Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Kansainvälisillä radoilla vilkasta - kotimaassa hiljaisempaa

Moottoriurheilu.tv

Kansainvälisillä radoilla vilkasta - kotimaassa hiljaisempaa

Tiedote.
Julkaistu: 05.06.2016 klo 22:48
Julkaisija: Moottoriurheilu.tv

Hyvä median edustaja,

Tämä on AKK-Motorsport ry:n sekä Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen tiedote medialle. Tekstit ja kuvat vapaaseen editoriaaliseen käyttöön.

****************************************************************************

Koulujen päättäjäisviikonloppu rauhoiti SM-taistoja, ainoastaan Supermotoissa jaettiin SM-pisteitä. Kansainvälisissä mittelöissä oli mukana myös suomalaisväriä.

 

Ojalalle isoin pistepotti

Jari Ojala nappasi Supermoton SM-sarjan toisessa osakilpailussa suurimman pistesaaliin. MC Einoa edustava Ojala voitti ensimmäisen finaalin ja toisessa hän oli kolmas.

Supermoton ensimmäinen osakilpailu ajettiin poikkeuksellisesti Virosta, mutta kauden toinen osakilpailu ajettiin jälleen tutulla maaperällä Imatran Suurlammella. SM-pisteistä oli ilmoittanut taistelemaan yhteensä 18 kuljettajaa.

Ensimmäisessä erässä Ojala oli lähes pitelemätön ja oli ruutulipulla lähes kymmenen sekuntia nopeampi kuin toiseksi tullut Patrick Pals. Kolmas oli Sami Uutela.

Lue lisää täältä.

 

Jesse Mustonen ajoi jatkoon MM-maaradalla

Varkautelainen Jesse Mustonen ajoi todellisen jättisuorituksen sunnuntain vastaisena yönä Ranskan St Macairessa ajetussa maaradan MM-karsinnassa. Mustonen ajoi kovassa seurassa ja haastavissa olosuhteissa kolmanneksi. Näin Mustonen varmisti paikkansa 31. heinäkuuta Ranskan La Reolessa ajettavassa MM-karsintojen finaalissa Challengessa.

Mustosen kilpailu sujui alusta asti vakuuttavasti. Viidestä alkuerästä mies keräsi yhden erävoiton ja kolmen kakkossijan siivittämänä 15 pistettä. Se riitti komeasti semifinaaleihin.

Lue lisää täältä.

 

Kolhittu Wiman viidenneksi Teksasissa

Team Honda Red Bull OMSE:n Joni Wimanin ajoi Amerikan GRC-sarjan Dallasin osakilpailussa Teksasissa viidenneksi. Sarjan yhteispisteissä toissa vuoden mestari ajaa kolmen osakilpailun jälkeen kuudentena. Dallasissa ajetun osakilpailun ykköseksi ajoi Ruotsin Patrik Sandell.

Hondan ensiesiintyminen kevyemmällä Civic supercar-autolla ei toteutunut Dallasissa, joten uuden auton debyytti siirtyy ainakin yhdellä osakilpailulla eteenpäin. Wiman starttasi Amerikan ralllicrossin GRC-sarjan kauden kolmanteen mestaruusosakilpailuun samalla autolla, jolla hän oli ajanut kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua.

Lue lisää täältä.

 

Joonas Tokee taisteli neljänneksi Azoreilla

Rallin junioreiden Euroopan mestaruussarja, FIA ERC Junior, käynnistyi Joonas Tokeen osalta Azores Rallyllä, joka tarjosi viikonlopun aikana suomalaistiimille eksotiikkaa, pieniä vaikeuksia ja paljon uutta oppia.

Värikkäiden vaiheiden jälkeen Tokee ja kartanlukija Jani Salo saavuttivat kisasta varsin hyvän neljännen sijan. Peugeot 208 -kaksikolle palkintopallisija olisi ollut mahdollinen ilman ongelmia, mutta vaativan kolmipäiväisen rallin aikana toki muutkin kärsivät ongelmista ja hidasteista.

– Jo nuotitusvaiheessa huomasin, kuinka haastavat tiet olivat edessä. Ennen kisaa teimme suunnitelman, että ajetaan fiksusti säästellen myös hieman autoa, sillä EK-kilometrejä oli yli 200. Mutta heti ensimmäisten pätkien jälkeen todettiin, että ei ole mitään mahdollisuutta ajaa rauhassa, sillä muut menivät erittäin kovaa kärjessä, kuudentena avauspäivän jälkeen ollut Tokee kertasi.

Lue lisää täältä.

 

Lindholm ylsi kauden parhaimpaan Saksan ADAC GT Mastersissa

Attempto Racing -autokunnan Emil Lindholm, 19, ylsi Saksan ADAC GT Masters -ratasarjan kolmannen viikonlopun osakilpailuissa Lausitzringin moottoriradalla kauden parhaimpaansa. Lindholm ja hänen ajajaparinsa Saksan Andre Gies ylsivät viikonlopun kilpailuissa 34:n autokunnan joukossa sijoille 18 ja 17.

Ensimmäistä kauttaan GT-autoa ajava Lindholm oli tyytyväinen sekä tulokseen että tallin suorituskyvyn paranemiseen.

– Automme oli selkeästi parempi kuin kahdessa ensimmäisessä kisassa. Tiimimme on tehnyt hyvää työtä ja olemme ajajaparini kanssa pystyneet parantamaan myös omaa suoritustamme.

Lue lisää täältä.

 

Johann Zarcolle tunteikas voitto

Ajo Motorsportin Johann Zarco pystyi uusimaan viime vuoden Moto2-luokan voittonsa Katalonian GP:ssä. Zarco omisti voittonsa perjantaina menehtyneelle ystävälleen ja kilpakumppanilleen Luis Salomille.

Paalulta lähtenyt Zarco sai huonon lähdön, mutta pystyi silti pysymään kolmannella sijalla. Kierrosta myöhemmin ranskalainen nousi toiseksi ja kisan edetessä kärkikaksikko erottui. Alex Rinsin johtaessa Zarco odotti sopivaa paikkaa iskulle. Sellainen siunaantuikin seitsemän kierrosta ennen maalia, jolloin Zarco onnistui ohittamaan espanjalaisen, eikä enää luopunut saamastaan kärkipaikasta. Läpi viikonlopun hyvässä vauhdissa ollut Zarco ajoi lopulta maisemiin ja maalissa kaksikon ero oli reilut neljä sekuntia.

Lue lisää täältä.

www.moottoriurheilu.tv kokoaa suomalaisen moottoriurheilun yhdelle alustalle.
www.facebook.com/moottoriurheilutv
Twitter.com/mutvsuomi #moottoriurheilutv

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: Nita Korhonen +358 400 542 271, Anette Latva-Piikkilä +358 40 772 4124 tai media@moottoriurheilu.tv.

Moottoriurheilu Media Oy on AKK-Motorsport ry:n ja Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen yritys, jonka tiedotusportaalina toimii www.moottoriurheilu.tv. Taustatoimittajina toimivat Nita Korhonen ja Anette Latva-Piikkilä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs