Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Janne Ahonen ja Harri Olli palaavat maailmancupmäkeen Willingenissä

Skijumping Team

Janne Ahonen ja Harri Olli palaavat maailmancupmäkeen Willingenissä

Tiedote.
Julkaistu: 26.01.2015 klo 13:30
Julkaisija: Skijumping Team

Suomen mäkihyppyjoukkue Saksan Willingenissä 30.1.-1.2. käytäviin maailmancupin osakilpailuihin on nimetty. Matkaan lähtevät Janne Ahonen, Olli Muotka, Jarkko Määttä ja myös paluun maailmancupiin tauon jälkeen tekevä Harri Olli. Harri Olli on viimeksi kilpaillut maailmancupissa Rukan avausviikonvaihteessa.

Olli sijoittui viikonvaihteessa SM-normaalimäessä sijalle 16. Päävalmentaja Jani Klingan mukaan edellisen katsastuskilpailun nelossija ja hyvät otteet harjoituksissa puhuvat puolestaan.

"Edellinen katsastus on hyvä ottaa huomioon, ja Harrin tekeminen harjoituksissa on ollut kaikenkaikkiaan hyvää. Nyt on perusteltua ottaa mies mukaan maailmancupiin ja katsoa mihin hyppääminen riittää kansainvälisessä kyydissä. Osa aiemmin maailmancupia kiertäneistä harjoittelee nyt kotimaassa tai kilpailee muualla, joten tässä vaiheessa Harrin on hyvä antaa näyttöjä", kommentoi Jani Klinga.

Janne Ahosen valinta on nelikon selkein: ylivoimainen voitto normaalimäen SM-kilpailussa ja edellisen katsastuskilpailun voitto puhuvat puolestaan.

"Jarkko Määttä pärjäsi viikonvaihteessa hyvin, SM-mitali on aina SM-mitali. Hän haluaa nyt itsekin kilpailuja alle ja kerätä sitä kautta kokemusta ja kilpailuvarmuutta jatkoa ajatellen", Klinga perustelee.

"Olli Muotkan osalta pitkälti samat perustelut. SM-kisoissa hyppääminen oli kelpo tasoa, vaikka mitalia ei lauantain kilpailusta tullutkaan."

Willingenissä kilpaillaan yksilökilpailut perjantaina ja sunnuntaina, joukkuemäki hypätään lauantaina.

"Se on minimitavoite, että saadaan kaikki pojat mukaan karsinnasta varsinaiseen kilpailuun. Sen jälkeen lähdetään siitä, että saadaan mahdollisimman moni mukaan toiselle kierrokselle. Kaiken kaikkiaan on nyt mielenkiintoista katsoa, mihin taso riittää kansainvälisessä vertailussa", Jani Klinga selvittää.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs