Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Joukkuevoimistelun MM-hopea Suomeen tutulla 0,05 piste-erolla

Suomen Voimisteluliitto

Joukkuevoimistelun MM-hopea Suomeen tutulla 0,05 piste-erolla

Tiedote.
Julkaistu: 12.06.2016 klo 16:07
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Joukkuevoimistelun maailmanmestaruudesta käytiin tänään äärimmäisen tiukka taistelu Brnossa Tšekeissä. Mestaruuden nappasi lopulta pienimmällä mahdollisella 0,05 piste-erolla Venäjän Expressia-joukkue pisteillä 38,400. Suomi sijoittui MM-kilpailuissa toiseksi, kun Tampereen Voimistelijoiden Minetit voimisteli kokonaispisteet 38,350. Suomen Ovo Team (Olarin Voimistelijat) voimisteli neljännelle sijalle pisteillä 37,450.

”Hävisimme erittäin kokeneelle joukkueelle, mutta kyllä ensimmäisenä tunteena on nyt pettymys. Olisimme toivoneet parempia pisteitä, ottaen huomioon, että tämän päivän suoritus oi eilistä parempi ja meidän kauden parhaita vetoja. Olemme suoritukseemme tyytyväisiä, mutta tänään se ei riittänyt MM-kultaan,” Minettien kapteeni Ella Ratilainen kertoi heti lopputulosten selviämisen jälkeen.

Toista kertaa naisten MM-kilpailuissa Suomea edustanut Minetit kokivat tänään yhtä karvaan kalkin kuin Ovo Team vuoden 2013 MM-kilpailuissa. Tällöin Lahdessa käydyissä joukkuevoimistelun MM-kilpailuissa mestaruuden vei Venäjän Madonna samaisella pienimmällä mahdollisella pistemäärällä 0,05 tiputtaen Suomen MM-hopealle.

Ratilainen naurahtaa tälle historian itsensä toistamiselle ja toteaa pettymyksestä huolimatta tämän päiväisten kisojen olleen hieno päätös kaudelle.

”Kyllähän tästä mitalin nälkää jäi. Ensi vuoden kotikisoihin luonnollisesti lähdetään valmistautumaan suurella panoksella.”

Seuraavat IFAGG:n joukkuevoimistelun MM-kilpailut järjestetään Suomessa, Helsingin Jäähallissa 26.-28.5.2017. Kilpailut tulevat olemaan järjestyksessään 18. ja neljännet Suomessa järjestetyt IFAGG:n joukkuevoimistelun MM-kilpailut.

Tämän päiväisten kisojen perusteella ensi vuoden MM-kilpailuista on odotettavissa erittäin kovatasoiset.

”Suomalaisille joukkueille jäi mitalinälkää näistä kisoista. Kotikisaan on myös helpompi lähteä takaa-ajoasemasta. Ensi vuonna suomalainen yleisö saa todistaa tiukkaa mitalitaistelua niin naisten kuin junioreidenkin MM-kilpailuissa,” joukkuevoimistelun päävalmentaja Veera Kainulainen lupaa.

Junioreiden eli 14-16 -vuotiaiden kilpailuissa Suomeen tuli tänään MM-hopeaa ja MM-pronssia. Hopealle voimisteli Ovo Junior Team (Olarin Voimistelijat) ja pronssille Minetit Junior (Tampereen Voimistelijat).  

Vuonna 2017 myös Suomessa käydään kahden sarjan MM-kilpailut (naisten ja junioreiden) sekä sekajoukkueiden kilpailu, jolla ei ole MM-arvoa. Suomen kilpailuihin tavoitellaan ennätyksellistä osallistuja - ja katsojamäärää.

Joukkuevoimistelun kaikkien aikojen ensimmäiset MM-kilpailut järjestettiin vuonna 2000 Helsingissä. 2006 kilpailtiin MM-mitaleista Tampereella ja 2013 puolestaan Lahdessa kaupungeissa järjestettyjen voimistelun kansallisten suurtapahtumien yhteydessä.

Joukkuevoimistelun MM-kilpailut 2017 ovat osa Suomi 100 urheilun supervuotta.

 

Joukkuevoimistelun MM-kilpailut, tulokset

  1. Expressia (RUS) 38,400
  2. Minetit (FIN – Tampereen Voimistelijat) 38,350
  3. Madonna (RUS) 37,750
  4. Ovo Team (FIN – Olarin Voimistelijat) 37,450

 

Juniorit 14-16 -vuotiaiden MM-kilpailujen tulokset

  1. Victoria (RUS) 37,550
  2. Ovo Junior Team (FIN – Olarin Voimistelijat) 36,600
  3. Minetit Junior (FIN – Tampereen Voimistelijat) 36,500

 

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs