Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Jaana Kotkansalo kirjoitti kirjan fitneksestä FITNESS VAATII VAHVAA HENKISTÄ KANTTIA JA KURINALAISUUTTA

Pilgrim Oy

Jaana Kotkansalo kirjoitti kirjan fitneksestä FITNESS VAATII VAHVAA HENKISTÄ KANTTIA JA KURINALAISUUTTA

Tiedote.
Julkaistu: 13.10.2014 klo 08:00
Julkaisija: Pilgrim Oy

Fitness on kasvattanut suosiotaan niin kilpailulajina kuin harrastuksenakin viime vuosina. Tänä vuonna kilpailulisenssin lunastaneita urheilijoita on noin 500, kun muutama vuosi sitten heitä oli vain 100. Bikini fitness -lajin rantauduttua Suomeen ovat kaikki fitness-lajit saaneet paljon uusia kilpailijoita ja harrastajia.

Yhteensä 50 mitalia kilpailijana ja valmentajana voittanut kemiläinen Jaana Kotkansalo on julkaissut Intohimona Fitness -kirjan. Teos kokoaa yhteen Kotkansalon tarinan urheilijana sekä hänen ajatuksensa ja kokemuksensa lajin valmentajana. Intohimona Fitness on tehty jokaiselle, joka haaveilee fitness-urheilijan urasta tai haluaa saada aktiivisesta harrastuksestaan kaiken irti. Teos esittelee myös neljän Jaanan valmennettavan tarinat. Ne pursuavat inspiraatiota ja motivaatiota, mutta kurkistavat myös lavojen taakse ja kuntosalien sisään.

- Fitness-harrastus sopii jokaiselle terveellisemmästä elämästä haaveilevalle. Fitness-urheilu on kovaa työtä ja vaatii vahvaa henkistä kanttia. Pelkästään kilpailukaudella, joka kestää noin 18–20 viikkoa, fitness-urheilijalle tulee harjoitustunteja noin 400, Jaana Kotkansalo kertoo.

Fitness-lajit jakavat ihmisten mielipiteitä. Fitness ja bikini fitness saavat osakseen myös negatiivisia kannanottoja. Niissä lajia kuvataan turhanpäiväseksi pakaroiden esittelyksi ja keikistelyksi. Bikini fitness -kilpailuille luonteenomainen ja sääntöjen mukainen esiintyminen koetaan joidenkin mielessä häiritseväksi poseeraamiseksi.

- Fitness, bikini fitness tai body fitness eivät ole laihdutuskilpailuja tai kisoja siitä, kuka polttaa rasvaa nopeimmin lyhyessä ajassa. Ne ovat ennen kaikkea kovaa urheilua, joka vaatii kurinalaisuutta ja vahvaa tahtoa samalla tavoin kuin muissa arvostelulajeissa. Kilpailukauden dieettivaihe kovan harjoittelun rinnalla on vain osa lajia, Jaana toteaa.

Intohimona fitness -kirja kertoo Jaanan tarinan avoimesti ja koskettavasti. Lisäksi Jaana jakaa valmennus- ja harrastusoppinsa niin urheilijoille kuin harrastajille. Jaana käy tarinansa lisäksi läpi sen, miten kukin voi oikeanlaisella kuntosaliharjoittelulla, kestävyysliikunnalla ja ravitsemuksella vaikuttaa omaan kehoonsa terveellisesti. Teoksessa esitellään myös Jaanan kehonmuokkausharjoitusohjelmia.

Haastattelupyynnöt: Mika Nevalainen, mika.nevalainen@fitra.fi, puh 0400 882 024,

Jaana Kotkansalo, jaana.kotkansalo@gmail.com , puh 040 749 5446

Arvostelukappaleet tai kirjan sähköiset vedokset: Kalle Kotiranta, 040 502 2786 kalle.kotiranta@fitra.fi

 

 

 

Liitetiedostot

 Fitra Oy on laadukkaiden hyvinvointi- ja liikuntasisältöjen kustantaja ja tuottaja. Yhtiö kustantaa kuntoilukirjoja, -oppaita ja materiaaleja sekä tuottaa erilaisia hyvinvointisisältöjä sähköisiin kanaviin. Fitra Oy ja Trainer4You tekevät tiivistä yhteistyötä sisällön tuotannon ja tuotekehityksen osalta. Sisältömme auttavat suomalaisia muuttamaan liikunta- ja terveystottumuksiaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs