-, kunto-, nuoriso-, ja muussa kamppailulajeihin liittyvässä toiminnassa."

Suomen karateliitto edustaa suomalaista karatea maailmanlaajuisissa karaten katto-organisaatioissa kuten Maailman karateliitto (WKF) ja Euroopan karateliitto (EKF).

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs