Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Ilkka Herola yhdistetyn Suomen mestariksi

Nordic Combined

Ilkka Herola yhdistetyn Suomen mestariksi

Tiedote.
Julkaistu: 28.03.2015 klo 13:26
Julkaisija: Nordic Combined

Yhdistetyn SM-kultaa otti ylivoimaisesti Ilkka Herola, joka lähti ladulle 6 sekuntia mäkiosuuden voittaneen Eero Hirvosen jälkeen. Hirvonen otti Rukalla SM-hopeaa ja pronssille hiihto-osuudella asemiaan nostanut Jim Härtull.

Puijon Hiihtoseuran Ilkka Herola nousi ladulla Suomen mestariksi. Mäkiosuuden jälkeen Herola oli toinen. ”Normaalihyppy, kelit oli aika vaihtelevat. Aika tasapainoiseen rakoon pääsin, ainut mikä jäi kaivelemaan oli taas se alastulo, siinä taas meni se puolisen minuuttia hukkaan, mutta se piti hiihtää sen verran kovempaa tuolla ladulla. Semmoinen ihan hyvä hyppy se oli. Mies on aika surkeessa kunnossa tässä vaiheessa. Voi sanoa, että viimeisetkin mehut on miehestä puristettu ulos sekä henkisesti että fyysisesti”, Herola kommentoi kolmannen SM-kultansa jälkeen.

Mäkiosuuden voittanut Jyväskylän Hiihtoseuran Eero Hirvonen lähti ladulle varmistamaan mitalia. Lähimmät uhkaajat Ilkka Herolaa lukuun ottamatta lähtivät reilun minuutin perään. ”Hyvä hyppy, mäessä oli vaikeat olosuhteet. Vähän oli arpomista, mihin rakoon pääsee tulemaan alas. Ihan tyytyväinen olen siinä. Tiesin, että jos perushiihdon saan, niin kakkossija on mahdollista. Lähdin hiihtämään tasapainoista hiihtoa.”

Jim Härtull lähti ladulle kuudentena kahden ja puolen minuutin takaa-ajoasemasta. Pronssista käytiin tänään kovin taistelu kolmen miehen kesken, mutta Lahden Hiihtoseuran Härtull otti lopulta SM-mitalin selvällä erolla. ”Oikeestaan kun huomasin, että Eetu (Vähäsöyrinki) tippui, kun lähdettiin viimeiselle kierrokselle eikä Matti (Herola) lähtenyt lyömään mitään älytöntä vauhtia, niin siinä vaiheessa alkoi tuntumaan siltä tai sitä adrenaliinia alkoi kertymään, niin oma tunne siitä pronssista vahvistui. Sitten löysin hyvän ratkaisun viimeisen mäen päällä.  Mäki ei ole ollut kontrollissa Falunin jälkeen. Sieltä voi tulla mitä tahansa. Nyt tuli tuommoinen 114 metriä, se ei missään nimessä ole hyvää hyppäämistä.”

Lahden Hiihtoseuran yhdistetyn miehet urakoivat Rukan SM-kisoissa, sillä Jim Härtull ja Mikke Leinonen nähdään myös miesten viestissä ja Eetu Vähäsöyrinki puolestaan osallistuu iltamäkeen.

Mitalikolmikon haastattelut SoundCloudissa.

Ilkka Herola https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/nc-ilkka-herola-kultaa
Eero Hirvonen https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/nc-eero-hirvonen-hopea
Jim Härtull https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/nc-jim-ha-rtull-pronssia

Tulokset päivitetään järjestävän seuran sivuille http://www.kev.fi/sm-2015/tulokset/

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs