Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Jari Porttila: Tuon uusia näkökulmia politiikkaan

Suomen Keskusta r.p.

Jari Porttila: Tuon uusia näkökulmia politiikkaan

Tiedote.
Julkaistu: 04.03.2015 klo 18:30
Julkaisija: Suomen Keskusta r.p.

Maan kokeneimpiin urheilutoimittajiin lukeutuva Jari Porttila on Keskustan Helsingin vaalipiirin viimeisen vapaan paikan täyttänyt ehdokas. 55-vuotias syntyperäinen helsinkiläinen lähtee hakemaan kansanedustajan paikkaa innolla.

- Olen kiertänyt maailmaa ja Suomea ristiin rastiin viimeiset 35 vuotta toimittajana, sinä aikana ihmiset ovat tulleet keskustelemaan kanssani paljosta muustakin kuin urheilusta. Nyt lähden innolla tavoittelemaan kansaedustajan paikkaa, sen verran urheilusta on tarttunut voitontahtoa, että täysillä mennään kohti huhtikuun vaalipäivää.

Porttilan vaaliteematkin ovat jo selkeät.

-Työ, terveys, turvallisuus, talous ja liikunta, noin pelkistetysti, hän linjaa.

- Olen toiminut yli 20 vuotta yrittäjänä, joten tiedän sen arjen, se ei todellakaan ole aina ruusuilla tanssimista. Olen asunut viimeiset 45 vuotta Itä-Helsingissä, Kontulassa, Mellunmäessä ja Vartiokylässä, joten tiedän millaista se ihmisten oikea arki on, Porttila painottaa.

- Meidän ei tule hyväksyä sitä, että nykyään joka viides nuori joutuu opiskelujen päätyttyä suoraan kortistoon. Eikä sitä, että pitkäaikaistyöttömien määrä kasvaa kasvamistaan, viimeisen neljän vuoden aikana heidän määränsä on lähes tuplaantunut.

- Itäkeskuksessa olen keskustellut vanhusten kanssa, jotka joutuvat jonottamaan kolme-neljä viikkoa päästäkseen lääkärille. Ei sellaista voida hyväksyä.

Porttila myöntää, että yksi hänen pääteemoistaan on ammattia hyvin sivuava liikunta.

- Liiku huviksesi, vauvasta vaariin ja mummoon, on yksi teemoistani. Jos lisäämme liikuntaa vaikka vain tunnin päivässä, niin valtiolle siitä tulee säästöjä UKK-instituutin tutkimuksen mukaan 1-2 miljardia. Summa on huikea, ja kun kyseessä on asia, josta kaikki varmasti pitävät ja oppivat pitämään, en ymmärrä, miksi siihen ei ole tartuttu.

- Pyrin tuomaan poliittiseen keskusteluun uusia avauksia ja uudenlaisia näkökulmia. Viime aikojen kolmen A:n ja kiiltokuvapolitiikan aikana tavallisen kansan asioista ei ole kannettu tarpeeksi huolta. Ehkä politiikkaa voisi tehdä myös toisella tavalla, Porttila arvelee.

 

Lisätietoja: Jari Porttila, p. 0400708579

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs