Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Karate 1 Premium League - Paris Open avaa karaten kansainvälisen kilpailukauden

Suomen Karateliitto Ry

Karate 1 Premium League - Paris Open avaa karaten kansainvälisen kilpailukauden

Tiedote.
Julkaistu: 22.01.2015 klo 13:26
Julkaisija: Suomen Karateliitto Ry

 

Karate 1 Premium Leaguen ensimmäinen osa-kilpailu, Paris Open, käydään 23.­-25.1.2015. Kauden avajaiskilpailu kerää liki tuhat kilpailijaa tatameille.

Suomen kärkikaratekoista kansainvälisen kautensa avaavat kuusi kilpailijaa. Heistä Helena Kuusisto lähtee puolustamaan viime vuoden Karaten1 Premium Leaguen kokonaisvoittoaan sarjassaan +68 kg. Myös viime vuonna hyvää tulosta tehneet Melis Ayse Abat -68 kg, Titta Keinänen -68 kg, Emma Aronen -61 kg ja Johanna Hyvärinen -55 kg hakevat menestystä Ranskasta. Ainoana miesedustajana kisoihin lähtee katassa kilpaileva Pasi Hirvonen.

Karate 1 Premium League -kilpailut ovat sarja avoimia kansainvälisiä kilpailuja, jotka sisältävät viisi painoluokkaa naisille ja viisi miehille. Sen lisäksi ohjelmaan kuuluu naisten ja miesten henkilökohtainen ja joukkuekata. Sarjajaot ovat samat kuin arvokisoissa, ainoa poikkeus on, että ottelussa ei käydä joukkuekilpailua.

Karate 1 -kilpailut poikkeavat karaten arvokisoista myös osallistujamäärässä. Arvokisoissa sallitaan vain yksi edustaja per maa sarjaa kohti, maailmanliigan kisoihin osallistua voivat kaikki kynnelle kykenevät.

Tämä näkyy erityisesti katasarjoissa, viime vuoden MM-kisoissa miesten kataan osallistui 68 kilpailijaa. Tämän vuoden Paris Openin miesten kataan ovat ilmoittautuneet peräti 123 kilpailijaa, ja miesten kata on näin kilpailun suurin sarja.

 

Keväällä ratkaistaan paikat European Gamesissa

Kevät on karaten huipuille kiireistä aikaa. Karaten 1 Premium League -kilpailuja käydään tänä vuonna kaikkiaan kahdeksan, näistä neljä keväällä ja neljä syyskaudella.

Tulevat Azerbaidjanin Bakussa kesäkuussa käytävät European Games jonka lajivalikoimaan karate kuuluu, näkyvät varmasti nyt Paris Open -kilpailujen tasossa sekä osallistujamäärässä. Helmikuussa järjestetään peräti kaksi Karate 1 Premium League-kisaa, 14.–15.2 käydään Hollannin avoin ja 28.2.–1.3 vuorossa ovat Egyptin osa-kilpailu.

Viimeinen näyttökilpailu European Gamesiin on maaliskuussa Turkissa käytävät EM-kisat, joiden tulosten perusteella jaetaan paikat Bakuun. Sarjaa kohti paikkoja on ainoastaan kahdeksan, joista 6 määräytyy EM-kisojen perusteella. Jäljellejäävistä kahdesta paikasta toinen on varattu isäntämaan edustajalle ja toista paikkaa jaettaessa pyritään tasapainottamaan osallistuvien maiden määrää.

 

Paris Open kilpailun Suomen kilpailijoiden alustava otteluaikataulu:

Perjantaina 23.1.2015 karsinnat alkavat klo 15.00                 

Pasi Hirvonen, miesten kata

 

Lauantaina 24.1.2015 karsinnat alkaen klo 8.30                     

Johanna Hyvärinen, -55 kg

Melis Ayse Abat ja Titta Keinänen, -68 kg

 

Sunnuntaina 25.1.2015 karsinnat alkaen klo 8.30

Emma Aronen, -61 kg

Helena Kuusisto, +68 kg

Kaikkien sarjojen loppuottelut käydään sunnuntain 25.1 alkaen klo 15.00

 

Lisätietoa kilpailusta löytyvät linkistä: https://www.sportdata.org/wkf/set-online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=28#a_eventhead

 

Lisätietoa Suomen maajoukkueesta antaa

Anssi Kaltevo
Urheilutoimenjohtaja
Puh. 0104208501
gsm 050-3141201
anssi.kaltevo@karateliitto.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suomen karateliitto edustaa suomalaisia karateseuroja yli tyylisuuntarajojen. Liitossa on tällä hetkellä yli sata jäsenseuraa.

Karateliiton tarkoitus on "edistää ja kehittää karatea ja muita samantapaisia kamppailulajeja Suomessa ja toimia näiden kamppailulajien yhdistysten valtakunnallisena keskusjärjestönä kilpa-, kunto-, nuoriso-, ja muussa kamppailulajeihin liittyvässä toiminnassa."

Suomen karateliitto edustaa suomalaista karatea maailmanlaajuisissa karaten katto-organisaatioissa kuten Maailman karateliitto (WKF) ja Euroopan karateliitto (EKF).

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs