Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Jouni Pellinen aiheuttamaan kaaosta ski crossin MM-finaaliin

Ski Sport Finland

Jouni Pellinen aiheuttamaan kaaosta ski crossin MM-finaaliin

Tiedote.
Julkaistu: 24.01.2015 klo 15:23
Julkaisija: Ski Sport Finland

Freestylehiihdon MM-kilpailujen päästöslajin ski crossin aikalaskut laskettiin lauantaina Itävallan Kreischbergissa. Jouni Pellisen aikalaskusuoritus ei ollut puhtaimmasta päästä, mutta siitä huolimatta Imatran Urheilijoita edustava helsinkiläinen laski mukaan sunnuntain finaaleihin.

Aikalaskujen nopeimman ajan kellotti Ruotsin Victor Öhling Norberg, jolle Pellinen hävisi 1.15 sekuntia. Lopputuloksissa parin virheen sävyttämä lasku toi 19. sijan.

– Jo harjoituksissa ollut pieniä vaikeuksia radan yläosan toisen käännöksen jälkeisessä tuplattavassa rollerissa. Nytkään ei mennyt se kohta ihan nappiin ja lasku hajosi aika pahasti. Siitä eteenpäin tuli sitten takkiin radan loppuosalla tuo sekunti. Liikaa virheitä noin helpolle radalle, Pellinen totesi aikalaskun jälkeen.

– Yläosa oli muuten ihan hyvä ja sain myös hyvän lähdön. Se luo uskoa finaaleihin, kun lähdöllä tulee olemaan suuri merkitys. Nyt vaan ei pääse ensimmäistä erää lukuunottamatta valitsemaan lähtöpaikkaa, mutta pitkällä lähtösuoralla voi tapahtua mitä vaan, Pellinen jatkoi.

Sunnuntain finaalit lasketaan klo 12:55 alkaen, Pellinen aikoo tarvittaessa aiheuttaa kaaosta radalla jatkopaikan turvatakseen. Ensimmäisellä finaalikierroksella Pellinen kohtaa Kanadan Brady Lemanin, Ranskan Bastien Midolin ja Italian Marco Tomasin.

– Ei auta kuin lähtee taistelemaan ja tunkea sinne sekaan, jos ei muuta niin aiheuttamaan kaaosta, jotta pääsee jatkoon. Kuten tiedetään ski crossissa kaikki on mahdollista maaliviivalle saakka ja uskon, että huomenna tullaan näkemään tiukkaa taistoa viime metreille asti.

Kisajärjestäjät hioivat rataa vielä perjantain harjoitusten jälkeen ja lopullinen muoto alkaa olla löytynyt.

– Järjestäjät hieman muuttivat rataa tälle päivälle tekemällä kummuista terävämpiä. Eilen ja toissapäivänä se oli vielä aika helppo. Muutosten myötä vauhti tippui hieman, tekninen rata joka vaatii tarkkuutta.

Ski crossin finaalit nähdään suorana lähtetyksenä YLE Areenassa klo 12:55 alkaen ja YLE TV2:lla klo 13:15 alkaen.

Tulokset osoitteessa: http://data.fis-ski.com/dynamic/results.html?sector=FS&raceid=8008

Liitetiedostot

Lisätietoja ja mediayhteyshenkilö: tuottaja Jussi Väätäinen, +358 45 1209920, jussi.vaatainen@skisport.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs