Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Kaksi mitalia taekwondon liikesarjojen MM-kilpailuista

Suomen Taekwondoliitto ry

Kaksi mitalia taekwondon liikesarjojen MM-kilpailuista

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2016 klo 10:24
Julkaisija: Suomen Taekwondoliitto ry

Ennen päätöspäivää sunnuntaita taekwondon liikesarjojen MM-kilpailut ovat olleet jo kaikkien aikojen menestys suomalaisille. Tilille on tullut jo kaksi MM-pronssia.

Perjantaina Johanna Nukari otti MM-pronssia ensin alle 40-vuotiaiden naisten sarjassa ja heti perään Nukari oli yhdessä Niina Virtalan ja Triin Saviaukin kanssa voittamassa yli 30-vuotiaiden ryhmäsarjassa myös pronssia.

- Mitali oli tavoitteena, ja olen ehdottomasti tyytyväinen sen saavuttamiseen. Uusi cup-kaavio -kisamuoto tuo kilpailemiseen ihan erilaista sykettä, varsinkin kun otteluiden väli tihenee loppua kohden, Johanna Nukari iloitsi kisojen jälkeen. 

- Olen todella ylpeä siitä miten naisten ryhmä sai kovassa paineessa tehtyä parhaimmat kilpailusuoritukset ikinä. Naisten ryhmä oli yksi joukkueen mitalistiehdokas, mikäli täydellinen onnistuminen ryhmältä tulisi - ja sehän tuli. Kaiken kruunasi Johannan venyminen vaihdossa ryhmäsarjasta yksilösarjaan. Johanna on kokenut kilpailija ja sai pidettyä upeasti päänsä kasassa. Johannan rohkeaa ja ennakkoluulotonta esiintymistä oli upea seurata. Tunnelma mitaleiden varmistuttuta oli mieletön, päävalmentaja Heikki Liukkonen iloitsi.

 

Perjantaina paljon suomalaiskisaajia

 

Muita suomalaiskilpailijoita toisena kilpailupäivänä olivat Kim Rejman miesten alle 50-vuotiaiden sarjassa, Sauli Aalto-Setälä miesten alle 40-vuotiaiden sarjassa, Jeppe Aukio edellämainittujen kanssa yli 30-vuotiaiden miesten ryhmäsarjassa sekä Veeti Koivistoinen ja Eevi Huuskonen alle 17-vuotiaiden parisarjassa.  

Kim Rejmanin ensimmäinen vastustaja yksilösarjassa oli Kolumbiasta. Kim teki loistavat suoritukset, mutta ne eivät aivan riittäneet kolumbialaisen voittamiseen. 

- Valmistautumisessa oli sopivasti kaikkea, sekä henkisellä että fyysisellä puolella. Tosi tyytyväinen siihen, että pää ja suoritukset pysyivät kasassa. Tuli tehtyä parhaat mahdolliset suoritukset tällä hetkellä, Rejman kommentoi.

Sauli Aalto-Setälän ensimmäinen vastustaja oli puolestaan edellisten MM-kisojen mitalisti Filippiineiltä. Saulin suoritukset olivat niin ikään vahvat, mutta vastustajan huima taso esti Saulin etenemisen toiselle kierrokselle. Filippiinien edustaja voitti lopulta sarjassa MM-kultaa.

- Olen tyytyväinen vetoihin, sain itsestäni kaiken irti lavalla. Ensin täysi keskittyminen ryhmään ja siitä siirtyminen yksilöön onnistui hyvin. Vastustajan taso oli todella kova, tällaisessa kilpailumuodossa (cup-kaavio) ei koskaan tiedä kuka tulee ensimmäisellä kierroksella vastaan, Aalto-Setälä totesi.

Naisten ryhmäsarjan tavoin myös miesten ryhmäsarja ja junioreiden parisarja käytiin perinteisellä cutoff-menetelmällä, jossa kaikki tekevät suorituksensa vuorollaan ja kilpailijat laitetaan parhausjärjestykseen pisteiden mukaan. Näissä sarjoissa ei siis pudotuspelejä käyty. 

Miesten ryhmä oli ollut ennen kisoja treenipäivinä kovassa vireessä ja se näkyi kisalavalla kahden loistavan liikesarjan muodossa. Valitettavasti sarjan taso oli todella kova ja suomalaisille ei ollut sijaa finaalikahdeksikossa. 

 - Lähdimme kilpailuun "kaikki tai ei mitään" -asenteella. Taktiikkana oli tehdä "hallitulla raivolla”. Kaikki olivat tyytyväisiä suorituksiinsa ja ryhmän omistautumiseen, ryhmä analysoi päivän suoritusta. 

Myös parisarjassa taso oli jälleen noussut viime MM-kisoista. Veeti ja Eevi tekivät loistosuoritukset, mutta semifinaalipaikka 16 parhaan joukossa jäi harmittavasti vain 0.03 pisteen päähän Suomen parin ollessa aivan Puerto Ricon ja Ruotsin takana.

 

Virtala niukasti mitalien ulkopuolelle MM-Perussa

 

Kolmannen MM-kisapäivän suomalaisväristä vastasivat Niina Virtala sarjassa alle 50 vuotiaat naiset ja Frans Salmi alle 30 vuotiaiden miesten sarjassa. 

Virtala eteni sarjassaan aina finaalikahdeksikkoon asti. Venäläisvastustaja tiputti Virtalan todella niukasti pronssimitalilta 0,02 pisteen erolla. Virtalan tähtäimet olivat realistisesti mitalissa, mutta suomalaisten harmiksi Virtala ei aivan mitaliin yltänyt yksilösarjassaan.  

 - Tavoitteena oli MM-kulta, mutta mitalitta jääminen ei kuitenkaan hirveästi harmita. Polvivaivat ovat haitanneet hieman valmistautumista viime aikoina. Olin kuitenkin tyytyväinen siihen, mihin pystyin tänään. Kaksi ensimmäista matsia meni tosi hyvin ja voitin vastustajat selkeästi

Hallitsevan Euroopan mestarin Frans Salmen kilpailuvalmistautuminen sujui hyvin ja Salmi teki sarjassaan todella ehyet esitykset, mutta isäntämaan Perun edustaja tiputti Salmen finaalin ulkopuolelle. Perun kilpailija voitti kaksi vuotta sitten Meksikon MM-kilpailuissa hopeaa junioripoikien sarjassa. Salmi arvottiin suoraan toiselle kierrokselle, jossa Salmi voitti Australian. 

Näin Frans Salmi kommentoi päiväänsä:

 - Kisoihin valmistautuminen sujui suunnitelmien mukaan ja sain tehtyä täällä rennot, hyvät suoritukset. Olin tosi tyytyväinen siihen, miten kroppa toimi, vaikka en ollut ihan sataprosenttisessa toimintakunnossa.

 - Ensimmäinen ottelu Australiaa vastaan oli hyvä aloitus. Olemmekin urheilupsykologin kanssa jutelleet, että ensimmäinen suoritus pitää olla sellainen, mistä ei jää jossiteltavaa. Tiesin, että perulainen on toisena vastustajana todella kova, pidin silti koko ajan voittoa mahdollisena. Tiesin, että minulla on paremmat käsitekniikat, mutta tällä kertaa vastustajan korkeampia potkuja arvostettiin enemmän. Luulen, että vastustajalla oli kovemmat paineet.

 

Sunnuntain päätöspäivän suomalaiset:

- Veeti Koivistoinen (Junior Male)
- Essi Labart (Female U30)
- Christian Kamphuis (Freestyle Male O17)

Taekwondo on olympialaji, joka tarjoaa kansainvälisestä kilpaurheilusta kiinnostuneille lähes rajattomat kehitysmahdollisuudet. Taekwondo on samalla myös perinteinen kamppailulaji, itsepuolustuslaji ja kuntoliikuntamuoto. Laji tarjoaa erittäin monipuolisen ja haastavan harrastuksen, jota kaiken ikäiset voivat harjoitella omien tavoitteiden ja kiinnostuksen mukaisesti. Taekwondossa on neljä osa-aluetta: ottelu, liikesarjat, itsepuolustus ja murskaus.

www.taekwondo.fi
office@taekwondo.fi
p.0400 519 531 (pääsihteeri Tatu Iivanainen)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs