Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Jouni Pellinen tähyilee kärkisijoille Val Thorensin maailmancupeissa

Ski Sport Finland

Jouni Pellinen tähyilee kärkisijoille Val Thorensin maailmancupeissa

Tiedote.
Julkaistu: 08.01.2015 klo 18:54
Julkaisija: Ski Sport Finland

Tulevana viikonloppuna jatkuu ski crossin maailmancup täydellä vauhdilla kahden osakilpailun voimin Ranskan Val Thorensissa. Perjantain finaalien aikalaskut laskettiin torstaina loistavissa olosuhteissa, mutta viikonlopulla odotettavissa on vaihtelevampaa säätä ja mahdollisesti lumisateita.

Reilut viisi lämpöastetta ja kuiva vuoristoilma kuivattivat Val Thorensin 2.400 metrissä sijaitsevan ski cross-radan liukkaaksi ja kärkiajan perjantain aikalaskuissa kirjannut Ranskan Jean Frederic Chapuis ylsi loppuaikaan 1:11.32. Suomalaisista Jouni Pellinen laski totutusti mukaan perjantain finaaleihin aikaeron jäädessä 1.04 sekuntiin, tuloslistalla Pellinen ylsi 22:nneksi. Niki Lehikoisen urakka kauden ensimmäisessä maailmancupin kilpailussa päättyi karsintoihin 62. sijan ja 3.50 sekuntiin kasvaneen aikaeron myötä.

Pellinen totesi aikalaskun jälkeen parantaneensa otteitaan torstain harjoituksista, mutta totesi hyvän sijoituksen menneen virheisiin radan ratkaisupaikoissa.

– Eilisen jälkeen analysoitiin videoita ja aamulla löytyi hyvä tuntuma tähän päivään ja aikalasku osui hyvin kohdalleen. Pientä sähläystä negatiivisessa mutkassa ja siinä laskulinja pääsi hieman valumaan alas, mutta kisaan mukaan, Pellinen kertasi torstain kisalaskuaan.

– Rata liippantuu ja nopeutuu koko ajan aikalaskujen edetessä ja minun lähtönumerolla (20.) olisi ollut hyvät saumat iskeä, mutta en aivan saanut osumaan nappiin. Ei ole varaa tehdä minkäänlaisia virheitä, Pellinen jatkoi.

Rata Val Thorensissa on hieman erilaisempi kuin viime kaudella. Suurimmat muutokset ovat kokeneet lähtösuora ja hyppyrit.

– Helpompi, ei sinällään mitään erikoista. Hypyissä pystyy joustamaan normaalisti ja pysymään kasassa, kun ei ole oikeastaan ylipitkien hyppyjen mahdollisuutta. Startti on erilainen kuin viime vuonna ja siinä tullaan näkemään kahta erilaista tekniikkaa ylityksissä. Molemmat suunnilleen yhtä nopeita, osa hyppää ja tuplaa kummut, kun jotkut joustavat ja menevät tasaisemmin, Pellinen paljasti.

– Lähtö on toki aina ratkaiseva ja se määrää asetelmat alkusuoralle. Tällä radalla tosin peli ei ole lähdön myötä menetetty, jos siinä ei onnistu on edessä pitkä lähtösuora missä pääsee imuun ja saa ajettua muut kiinni. Seuraava suora onkin sitten jo ensimmäinen ohituspaikka. Negatiiviseen tullaan tiiviisti, varmasti kaikki neljä yhtäaikaa, kaksi laskijaa rinnakkain. Siinä ratkaistaan kuka saa vauhdit mukaan tiukkaan kurviin ja loppusuoralle, mutta täällä on maalisuoralla nähty ohituksia myös aikaisemmin, Pellinen ennakoi.

Korkealla sijaitseva rata asettaa Pellisen mukaan omat haasteensa, erityisesti lauantain kilpailuun.

– Kaksi kilpailua putkeen ottaa aika koville 1.12 pitkällä radalla. Maitohappoa alkaa kertymään ja erityisesti lauantaina sillä tulee olemaan vaikutusta, kun alla alkaa olemaan kymmeniä laskuja. Se tuo oman mielenkiintonsa finaalieriin.

Perjantain finaalit Val Thorensissa lasketaan klo 11:55 alkaen. Suorat lähetykset MTV Maxilla, Katsomo.fi ja Eurosport 2:lla. Lauantaina miesten aikalaskut klo 12:30 ja finaalit klo 14:30 alkaen.

Tulokset: http://data.fis-ski.com/dynamic/event-details.html?event_id=34865&cal_suchsector=FS
Tulosseuranta: http://fis.live-scoring.at/wcsx

Mediayhteyshenkilö: Huoltaja Tero Ukkonen, +358 400 651651

Liitetiedostot

Lisätietoja: tuottaja Jussi Väätäinen, +358 45 1209920, jussi.vaatainen@skisport.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs